Socials

Wat te doen in Groningen? Tips voor je stedentrip

De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen

Wat te doen in Groningen? Tips voor je stedentrip

Een leuke optie voor een stedentrip in eigen land is Groningen. Ze zeggen niets voor niets, er gaat niets boven Groningen, hoewel er in de provincie ook nog genoeg te ontdekken valt. De stad Groningen wordt steeds hipper en er komen steeds meer leuke eettentjes bij. Ook de nieuwste aanwinst van de stad; het Forum, mag niet ontbreken op je lijstje. Kortom de leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen die je niet mag missen. Wat te doen in Groningen? Alle tips voor een stedentrip.

Wat te doen in Groningen? Tips voor je stedentrip.

Groninger Museum

Wanneer je met de trein een dagje naar Groningen gaat, loop je al snel tegen het Groninger Museum aan. Op loopafstand van het station, staat dit opmerkelijke gebouw waarin het Groninger Museum zich bevindt. In het museum zijn vaak leuke tentoonstellingen te vinden, van David Bowie tot schilderijen uit allerlei periode.
Groninger Museum
A: Museumeiland 1

Museum

Groninger Forum

Sinds kort is Groningen een bezienswaardigheid rijker: Het GroningerForum is na jaren bouwen af. Het markante gebouw is echt prachtig geworden, zowel van binnen als van buiten. Voor de stad echt een aanwinst. In het Forum vind je een bibliotheek, ruimtes om te werken, een cafe, een uitkijk platform en een bioscoop. In de keren dat ik in het Forum geweest ben, vond ik het een fijne plek om te zijn.
Forum
A: Nieuwe Markt 1

Groninger Forum

Martinitoren

De trots van de stad, je ziet hem vaak al boven de skyline van de stad uitsteken. De Martinitoren is 97 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Je kunt de toren beklimmen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Met mooi weer kun je de weilanden om de stad zelfs zien. Tickets kun je kopen bij het VVV kantoor.
Martinitoren
A: Martinikerkhof 3

De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen

Hoge der A

Een van de mooiste stukken van Groningen zijn de havens rondom Hoge en Lage der A. Oude pakhuizen, statige boten, keien, je bent even terug in de tijd. In de winter is het de plek voor Winter Welvaart, in de zomermaanden zitten de terrassen vol.

De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen
De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen

Hofjes Groningen

Groningen heeft een aantal verborgen hofjes die te bezoeken zijn. Zo vind je bij de Radermarkt het Sint Anthony Gasthuis en vlakbij de Peperstraat het St. Geertruids- of Pepergasthuis. Dit zijn de twee belangrijkste hofjes in het centrum. Net aan de bovenkant van het centrum vind je nog Roode of Burgerweeshuis. Het leuke aan de hofjes is dat ze in het centrum liggen, maar je het gevoel hebt buiten het centrum te staan, zo rustig is het daar binnen.

Academiegebouw Groningen

Een van de mooiste gebouwen in Groningen is het Academiegebouw. Tijdens het academiejaar is het hier altijd druk. Studenten zitten op de trappen, de fietsenstallingen staan vol en soms staan er rijen voor de UB die aan de overkant zit. Het is sinds 1614 het academische hart van Groningen. Het academiegebouw is een voorbeeld van het Noord Nederlandse Neo renaissance style.
A: Broerstraat 5

De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen

Graf Martinikerkhof

Vroeger was het Martinikerkhof een echt kerkhof, tegenwoordig is er nog maar 1 graf te vinden; die van Regnerus Praedinius. Destijds dacht men dat er geesten ronddwaalden op het kerkhof, daarom werd in een nisje een kaars gezet om kwade geesten te verjagen.

Travel Inspiratie: Verborgen plekjes in Groningen

Dichte deur Folkingestraat

Misschien is het je wel eens opgevallen als je door de Folkinge fietst, een deur zonder deurklink. Dit kunstwerk bevindt zich sinds 1997 op deze plek en herinnert aan de Joodse geschiedenis in de straat. De deur kan niet open, als symbool voor de Joodse mensen die hun verhaal niet meer kunnen navertellen.
A: Folkingestraat

Travel Inspiratie: Verborgen plekjes in Groningen
Travel Inspiratie: Verborgen plekjes in Groningen

Meer lezen over Groningen?

Hotspots in Groningen en omgeving:

Bezienswaardigheden in Groningen en omgeving

De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip Groningen

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on