Socials

Blog

Pernikkel Groningen

Hotspot // Pernikkel Groningen

Lekker eten in Groningen is niet zo moeilijk tegenwoordig. Leuke restaurants en lunchtentjes genoeg. Het leuke vind ik dan ook om steeds weer nieuwe plekken te ontdekken, de lijst is op dit moment nog lang genoeg, gelukkig. Inmiddels heb ik al twee bezoekjes gebracht aan Pernikkel. En beide keren kreeg ik een heerlijke maaltijd voorgeschoteld met verse producten. Voor een reden om er vaker terug te keren.

Pernikkel – ook wel een onweerstaanbare drang hebben naar, besteedt aandacht aan het verhaal van eten. Niet klakkeloos je dagelijkse portie eten naar binnenwerken, maar aandacht voor het sociaal en cultureel fenomeen dat mensen samenbrengt. Dat is terug te zien bij Pernikkel. De inrichting doet industrieel aan, kleine tafels met stoelen die uit een school zouden kunnen komen en een aantal loungebanken. Een plek waar je gezellig samen kunt eten of borrelen.

Pernikkel Groningen

Menukaart

Het goede aan Pernikkel zijn de producten die ze gebruiken. Ze gebruiken alleen maar duurzaam en gezonde producten. Dit doen ze door samen te werken met lokale boeren. Hierdoor is er wekelijks een kleine, maar gevarieerde kaart. De kaart bevat een aantal gerechten die wat langer op de kaart staan, maar de hoofdgerechten en de broodjes veranderen per week. Op zich een goed idee, maar mij is het al een aantal keer overkomen dat ik er wilde eten en de hoofdgerechten niet zo aantrekkelijk vond.

Pernikkel Groningen

Deze keer koos ik voor een van de producten die wat vaker terug te vinden is op de kaart: de zoete aardappelburger. Als voorafje besloten we de Pernikkelplank te delen. Een culinaire variatie met broodjes, kaas, worst en dips. Na het voorgerecht zaten we eigenlijk al grotendeels vol, dus ik besloot de aardappels te annuleren, wat geen probleem was. Mijn burger was lekker en ik was blij dat ik geen aardappels erbij kreeg. Het vulde enorm en tot mijn spijt kreeg ik het niet eens op.

Hotspot: Pernikkel Groningen

Hotspot: Pernikkel Groningen

Hotspot: Pernikkel Groningen

Pernikkel
A: Aweg 2 Groningen
Overige hotspots & bezienswaardigheden in Groningen en omgeving:
Zondag Noorderplantsoen
Student Hotel
The Commons
Alle hotpots in Groningen
Konbu Streetfood
City Guide Groningen; hotspots en bezienswaardigheden
Hofjes in Groningen
Hoe de provincie Groningen je nog kan verrassen
Werkplekken in Groningen
Pernikkel Groningen

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on