Hotspot // Student Hotel The Pool Groningen

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Street art, een stadsstrand, nieuwe woningen en nieuwe concepten. Zo kun je het Ebbingekwartier in Groningen omschrijven, een wijk in opkomst. Tegenwoordig komt daar overnachten en lekker eten nog bij. Student Hotel The Pool heeft namelijk een hotel geopend in het Ebbingekwartier. Leuk om te zien dat de wijk steeds hipper wordt en natuurlijk ook dat Groningen steeds meer leuke hotspots zoals The Student Hotel The Pool erbij krijgt. Voor mij tijd om weer eens een nieuwe lunchplek te ontdekken.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Studenthotel The Pool is niet alleen een studentenhotel, waar studenten tijdelijk kunnen wonen wanneer ze in Groningen studeren, maar toeristen kunnen er ook overnachten. Aangezien ik in Groningen woon, wordt het voor mij natuurlijk geen overnachting, maar een lunch. In The Pool kun je namelijk niet alleen overnachten, maar ook ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. En ik kan je vertellen, lunchen in The Pool is zeker een aanrader.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Het restaurant heeft met zijn verschillende kleuren en vormen een hippe uitstraling. De menukaart is grotendeels geïnspireerd door Mediterraanse culturen. Na het zien van de kaart duurde het even voordat we een keuze konden maken, er staat zoveel lekkers op de kaart. Gelukkig was dat voor de serveerster geen probleem. We besloten vier verschillende, maar kleine gerechtjes uit te proberen. Dat is het leuke van de kaart. Je kunt verschillende gerechten uit proberen tijdens het lunchen.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

Lunch

Onze keuze viel op Croquettes (gevuld met vis en aioli), Pita’s met Hummus Bi Tahini, Tabbouleh en een Mini Tortilla. Een goede keuze, alleen was de Tabbouleh in vergelijking met de overige gerechten iets frisser en de rest wat zoeter. Alsnog was de smaak goed, maar paste dit gerecht minder bij de andere gerechten.

Hotspot: Student hotel The Pool Groningen

The Pool is een plek om heerlijk te eten, lekkere gerechtjes uit te proberen of bij te kletsen met een groep, maar wil je werken op een laptop dan kan dat ook prima. Er hangt een relaxte sfeer en het personeel is gastvrij. Zeker een meerwaarde in Groningen.

Wil je meer lezen over hotspots in Groningen? Bekijk dan mijn City Guide van Groningen.

 

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *