Socials

Hotspots // Tips voor leuke restaurants in Amersfoort

Dagje Amersfoort

Hotspots // Tips voor leuke restaurants in Amersfoort

Waar bijna iedereen vaak doorreist of al stopt in Utrecht, is het zonde om een keer niet een dagje of een weekend naar Amersfoort te gaan. De stad biedt vele bezienswaardigheden en je hebt ook nog eens volop mogelijkheden tot lekker eten bij verschillende hotspots in Amersfoort. Tijd om de leukste hotspots in Amersfoort te verkennen. Hotspots in Amersfoort, tips voor leuke restaurants in Amersfoort.

Hotspots // Tips voor leuke restaurants in Amersfoort

Corazon

The place to be in Amersfoort, zeker in het weekend zit het altijd stampvol. Naast goede koffie en allemaal verschillende soorten verse thee hebben ze ook een heerlijke lunchkaart en van alles voor naast de koffie of thee. Het leuke aan Corazon is de visie die zij hebben op horeca gebied. Geen gepush om te bestellen, biologisch eten en geen gehaast. Of de klant die geen koning is; dat suggereert namelijk in ongelijkheid en bij Corazon zijn we allemaal mensen.

Corazon
A: Krommestraat 18

Dagje Amersfoort
Het Laatste Tafeltje

Livingstone

In tegenstelling tot Corazon is Livingstone wat kleiner en intiemer, maar zeker niet minder gezellig om te bezoeken. De woonkamer stijl bij Livingstone zorgt ervoor dat je heerlijk relaxt geniet van een bakje koffie of thee. Daarbij kun je ook diverse gebakjes bestellen en hebben ze een kleine lunchkaart. De retro inrichting zorgt voor een ontspannen sfeer en spelletjes worden dan ook tevoorschijn getoverd.

Livingstone
A: Groenmarkt 11

Hotspots: Koffietentjes Utrecht & Amersfoort

Boothill Saloon

Binnen in de saloon hangen allemaal cowboylaarzen aan het plafond, wat een leuk gezicht is. Wij gingen buiten op het terras zitten en namen plaats in een van de loungebanken. Je kijkt hier uit over de grachten van Amersfoort, waar af en toe een rondvaart boot voorbij komt. Een prachtig terras en leuke bediening. Tegen de avond bestelden we een burger, een New York hotdog en frites. Een grote portie die prima smaakte. Heerlijk om zo de avond af te sluiten op het terras.

Boothill Saloon
A: Krankeledenstraat 16

Hotspots Amersfoort

SEM

In de buurt van het Mondriaanhuis vind je SEM; Sla en Meer. Niet alleen een leuke plek om te lunchen of te eten, maar ook een goede optie voor een stuk taart en een verse smoothie. Heerlijk zelfgemaakte taarten staan op je te wachten en het is ook nog eens biologisch. Even bijkomen van de dag en voorbereiden op de avond. Zowel het taartje als de smoothie waren heerlijk. Je kunt hier ook een suikervrij taartje bestellen van SUE, misschien bekend uit Rotterdam. SEM is niet alleen een fijne hotspot om te eten, maar ook om gezellig bij te kletsen. Door de relaxte sfeer voel je je er snel thuis.

SEM
A: Korte Gracht 6

Het Laatste Tafeltje

Dara

De favoriet van mijn zusje die in Amersfoort woont en terecht ben ik achter gekomen. Op het menu van Dara vind je verrassende kleine gerechten: mezes, uit verschillende streken. Geen standaard tapas, maar gerechtjes die je niet zo snel op andere menukaarten tegenkomt. Wij besloten er te kiezen om voornamelijk het vega gedeelte van de kaart uit te proberen: Zoete aardappelfriet, Sigara Borek, salade Bulgur en babaganoush. Alle vier echt heerlijk. Overigens is het leuk om te zien met wat voor enorme dienbladen je gerechten gebracht worden.

Dara
A: Grote Koppel 5

Blur Your Life

Blur is een lifestyleshop annex lunchplekje in Amersfoort. Hier vind je alleen producten die goed doen. Mooie en duurzamen merken worden hier verkocht. Of producten van lokale ondernemers. Je vindt hier dus leuke en unieke gadgets of hebbedingetjes voor in huis. En mocht je toe zijn aan wat lekkers? Ook dat kan bij Blur. Ook hier vind je de liefde voor producten terug in de opties op de menukaart.

Blur
A: Mooierstraat 18

Blueberry

Waar ik al een aantal keren in Amersfoort Blueberry voorbij zag komen, maar of geen tijd had of het was gesloten, had ik deze keer wel de mogelijkheid om er te lunchen. En met Amerikaanse pancakes op het menu heb je mij snel overgehaald. Op het Hof, het plein in de binnenstad, vind je Blueberry waar je kunt ontbijten en lunchen met vooral Amerikaanse gerechten op de menukaart. New York cheesecakes, all day breakfasts en natuurlijk American Pancakes kun je onder andere bestellen. Rustig opstarten met American Pancakes en een krantje, beter kon ik de zaterdagochtend niet beginnen.

Blueberry
A: Hof 21 (en inmiddels ook in Amersfoort Noord)

Hotspots // Leuke plekjes in Amersfoort
Hotspots // Leuke plekjes in Amersfoort
Meer lezen over Amersfoort?
Wat te doen in Amersfoort
8 redenen om Amersfoort niet over te slaan


Meer lezen over Nederlandse bestemmingen?
– De leukste restaurants in Amsterdam
– 6x hotspots Amsterdam Noord
– City Guide Amsterdam
– De leukste koffietentjes in Utrecht
– Tips om te dineren in Rotterdam
– Mijn favoriete plekken in Rotterdam
– Meer lezen over de Waddeneilanden
– Meer lezen over Groningen
– Meer lezen over Walcheren
– Meer lezen over de regio Laag Holland
Het Laatste Tafeltje

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on