Socials

Blog

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

De leukste plekken om te eten op Walcheren Zeeland

Dat een stad als Middelburg leuke plekken heeft om uit eten te gaan wist ik wel. Maar dat er op Walcheren ook in de kleine plekken genoeg leuke restaurants zijn, had ik niet gedacht. Het eiland heeft veel leuke dorpen om te ontdekken en uit eten te gaan. Tips voor leuke restaurants op Walcheren om te lunchen, dineren of borrelen.

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Uitspanning Oranjezon – Vrouwenpolder

Een van de eerste plekken die je kon bezoeken op Walcheren was Uitspanning Oranjezon. Van oorsprong het landgoed van de Prins van Oranje. De boerderij die er nu nog staat, staat er al sinds 1726. Waar vroeger de heren van Oranje hun maaltijd aten, kun jij nu een hapje eten. Bij Uitspanning Oranjezon kun je terecht voor een lunch, diner of een borrel. Op de kaart vind je een grote variatie in gerechten, zowel vis en vlees als vega. Met mooi weer kun je plaats nemen op het terras dat omringd is met speeltoestellen. Overigens merk je hier weinig van op het terras. Je kunt ook overnachten bij Uitspanning Oranjezon. Ideaal want je bent in no time op het strand.

Uitspanning Oranjezon
A: Kon. Emmaweg 26 – Vrouwenpolder

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland
Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Bier en Melksalon – Domburg

Bier en melk, niet echt een logische combinatie, maar je vind het bij de Bier en Melksalon in Domburg. Een hippe hotspot waar het vaak druk is. Niet alleen kun je hier lekker en gezond eten halen, er is ook een klein winkeltje bij waar je biologische producten en allerlei hebbedingetjes kunt kopen. De Bier en Melksalon in Domburg is de plek voor ontbijt, lunch, koffie en zelfgemaakte taarten. Op de kaart vind je veel gezonde opties. Kortom een fijne plek in Domburg om even langs te gaan.

Bier en Melksalon
A: Weststraat 11 – Domburg

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland
Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

RØST – Middelburg

Soms heb je van die plekjes waar je je direct thuis voelt. RØST in Middelburg is zo’n plekje. Er hangt een fijne sfeer, het eten is goed en vers en het personeel is gastvrij. Hoewel RØST niet heel groot is van binnen, ziet het er gezellig uit. Net als het kleine terras op de stoep. Op de kaart veel wisselende gerechten want ze werken met dagverse en seizoengebonden producten van lokale leveranciers. RØST is de plek voor een lunchstop in Middelburg.

RØST
A: Sint Janstraat 45 – Middelburg

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Grand Café Domburg

Hoewel ik niet per se fan ben van ketens, Grand Café Domburg behoort namelijk tot Amadore hotels en restaurants, is het Grand Café een leuke plek om een hapje te eten. Domburg is een populaire plek in Walcheren met veel leuke eetgelegenheden. Het Grand Café in Domburg is de laatste toevoeging aan de Amadore collectie. Hier vind je hippe gerechten, streetfood en gastvrij personeel. Het terras is heerlijk en ondertussen heb je genoeg te kijken want in Domburg heerst altijd bedrijvigheid.

Grand Café
A: Wijngaardstraat 17 – Domburg

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Strandcafé Bij Karel

Een strandtent kan in Zeeland natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. In Oostkapelle heb je diverse strandtenten die je kunt bezoeken. Strandcafé Bij Karel is daar een van. Op de een of andere manier vonden wij dit de gezelligste strandtent in Oostkapelle. Het is een gemoedelijke strandtent met een relaxte sfeer. Het zit naast het hondenstrand, dus honden zijn welkom. Ook voor mensen die niet per se hondenliefhebbers zijn, is het een fijne plek. Ze zijn de hele dag open, je kunt er lunchen, borrelen en dineren.

Strandcafé Bij Karel
A: Strand Oostkapelle – Niet de hoofdopgang, maar twee opgangen verder richting Domburg

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Boschhoek – Oostkapelle

Vlak bij de opgang naar het strand van Oostkapelle vind je de Boschhoek. Een plek waar het ten tijde van ons verblijf in Oostkapelle altijd gezellig druk was. Het terras zat vaak vol en ook het midget golven was populair. De Boschhoek vind je aan de rand van het bos en langs populaire fietsroutes. Je kunt terecht voor een lunch, diner of borrel. Op de kleine kaart veel huisgemaakte recepten met seizoengebonden producten.

Boschhoek
A: Vroonweg 1 – Oostkapelle

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland

Bombaai Strandbar – Westkapelle

Een van de leukste plekken op Walcheren waar we eigenlijk per toeval kwamen, was Bombaai, een strandbar in Westkapelle. Tijdens onze fietstocht door Walcheren besloten we hier een drankje te doen. Misschien maar goed ook dat het alleen een drankje was, de menukaart had zoveel leuke gerechten dat kiezen moeilijk zou zijn. De sfeer is goed bij Bombaai en dat maakt de strandtent tot een van mijn favoriete plekjes op Walcheren.

Bombaai
A: Strand Westkapelle

Leuke restaurants op Walcheren Zeeland
Leuke restaurants op Walcheren Zeeland
Meer lezen over Walcheren?
– De mooiste plekken op Walcheren

Meer lezen over Nederland?
De mooiste plekken in de provincie Groningen
Amsterdam
Maastricht
Rotterdam
Utrecht
Amersfoort
Groningen
Leeuwarden
Zwolle
De Waddeneilanden


Of ga een dagje Gent vanuit Walcheren!

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on