Wat te doen in New York op regenachtige dagen?

Wat te doen in New York op regenachtige dagen?

Stiekem heb ik geluk gehad tijdens mijn bezoeken aan New York. Meer dan een middagje regen heb ik niet gehad in de vier weken die ik in totaal in de stad heb gespendeerd. Toch is het niet erg om in New York een keer een regendag te treffen. Er zijn genoeg leuke activiteiten en bezienswaardigheden om je te vermaken in de stad. En daarbij blijft de stad zelfs dan fotogeniek. Tips voor dingen die je kunt doen op een regenachtige dag in New York.

Wat te doen op een regenachtige dag in New York?

Sportwedstrijd bezoeken

Zelf bezocht ik in New York de New York Yankees en dat is niet echt een aanrader tijdens een regenachtige dag, want het stadion is niet overdekt. In Madison Square Garden kun je wel de basketbaltrots van New York – de Knicks en de ijshockeyclub van New York – de Rangers, bezoeken. Ik bezocht al eens een basketbalwedstrijd in Los Angeles en ijshockey in Edmonton en bij beide hangt er echt een familiaire sfeer. Supporters van beide clubs zitten in het zelfde vak en het is echt een familie – vriendenuitje in Amerika. Je wordt de hele avond geëntertaind.

Regen in New York

Public Library in New York

Regen in New York

Een plek waar je je ogen uitkijkt is de Public Library in New York. Niet alleen is het een prachtig gebouw van de buitenkant, ook de binnenkant mag er zijn. Je kunt ook mee met een Free Tour door het gebouw om er meer over te weten te komen.

Ga je naar New York en twijfel je of je de CityPass moet aanschaffen? Lees dan hier waarom je hem wel moet aanschaffen en waarom niet.

Grand Central Terminal

Nu je in de buurt bent, is Grand Central Terminal een goede optie voor vermaak. Vanaf de bekende balkons kun je je uren vermaken met mensen kijken. Of probeer de whispering gallery in het foodcourt beneden. Hier kun je, ongeacht de hoeveelheid mensen die er passeren, elkaar horen praten wanneer je beiden plaatsneemt in een hoek. En bij die foodcourt kun je prima eten halen als je daar toch bent.

Regen in New York

Food Markets in NYC

In New York wemelt het van de leuke food markets die je kunt bezoeken. In Lower Manhattan heb je bijvoorbeeld Gansevoort Market en Chelsea Market, meer uptown Manhattan vind je onder andere Urbanspace Vanderbilt, The Plaza, City Kitchen en in Brooklyn de vrij nieuwe Dekalb Market. Het leuke aan deze foodhallen is dat er veel eettentjes in zitten, er een gezellige sfeer hangt en dat je je er wel even kunt vermaken.

Food Market New York

Broadway show

New York en Broadway shows zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf bezocht ik Romeo & Juliet op Broadway en ging ik naar de Lion King in Londen. Beiden super gave ervaringen, want persoonlijk vind ik bij een Engelse musical ook Engelstalige liedjes horen. Er zijn dagelijks vele shows te bewonderen op Broadway, dus het aanbod is groot genoeg. Het is alleen wat lastiger om goedkope kaarten te scoren.

Regen in New York

Shoppen

In een stad als New York kun je uren shoppen. Het winkelaanbod is zo groot en divers dat je wel twee volle dagen kunt winkelen. Bij een warenhuis als Macy’s ben je al even zoet. Persoonlijk te groot voor mij omdat ik overweldigd wordt door het vele aanbod in het warenhuis, maar je kunt je hier wel even vermaken. Wil je goedkope merkkleding, dan is Century 21 de plek waar je moet zijn. Vaak delen ze nog vouchers uit in de winkel waardoor je echt goedkoop kunt shoppen. Rondom Times Square zijn ook een redelijk groot aantal winkels te vinden. De meest exclusieve winkels zijn overigens te vinden op 5th Avenue.

Oculus – 9/11 Memorial & Museum – One World Trade Center

Dit kleine stukje New York bied je op een regenachtige dag wel even vermaak. De Oculus is vrij recent geopend en is een prachtig stukje architectuur om even te bekijken, dus als je toch richting het 9/11 Memorial en Museum gaat, loop dan ook hier even naar binnen. Het eerbetoon aan de gebeurtenissen van 9/11 kun je terugvinden in het Memorial buiten en in het museum binnen. Beiden zijn enorm indrukwekkend en brengen je ook echt even terug naar 9/11 in 2001. Bijna naast het museum bevindt zich het One World Observatory. Op zich is dit ook leuk op een regenachtige dag, want je bekijkt de stad hoe dan ook vanachter het glas.

Regen in New York

Staten Island Ferry

Mocht je nog op zoek zijn iets wat je op een regenachtige dag kunt doen, dan is ook de Staten Island Ferry een aanrader. Je zit namelijk droog binnen en je hebt een fantastisch uitzicht op de skyline van New York en het vrijheidsbeeld. Dat deze toch gratis is, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

Regen in New York

Musea in New York

In New York zijn zoveel musea dat je je wel een week bezig kunt houden met het bezoeken van alle musea. Rond Museum Mile vind je al een redelijk aantal bekende musea en aan de andere kant van Central Park vind je het American Museum of National History. Een superleuk museum dat ook interessant is om met kinderen te bezoeken. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in The Metropolitain Museum of Art, MoMa, het Guggenheim. En wil je meer te weten te komen over New York als stad? Dan zijn het Museum of the City of New York of het Tenement Museum een aanrader.

Check ook even of je met de New York CityPass goedkoper uit bent!

Regen in New York

Bioscoop bezoek in New York

Een bioscoop bezoeken kan natuurlijk perfect met slecht weer. Het bezoeken van een bioscoop in New York is een ervaring op zich. Enorme bioscopen met veel zalen, die veel groter zijn dan in Nederland. Ook de snacks en drankjes zijn in Amerikaans formaat. Het enige nadeel hieraan? Het prijskaartje, want een ticket voor de film is een stukje duurder dan in Nederland. Toch vond ik het een leuke ervaring om de Lion King in de bioscoop in Brooklyn te bekijken. 

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on