Getest // Overnachten bij Hotel van der Werff Schiermonnikoog

https://www.yourtravelguide.nl/overnachten-hotel-werff-schiermonnikoog/

Getest // Overnachten bij Hotel van der Werff Schiermonnikoog

Een icoon op het eiland. Hotel van der Werff op Schiermonnikoog. Al sinds 1726 vind je op de hoek van de Middenstreek en de Reeweg Hotel van der Werff op Schiermonnikoog. In de loop van de jaren zijn kleine aanpassingen gedaan en is het hotel natuurlijk van eigenaar veranderd. Maar vele dingen zoals de gelagkamer en de lounge hebben veel van hun oorspronkelijke staat behouden. Na al die jaren van alleen maar koffie drinken voor 80 cent, werd het tijd om eens te overnachten in Hotel van der Werff op Schiermonnikoog.

Geschiedenis van hotel van der Werff

Waar in de eerste jaren het pand langzaam verbouwd werd van een multifunctioneel gebouw tot een hotel, werd het hotel pas in 1913 Hotel van der Werff toen Sake van der Werff het pand kocht. Een hotel waar in de loop van de jaren prominente gasten verbleven. Zo sliep onder andere Prins Bernhard in het hotel. In de periode van 1955 tot 1981 werd het hotel geleid door Alberdina Bol waarna Jan Fischer het hotel overnam. Hij liet het hotel in oorspronkelijk staat, maar bouwde aan de linkerzijde een exacte kopie van de rechtervleugel. Hierdoor is de gelagkamer nog in oorspronkelijke stijl. Ook werd het aantal kamers uitgebreid qua sanitair, destijds was er een badkamer en twee douches. Gelukkig heeft inmiddels iedere kamer een eigen badkamer. Na zijn overlijden nam zijn dochter de leiding over.

Overnachten bij Hotel Van der Werff

In al die jaren dat ik op Schiermonnikoog kwam, kwam ik niet verder dan een kopje koffie en thee bij Van der Werff. Want naast overnachten kun je hier goedkoop een drankje doen. En altijd spookte het weer door ons hoofd, hier moeten we toch een keer slapen. Na een tweetal jaren bij Bernstorff voor de Monnikenloop besloten we afgelopen editie te boeken bij Hotel van der Werff. Het hotel straalt een bepaalde nostalgie uit en dat wilden we graag ervaren. Wanneer je het hotel binnenloopt lijkt de tijd inderdaad stil te hebben gestaan. Of je terug bent in het huis van je grootouders. Een hotel waar je je koffer gewoon in de gang kan laten staan wanneer je uitgecheckt bent, waar je een geschreven bonnetje krijgt met uitchecken, een hotel waarin alles nog in oude staat is. En juist dat laatste viel mij gewoon een klein beetje tegen. Waar je met een drankje niet verder komt dan de lounge, ontdek je in een weekend overnachten toch andere dingen. Het hotel is oud, maar dan ook echt oud. En oud kan ook mooi zijn, maar in dit geval vond ik het jammer. Je kunt de stijl best aanhouden tijdens een opknapbeurt en ik denk dat bepaalde dingen best opgeknapt kunnen worden. Persoonlijk vond ik onze kamer niet heel bijzonder. Twee simpele bedden, een kleine dikke tv en een weinig bijzondere badkamer. Niet wat ik had verwacht bij dit hotel. Natuurlijk ademt het hotel nostalgie uit, maar een overnachting viel mij toch enigszins tegen. Het ontbijt was prima, maar ik verlangde de tweede ochtend eigenlijk stiekem naar mijn eigen ontbijt. Of het hotel lijdt onder het feit dat dingen steeds ouder worden? Nee, het hotel is en blijft populair op het eiland. Gelukkig maar, want een icoon als deze moet wel in stand blijven.

Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog

Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff SchiermonnikoogOvernachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog

Hotel van der Werff
A: Reeweg 2
Schiermonnikoog

Overnachten // Hotel van der Werff Schiermonnikoog

Meer lezen over Schiermonnikoog?
Restaurants op Schiermonnikoog
Wat te doen op Schiermonnikoog
Een dagje Schier
Balgexpres
Excursie Engelsmanplaat
Wandelroutes op Schiermonnikoog
Schiermonnikoog in de winter
November Wandelmaand

Overnachten op Schiermonnikoog
It Aude Kolonyhus
Hotel van der Werff
Vitamaris

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on