Solo Travel Guide – tips voor alleen reizen op Guernsey

Solo Travel Guide – tips voor alleen reizen op Guernsey

Niet meteen een voor de hand liggende bestemming om alleen naar toe te reizen, Guernsey. Toch reisde ik in mijn eentje af naar het Engelse Kanaaleiland. In vijf dagen maakte ik kennis met het eiland. Benieuwd naar mijn ervaringen met alleen reizen op Guernsey? 

Overnachten op Guernsey

De hoofdstad van Guernsey, St. Peter Port, is een goede uitvalsbasis om te kiezen. Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere plekken op het eiland waar je prima kunt overnachten, maar kies je ervoor om net als ik geen auto te huren, dan is St. Peter Port de beste optie. Het hotel dat ik koos, Pandora Hotel, is een goede plek om te overnachten. Het ligt centraal in St. Peter Port en je kunt alles op loopafstand bereiken. Voor de andere plekken kun je vanaf hier de bus pakken. Toen ik arriveerde in het hotel merkte ik dat een van de weinige jongeren was. Een hostel vind je dan ook niet op het eiland. 

Meer lezen over wat je in St. Peter Port kun doen?

Ervaringen met alleen reizen op Guernsey

Bij aankomst merkte ik al dat er weinig jonge toeristen op het eiland waren. Zoals ik Guernsey ervaarde tijdens die paar dagen, kwamen er vooral wat oudere toeristen die kant op. Zeker vanuit Engeland. Voor hun is Guernsey een bestemming waar het vaak mooi weer is. In mijn hotel waren de stokken en grijze haren dan ook zeker aanwezig. Of het erg is tijdens een solo reis? Dat ligt eraan met welke intentie je reist. Ik kwam er vooral om het eiland te ontdekken en tot rust te komen en dat kan perfect op Guernsey. 

Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Dingen om alleen te doen op Guernsey

Tijdens mijn verblijf op Guernsey bezocht ik musea, ging wandelen langs de kust, verkende het eiland en maakte een dagtrip naar Herm Island. Allemaal activiteiten die je prima alleen kunt doen. Ik kreeg nergens het gevoel dat ik liever met iemand de activiteit had willen doen. Vooral Herm Island was heerlijk om te ondernemen (wel gaan met mooi weer), ik liep mijn rondje om het hele eiland en had onderweg genoeg aanspraak.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Guernsey?

Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Alleen uit eten op Guernsey

Op de eerste avond besloot ik lekker makkelijk in het hotel te blijven na een lange dag. Ik merkte dat ik tussen de groepen en stellen zat te eten, weinig andere solo reizigers. Tijdens de overige dagen op het eiland heb ik echt heerlijk gegeten bij alle restaurants waar ik was. Echter merkte ik wel dat in de restaurant waar ik was dat men toch iets ander met ‘solo-eters’ om ging, misschien was het ook wel een gevoel hoor. Ik kreeg het idee dat ze wisten dat ik even kwam eten en daarna weer weg zou gaan. Groepen hebben natuurlijk de mogelijkheid om iets langer te blijven hangen.

Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Reizen op Guernsey

Een auto huren behoort tot de mogelijkheden om Guernsey te verkennen. Houdt hierbij wel rekening dat ze op de Kanaaleilanden links rijden. Voor mij sowieso geen optie, dus ik koos voor het openbaar vervoer. Een prima mogelijkheid om het eiland te verkennen en niet duur (1 pond per rit). Het enige nadeel vond ik dat de tijden niet overal te zien waren. Er is een app voor de bussen op Guernsey, maar dan moet je wel exact weten waar je bent. Bushaltes op Guernsey zijn vaak niet meer dan de letter bus op de weg. Neem de tijd als je een rondje eiland gaat doen met de bus. 

Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Veiligheidstips voor Guernsey

Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld op het eiland. Natuurlijk moet je altijd je gezonde verstand gebruiken tijdens een solo reis, je hebt immers niets en niemand om op terug te vallen Enige tip die ik hier kan geven is het verkeer op het eiland. Wanneer je op kleine plattelands weggetjes loopt, dan heb je niet altijd een voetpad en de auto’s op Guernsey rijden redelijk door. Zorg dat hiervan bewust bent.

Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Raad ik Guernsey aan als solo bestemming?

Ik heb een heerlijke tijd gehad op Guernsey, maar ik kwam dan ook niet per se om andere solo reizigers te ontmoeten. Wanneer je komt voor rust, natuur en het eiland ontdekken, dan ben je op Guernsey aan het juiste adres. 

Meer lezen over Guernsey?
– Visual Diary
– Handige tips voor je bezoek aan Guernsey
Herm Island bezoeken
Wat te doen op het kanaaleiland Guernsey
Visit Guernsey
Solo Travel Guide - tips voor alleen reizen op Guernsey

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on