Socials

Een stedentrip Parijs met de trein

Stedentrip Parijs Thalys

Een stedentrip Parijs met de trein

Een van de leukste opties voor een stedentrips in de buurt van Nederland is Parijs. Dicht bij Nederland en toch in een totaal andere omgeving. En ook nog eens haalbaar in een weekend. Met de Thalys ben je in 2,5 tot 3 uur in hartje Parijs. Ideaal want je kunt direct beginnen met het verkennen van Parijs. Wij gingen voor een stedentrip Parijs met de Thalys. Benieuwd naar mijn ervaringen?

Stedentrip Parijs met de Thalys

Stedentrip Parijs met de trein

Dat Parijs een leuke stad is hoef ik vast niet te vertellen. De stad heeft vele bezienswaardigheden, leuke wijken en vele goede restaurants. In een weekend Parijs kun je al veel zien van de stad. Wil je je weekend zorgeloos beginnen, dan kan ik je aanraden om de trein te pakken. Je wordt hartje centrum uitgezet, hebt geen last van parkeerproblemen of files onderweg. Ervaar het gemak van reizen en slow travel wanneer je met de trein naar Parijs afreist.

Opstappen in de Thalys kan in Nederland vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. De trein vertrekt meerdere keren per dag. Wanneer je in de buurt woont van een van de stations kun je al binnen 2,5 tot 3 uur in Parijs zijn. Je reserveert van te voren een zitplaats, dus je bent gegarandeerd van je stoel. Ook een koffer is prima mee te nemen, je kunt hem kwijt in de daarvoor bestemde bagagerekken tussen de coupes of boven je stoel. Eenmaal in de Thalys reis je op volle snelheid door Nederland, België en Frankrijk. Onderweg maakt de trein nog een tweetal stops in België; in Brussel en Antwerpen.

Overzicht stops Thalys:

 • Amsterdam Centraal
 • Amsterdam Schiphol
 • Rotterdam Centraal
 • Brussel
 • Antwerpen
 • Paris Gare du Nord

Tips en de voordelen reizen met de Thalys

Sinds kort heb ik reizen met de trein (her)ontdekt. Tijdens mijn lange treinreis merkte ik dat het je tot rust maant, je kunt namelijk even nergens anders heen en het zorgt ervoor dat je rustig het landschap om je heen kunt opnemen. Dit in combinatie met het luisteren van muziek of het lezen van een boek zorgt ervoor dat je niet gestrest op je bestemming komt. Je hoeft immers niet meer te navigeren en hebt geen last van files onderweg. Natuurlijk kun je wel eens vertraging oplopen, maar over het algemeen valt dat reuze mee.

Bij mijn eerdere treinreizen merkte ik al, je wordt vaak hartje centrum uitgezet. Geen gedoe met het uitzoeken van een route door de soms kleine en drukke straten van een stad. Soms heb je geluk en kun je direct lopend naar je hotel, soms heb je nog de metro nodig. Met de Thalys stopt de trein op Gare du Nord in Parijs. Heb je een hotel in de buurt van de highlights? Dan dien je vaak nog de metro of een taxi te nemen. Wij overnachten in de buurt van de Eiffeltoren en hadden daarvoor nog twee ritjes met de metro nodig, maar binnen een half uurtje stonden we voor ons hotel. Wil je nog verder reizen met de Thalys naar het zuiden? Dan moet je een metro nemen naar Gare du Lyon en kun je vanaf daar verder reizen naar het zuiden van Frankrijk.

Wanneer je een ticket koopt, ben je gegarandeerd van een zitplaats. Je hebt ze in viertjes of naast elkaar in de tweede klasse. Een kaartje kun je met geluk al scoren vanaf 35 euro, maar vaak ben je rond de 60-70 euro kwijt. Hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper. Je kunt dan namelijk kiezen voor het goedkoopste moment om te reizen. De tickets gaan drie maanden van te voren in de verkoop en zijn op dat moment het goedkoopst. Hoe dichter bij de datum, hoe duurder. Om goedkoop te reizen met de Thalys dien je dus flexibel te zijn en even wat research te doen.

Voordelen Thalys op een rijtje:

 • Geen files onderweg
 • In 3 uur in hartje Parijs
 • Slow Travel – onderweg kun je lezen, film kijken, muziek luisteren of werken – er is Wifi aan boord
 • Geen parkeerkosten in Parijs
 • Duurzaam reizen
 • Even veel tijd wanneer je gaat vliegen
 • Onbeperkt bagage
 • Je kan voor 35 euro in Parijs staan

Nadelen Thalys op een rijtje:

 • 35 euro is helaas niet altijd mogelijk voor een treinkaartje
 • Het uitzicht onderweg is niet altijd spectaculair, vaak kijk je tegen heggen aan of rijd je vanwege de snelheid door tunnels.

Tickets boeken voor de Thalys? Hier kun je tickets boeken.

Meer lezen over Parijs & Frankrijk?

Lees meer over reizen met de trein

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on