Tips voor Cannon Beach Oregon USA

cannon Beach

Tips voor Cannon Beach Oregon USA

Na het zien van Wie is de Mol in Oregon, mocht ik ook zelf Portland ontdekken. Een fijne stad waar je veel leuke dingen kunt doen, maar waar ik ook genoeg tegenstellingen zag. Hoewel er nog genoeg leuke bezienswaardigheden in Portland te zien waren, was ik blij dat we nog wat meer van Oregon konden zien. Een uitstapje naar Cannon Beach stond op het programma. Niet alleen de reis er naar toe, maar ook Cannon Beach heeft mij enorm verrast. Heerlijk om deze twee plekken te combineren tijdens een reis in Amerika. En hoewel we er maar kort waren, heb ik een goede indruk van het plekje gekregen. Tips voor Cannon Beach -Oregon

Cannon Beach Oregon

Een redelijk klein dorpje, maar dat toch redelijk populair is bij toeristen. Waarom? Vanwege Haystack Rock wordt het dorp in de zomer overspoeld met toeristen. In de winter gaat het er gemoedelijk aan toe met een handje vol toeristen en voornamelijk locals in het dorp. Het pittoreske dorp in Oregon is een van de trekpleisters van Oregon. De kust is fenomenaal en genoeg mogelijkheden om de natuur in te gaan, zij het in het bos of op het strand.

cannon Beach

Tips voor Cannon Beach -Oregon

Ondanks dat Cannon Beach een relatief klein dorpje is, kun je je er prima vermaken. Cannon Beach wordt omgeven door prachtige natuur waar genoeg te doe is. Daarnaast is het ook een prima omgeving om tot rust te komen.

Haystack Rock

Een van de highlights van Cannon Beach is Haystack Rock, een 72 meter hoge rots die uitsteekt boven de zee. Bij laag water is de rots te bereiken vanaf het strand. In de kleine poelen rond de rots zijn veel kleine zeedieren te vinden zoals krabben en zeesterren. In de lente is de rots de thuisbasis voor Puffins. Haystack Rock is een populaire bezienswaardigheid en een trekpleister voor vogelliefhebbers.

Ecola State Park

Daarnaast kun je in het nabijgelegen Ecola State Park fantastische hikes maken. Vanuit Cannon Beach tot aan Seaside zijn er diverse wandelingen die je kunt maken. In totaal ligt er tussen deze twee plekken ongeveer twaalf kilometer aan wandelpaden die onderdeel zijn van de Oregon Coast Trail. Vanuit Cannon Beach is het prima te belopen om te starten met de Cresent Beach Trail. Je moet een klein stukje wandelen op de Ecola State Park Road voordat je aan de linkerkant de start van het wandelpad ziet. Al snel kom je op een splitsing waarbij je als je links gaat op het strand uit komt. De normale wandelroute gaat rechtsaf. Onderweg is het af en toe flink klimmen en glibberen als het heeft geregend, maar de uitzichten maken dat allemaal goed. Vanachter de boomtoppen zie je af en toe de ruige kust van Oregon verschijnen. Na ongeveer twee kilometer zie je de ingang van het Ecola State Park, waar je dient te betalen als je het park met een voertuig binnen rijdt. Je komt hier bij een ruime parkeerplaats van het Ecola Point. Vanaf hier heb je fantastisch uitzicht over de ruige en mysterieuze kust. Wolken maken deze kust tot een enorm fotogenieke plek. Je kunt zelfs Haystack Rock in de verte aanschouwen. Hier heb je ook de mogelijkheid om de Sea Lion Rock Arch te bekijken. In de winter zijn er enkele wandelpaden afgesloten vanwege de veiligheid, maar in de zomer moet die de Sea Lion Rock Arch zeker te aanschouwen zijn. Ook zie je in de verte het ieniemienie Tillamook Rock Lighthouse liggen in de zee.

Kleine winkels in het dorpje

In het dorpje zijn kleine winkels te vinden. Persoonlijk konden we niet echt shoppen, maar toch was het leuk om af en toe door zo’n winkeltje te lopen. Verder zijn er ook een tweetal knusse snoepwinkels te vinden in Cannon Beach. Overigens denk ik dat het in de zomer ook in de winkels een stuk levendiger zijn dan in de winter.

Eten en drinken in Cannon Beach

Ontbijten en lunchen in Cannon Beach

Voor het ontbijt en de lunch hebben we twee leuke plekken gevonden in Cannon Beach. Bij Pig’n Pancake lunchten we heerlijk op zijn Amerikaans met pancakes en eieren. Niet alleen het gerecht was heerlijk Amerikaans, ook de portie. Voor het ontbijt kwamen we bij Lazy Suzan terecht. Een klein, maar erg schattig restaurantje. De bediening was super aardig en hielp ons prima toen we eigenlijk op zoek waren naar een supermarkt voor een lunch. Deze is niet echt te vinden in de wintermaanden in Cannon Beach, dus namen we een scone mee van Lazy Suzan. Op de laatste ochtend haalden we een ontbijt to go bij Bald Eagle Coffee House, ook bestaande uit scones.

Pig ’n Pancake    A: 223 S Hemlock St
Lazy Suzan     A: 126 N Hemlock St
Bald Eagle Coffee House    A: 1064 S Hemlock St

Dineren in Cannon Beach

Persoonlijk hadden we wat meer moeite met het vinden van een leuk restaurant om te dineren. Veelal seafood stond er op het menu en beiden zijn we meer tevreden met een simpele fish and chips. Dat aten we dus ook op de eerste avond bij Tom’s Fish and Chips. Een veredelde snackbar maar dan voor fish and chips. Overigens een prima service en lekker eten. De tweede avond aten we bij Bill’s Tavern & Brewhouse. Een pubgevoel kregen we bij dit restaurant. Er stonden meerdere dingen op het menu waar we zin in hadden, maar uiteindelijk kozen we voor een burger met friet. Lekker simpel, maar meer hadden we niet nodig na een dag hiken en daarna relaxen in de hottub.

Tom’s Fish and Chips   A: 240 N Hemlock St
Bill’s Tavern & Brewhouse    A: 188 N Hemlock St

Tip voor overnachten in Cannon Beach

Wij mochten overnachten in Surfsand resort in Cannon Beach. Een hotel aan het strand en met uitzicht op Haystack Rock. We hadden dan wel geen kamer aan de strandkant, maar konden vanuit onze kamer ook de zee en dus Haystack Rock zien. Echt fantastisch. De faciliteiten van Surfsand waren echt uitstekend. Niet alleen een kamer met uitzicht op Haystack Rock, maar ook een met een open haard! Hoe lekker was dat na een winderige eerste dag. Naast de fijne kamerfaciliteiten, is er ook een zwembad en een hottub aanwezig. Heerlijk om na een wandeling even de spieren te verwennen in de hottub. En voor de liefhebbers zijn er ook nog fitness faciliteiten en een sauna aanwezig.
Surfsand Resort   
A: 148 W Gower Ave

Meer lezen over West Amerika?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on