10 favorieten tijdens de November Wandelmaand op Schiermonnikoog

wandelmaand schiermonnikoog

10 favorieten tijdens de November Wandelmaand op Schiermonnikoog

Zon, zee en strand. Vaak de redenen om naar de kust te gaan. Althans met mooi weer. In de herfst gaan mensen om andere reden richting de kust of de waddeneilanden. De variatie van dieren, de mogelijkheid om overal op het eiland te komen, echt even uitwaaien, redenen om eens naar een waddeneiland te gaan in de herfst. Zo ook op Schiermonnikoog, waar de maand november in het teken staat van de Wandelmaand. Wandelingen waarbij je de herfst kunt meemaken van dichtbij, je nieuwe plekken kunt ontdekken of lekker kunt eten. Ik bezocht Schiermonnikoog tijdens de November Wandelmaand en zette mijn 10 favorieten voor je op een rijtje.

10 favorieten tijdens de November Wandelmaand op Schiermonnikoog

Het weer in november

Tijdens een weekendje weg hoopt iedereen altijd op mooi weer. Natuurlijk ik ook. In november zijn je verwachtingen anders. Tijdens het weekend kregen we een aantal buien, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg. Het zorgde ervoor dat het uitzicht om je heen niet verveelde. Prachtige wolkenluchten en af toe een heerlijk zonnetje. Dat is puur genieten.

Verborgen bunkers ontdekken

In november heb je de mogelijkheid om op plekken te komen waar je in het voorjaar niet mag komen. Een aantal gebieden zijn afgezet omdat het broedgebieden zijn. Tijdens de bunkertocht De Atlantikwall konden we een aantal bunkers in die normaliter ‘verboden’ zijn. Heerlijk om verborgen plekjes te ontdekken op een eiland waar ik al vele jaren kom, maar dus voornamelijk in het voorjaar. Een andere tip: je kunt ook bij de Kobbeduinen de kwelders in!
Lees meer: Wandelingen bij de bunkers en zwerven over het Wad

Genieten van de faciliteiten bij Vitamaris

Na een actief dagje is het heerlijk om nog even een plons te nemen in het zwembad of gebruik te maken van de overige wellness faciliteiten. Genieten van de huiselijkheid van je appartement waar je van alle gemakken voorzien bent. Overnachten in het najaar bij Vitamaris is een goede keuze.
Lees meer: Mijn ervaringen met accommodaties op Schiermonnikoog

wandelmaand schiermonnikoog

Heerlijk uit eten bij de 4Dames

Genoeg keuze om lekker uit eten te gaan op Schiermonnikoog. Wij besloten deze keer een bezoekje te brengen aan Hotel / Restaurant de 4Dames. De menukaart bood genoeg opties voor lekker eten. En ik moet zeggen, dat was het ook! De 4Dames is een fijne plek om een hapje te eten met een leuke gevarieerde menukaart.

Edit: Tot januari 2019 was het De Tjattel

De herfstkleuren op Schiermonnikoog

Een van de seizoenen waarin ik nog niet eerder op Schiermonnikoog ben geweest. De herfstkleuren, paddestoelen, de wolkenluchten en de gezelligheid binnen bij een warme kop chocolademelk. Ik kan er wel aan wennen. Ook de herfst is een prachtig seizoen om te ontdekken.

Hart voor het eiland Schiermonnikoog

De twee georganiseerde wandelingen werden door inwoners van Schiermonnikoog gedaan. Mensen met een hart voor het eiland. Eilanders die je alle verhalen kunnen vertellen over wat er is gebeurd in al die jaren, die het eiland op hun duimpje kennen. Dat maakt het juist zo leuk om Schiermonnikoog ‘opnieuw’ te leren te kennen, nieuwe verhalen te horen en nieuwe plekken te ontdekken.

Warme chocolademelk na de wandelingen

Na een herfstwandeling lekker binnen zitten met een kop warme chocolademelk met slagroom. Wat wil een mens nog meer. Op Schiermonnikoog zijn genoeg restaurants waar je een kop warme chocolademelk kunt nuttigen. Denk aan de Marlijn na een strandwandeling of Noderstraun aan het einde van de Badweg.

Schiermonnikoog

Zwerven over het wad

Net als bij de bunkertocht kwamen we bij de zwerftocht op plekken waar ik nog niet eerder was geweest. Wat heb ik genoten van de weerspiegeling van de wolkenluchten op het water. Maar ook van het banjeren over het zand tijdens de wandeling. Even genieten van de rust om je heen. Even helemaal niks om je heen.

Culinair genieten en wandelen

Een hele middag vol lekker eten en tussendoor wandelen. Een perfecte combinatie van je zondagmiddag. De meest verrassende gerechten stonden voor onze neus met bijpassende drankjes. Ook op Schiermonnikoog kun je culinair verrast worden. Want ben je al vaker op Schiermonnikoog geweest en heb je de beroemde vissoep van de Marlijn nog niet geproefd? Wie weet zit hij er bij tijdens de Culinaire Wandeling.
Lees meer: Culinair genieten op Schiermonnikoog
Bekijk hier de data voor de Culinaire Wandeling tijdens de November wandelmaand

Medewandelaars & Eilanders

Het leuke van georganiseerde wandelingen zijn de medewandelaars die je ontmoet. Leuke gesprekken voeren met mensen die ook al jaren op Schiermonnikoog komen. Daarnaast heb ik tijdens dit weekend ook leuke gesprekken gevoerd met eilanders die ons een welkom gevoel gaven tijdens dit weekend.

wandelmaand schiermonnikoog

Meer lezen over Schiermonnikoog?

Overnachten op Schiermonnikoog

Disclaimer: Dit weekend kwam tot stand in samenwerking met de November Wandelmaand.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on