Governor Island – De perfecte escape vanaf Manhattan

Governor Island

Governor Island – De perfecte escape vanaf Manhattan

Een groen en rustig park met uitzicht op de skyline van Manhattan. Klinkt goed toch? Governor Island ligt op een paar minuten met de ferry vanaf Downtown Manhattan, maar bied je een totaal andere ervaring van New York. In de zomermaanden is Governor Island de perfecte plek om even uit de drukte van Manhattan te ontsnappen. Er is genoeg te doen op het relatief onbekende eilandje in de wateren van New York. Met de ferry vertrek je vanaf Downtown Manhattan richting de pier van Governor Island en het is de perfecte escape vanaf Manhattan.

Governor Island New York

In de zomer is het eiland, dat vroeger gebruikt werd voor militaire doeleinden, zeven dagen per week geopend en goed bereikbaar met een ferry. Governor Island is ongeveer 70 hectare groot en is een populaire trekpleister in de zomer. Dat het eiland vroeger gebruikt werd voor militaire doeleinden is nog duidelijk te zien. Er staat nog een oud kasteel en een oud fort op het eiland. Het eiland is uitermate geschikt om in de weekenden gezellig te picknicken met een uitzicht op het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

Governor Island

Wat kun je doen op Governor Island?

Behalve dat het eiland zich perfect verleend voor een picknick of een relaxplek in de zomer zijn er genoeg bezienswaardigheden. En vergeet niet dat je vanaf Governor Island een perfect zicht hebt op het Vrijheidsbeeld.

Fietsen

Om het gehele eiland goed te verkennen, is het huren van een fiets de makkelijkste optie. Natuurlijk mag je ook je eigen fiets meenemen wat vele locals dan ook doen, maar mocht je er geen in je bezit hebben, dan is een fiets al te huur voor $15 voor twee uur.

Kajakken

Nog een actieve bezigheid op Governor Island, je kun namelijk kajakken vanaf Governor Island. Vanaf midden juni tot mid september kun je op zaterdag een kajak huren bij Downtown Boathouse. En het leuke is dat het nog gratis is ook!

Castle Williams

Een van de twee verdedigingswerken op Governor Island. Met zijn rode zandstenen zie je Castle Williams bij aankomst al liggen. In 1811 werd het fort gebouwd om de haven van New York te beschermen. Later heeft het nog dienst uitgemaakt als een gevangenis, een legerkazerne en een opslagplek. Tegenwoordig kun je er doorheen lopen en wat informatie lezen over de gebeurtenissen.

Colonels Row

Wanneer er evenementen georganiseerd worden op het eiland, dan is Colonels Row vaak de plek. Statige lanen omgeven door militaire gebouwen / huizen met grasvelden rondom. Ook een goede plek om te gaan picknicken.

Ligget Terrace

Op Governor Island heb je niet super veel mogelijkheden om iets te eten, maar Ligget Terrace is daarvoor de aangewezen plek. Leuke terrasjes omringd door foodtrucks zorgen voor een gezellige aankleding. Hier vind je ook publieke kunstwerken en even verderop kunnen kinderen spelen.

Hammock Grove

Vijftig iconische rode hangmatten sieren Hammock Grove. Op een tiental hectare waarop 1500 nieuwe bomen staan gepland, speeltuinen zijn, kun je ook even bijkomen in een van deze hangmatten. Met een beetje geluk kijk je vanuit je hangmat over het water naar Lady Liberty.

Fort Jay

Het oudste verdedigingswerk op het eiland. Gebouwd in 1794 om het eiland en de Upper New York Bay te verdedigen, is het nu te bezichtigen met een van de vele tours die langs Fort Jay gaan. Het fort heeft een centrale tuin en diverse ondergrondse kamers.

Algemene informatie & Tips Governor Island

Eten en drinken

Er zijn diverse standjes op het eiland die lekker eten verkopen als empanada’s, burgers en ijs. Je mag je eigen eten en drinken meenemen om bijvoorbeeld te picknicken op de grasvelden.

Toiletten

Bij de aankomst van de Ferry zijn er toiletten te vinden. Daarnaast zijn er op diverse locaties op het eiland ook toiletten. Op de plattegrond kun je zien waar deze zich bevinden. 

Hoe lang heb je nodig op Governors Island?

Je kunt er gerust een dag verblijven zoveel is er te zien en te doen. Ik zelf nam een van de eerste ferry’s en verbleef een ochtend op het eiland. Ik bekeek een aantal bezienswaardigheden, liep een rondje en genoot op een grasveld van het uitzicht over Manhattan.

Praktische informatie

Geopend: Vanaf oktober 2021; het gehele jaar geopend: maandag t/m vrijdag 10.00-18.00, zaterdag & zondag 10.00-19.00 uur
Ferry: Battery Maritime Building / Voor de tijden klik hier.
Prijs: $3
M: Whitehall:  R W / South Ferry: 1 / Bowling Green: 4 5
Beste tijd om te bezoeken: Maandag, dinsdag en woensdag. In de weekenden is het vaak drukker en zijn er vaker festivals of evenementen.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on