Socials

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island in New York

Lower Manhattan

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island in New York

Twee belangrijke bezienswaardigheden in New York zijn het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Beiden hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Wanneer je een stedentrip New York maakt, kan ik je aanraden beiden te bezoeken. Tips voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island New York.

Het Vrijheidsbeeld van New York – Hoe komt het Vrijheidsbeeld in New York?

Het icoon van New York en voor velen ook van Amerika, was vroeger het eerste wat men zag wanneer ze Amerika bereikten per boot. In 1884 werd de bouw van het Vrijheidsbeeld voltooid in Frankrijk en geschonken aan de Verenigde Staten ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. Het beeld werd in 350 stukken per boot vervoerd en kwam in 1885 aan in New York. In april 1886 was het beeld na vier maanden reeds klaar. Inmiddels behoort het Vrijheidsbeeld tot National Monument en staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De totale lengte van het beeld is 46 meter, tel je de sokkel mee, dan kom je op 93 meter. In totaal weegt het Vrijheidsbeeld 220 ton.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken & tickets

Je kunt het Vrijheidsbeeld alleen bezoeken met de ferry van Statue Cruises. Deze vertrekt van Battery Park en doet ook direct Ellis Island aan. De boot vertrekt tussen 9.30 en 15.30 uur ongeveer iedere 20 tot 30 minuten. Er zijn verschillende tickets voor het Vrijheidsbeeld die je kunt kopen. Zo kun je alleen rondlopen rond het Vrijheidsbeeld, een ticket kopen om ook de voet te bezoeken en de ultieme mogelijkheid om ook de kroon te bezoeken. Voor die laatste dien je ruim van te voren een kaartje te bestellen, deze zijn beperkt en snel weg.
Boek hier je tickets

Ellis Island – wat gebeurde er op Ellis Island?

Naast het Vrijheidsbeeld vind je in de haven van New York Ellis Island, de eerste plek waar immigranten tussen 1892 en 1954 aan land gingen. Ruim 40 procent van de Amerikanen heeft voorouders die via Ellis Island aan land zijn gekomen. Zo’n 12 miljoen mensen kwamen aan land op Ellis Island. Hier moesten immigranten een medische keuring ondergaan voordat zij werden toegelaten in Amerika. Ongeveer 2% van deze mensen werd de toegang ontzegd tot Amerika omdat ze vaak ernstige of chronische ziekten hadden. De vijftienjarige Annie Moore uit Ierland was de eerste die via Ellis Island Amerika binnenkwam.

Ellis Island Immigration Museum

Het museum op Ellis Island laat je kennismaken met de verhalen die horen bij de immigranten. De Great Hall is de grote zaal waar vroeger de immigranten stonden te wachten, nu hangen er foto’s en kun je verhalen horen van immigranten. Het is mogelijk om via een database je voorouders op te zoeken die naar Amerika afreisden. Buiten het museum vind je de American immigrant Wall of Honor, een gedenkmuur met ruim 12.000 namen.

Ellis Island bezoeken

Je kunt Ellis Island bezoeken in combinatie met het Vrijheidsbeeld, hier stopt de ferry eerst. Je kunt ook aan boord blijven zitten om direct door te varen naar Ellis Island. Neem ruim de tijd voor je bezoek aan Ellis Island, het is een groot museum met veel indrukwekkende verhalen.

Vrijheidsbeeld

Meer lezen over New York?

Bezienswaardigheden:

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on