Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

chrChristmas Guide in New York

Jingle Bells, kerstliedjes, gerinkel van de bellen, overal lampjes. Eind november, begin december is het weer zover. De steden worden omgetoverd in de kerstsfeer.  In 2015 heb ik de kerstsfeer mogen meemaken in New York, met kerst zelf was ik overigens weer in Nederland. New York is zo’n stad waar ik graag de kerstsfeer wilde ervaren. Overal lampjes, kerstliedjes en versieringen, iets wat de Amerikanen goed kunnen. Het is een fijne stad om de crazy kerstgekte van Amerikanen mee te maken. In de Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York vind je alle highlights van de stad in december.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Sommige mensen hebben een hekel aan de too-much kerstversieringen waar de Amerikanen bekend om staan. Ik vind het wel wat hebben, de sfeer is namelijk goed en hierdoor wordt een donkere stad net even wat gezelliger. Ook word ik stiekem wel blij van kerstliedjes. Wanneer je in December in New York bent, dan moet je de volgende dingen vooral niet overslaan.

The Rockets in Radio City Music Hall

Oke, mijn vader kreeg ik niet mee naar de Christmas Show, maar ik vond het geweldig. Het dansen van The Rockettes is werkelijk zo goed en synchroon, twee uur genieten. Je wordt meegevoerd naar de wonderlijk kerstwereld door middel van een magisch kerstverhaal, spectaculaire danspasjes en de Wooden Soldiers. Natuurlijk komt ook de Kerstman in het verhaal voor. Het hoogtepunt van de show is het omvallen van The Rockettes als dominostenen. Een overgetelijke show. Ook al ben je eerder geweest, je kunt prima nog een keer gaan. De show wordt namelijk steeds een beetje aangepast. Van te voren kaarten kopen is trouwens handig, je voorkomt onnodig in de rij staan.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New YorkChristmas Guide met kerstactiviteiten in New YorkRadio City Music Hall

Voor de Radio City Musical Hall vind je een plein omgetoverd in kerstsfeer. Vergaap je aan de grote kerstballen, de kerstversieringen en de Wooden Soldiers. Vooral in de avond is het een aanrader om hier een bezoekje aan te brengen.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New YorkChristmas Guide met kerstactiviteiten in New YorkChristmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Dyker Heights in Brooklyn

In Manhattan kun je nog redelijk ontsnappen aan het kerstgeweld, in Dyker Heights in Brooklyn niet. De wijk is omgetoverd tot een complete lichtshow. Het is een traditie in de wijk om de huizen zoveel mogelijk te versieren. Niets is te gek. Zo kwam ik bij één huis zelfs een DJ-installatie tegen. Het was overweldigend en super leuk om dit te zien. Waar in Nederland kom je nou zo’n complete versierde wijk tegen.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Kerstboom Rockefeller & Lichtshow Saks 5th Avenue

De grote kerstboom bij het Rockefeller Center kun je natuurlijk niet missen tijdens je bezoek aan New York in december. Overdag is hij al prachtig, maar helemaal wanneer het donker wordt ‘s avonds. Vergeet niet de lichtshow op de gevel van Saks 5th Avenue te bekijken wanneer je in de buurt bent.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Schaatsen

Eén van de dingen die vaak terug komt op een bucketlist, is schaatsen in New York. Zeker het schaatsen voor Rockefeller Center is iets waar mensen van dromen. Ook in Central Park is het mogelijk om te schaatsen. Wat is er nou mooier dan schaatsen met uitzicht op de skyline van New York?

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Kerstmarkten

Kerstmarkten kunnen natuurlijk niet ontbreken in december in New York. Je vindt diverse markten in de stad. In Bryant Park en Union Square vind je de grootste markten. Hier kun je natuurlijk versieringen kopen voor in de kerstboom, wafels eten, gezellig wat drinken en andere producten kopen van lokale ondernemers.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Overige kerstactiviteiten in New York

Pop-up winkels met kerstversieringen vind je in december op verschillende plekken in New York. Ook het grote warenhuis Macy’s heeft een eigen afdeling met een Santa Clause. Wil je versieringen meenemen voor in de kerstboom? Dan heb je in New York genoeg mogelijkheden. Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Heb je plannen om naar New York te gaan in december? Download dan de Ultimate Christmas Guide voor New York. En houd je absoluut niet van alle versieringen? Je kunt best de over de top kerstactiviteiten vermijden, dus sla dan vooral bovenstaande plekken over. Wil je meer lezen over New York? Ik heb een heleboel blogs geschreven over de stad.

Christmas Guide met kerstactiviteiten in New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

 1. Toen ik au pair was heb ik daar rond de kerst ook gezeten. Aangezien ik niet veel geld had heb ik nooit de The Rockettes kunnen zien. Ik hoop dit toch ooit eens te doen.
  Kerst in NYC is heerlijk, alles lekker overdreven maar ik vind dat wel iets hebben 🙂

  1. Wat jammer dat je de rockettes niet gezien hebt. Vond het zelf ook prijzig, dus maar voor de goedkoopste plekken gegaan. Blij dat ik het gezien heb!

 2. Ahh heerlijk! Ik ben echt gek op New York! Ik ben er nu twee keer geweest en het staat zeker op m’n lijst om snel weer terug te gaan.. Het liest met kerst en oud & nieuw. Dat gaat het dit jaar helaas niet meer worden, maar wie weet volgend jaar.. X

 3. Ik heb als au pair in NY gezeten tijdens de kerst maar heb spijtig genoeg niet de Rockettes gedaan. Wil deze echt nog eens graag zien.
  NYC is echt een prachtige plek tijdens de kerst, lekker overdreven maar ik vind het wel wat hebben.
  Heb nu wel heel veel zin om terug te gaan! Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *