Socials

10x doen in Brooklyn

Brooklyn

10x doen in Brooklyn

Wanneer je voor het eerst richting New York afreist, blijf je vaak alleen in Manhattan. Op zich logisch, want daar valt genoeg te beleven. Toch kan ik je aanraden om niet alleen de Brooklyn Bridge af te lopen, maar ook Brooklyn te verkennen. Geen tijd om verder Brooklyn in te gaan? Kies dan voor Williamsburg dat makkelijk te bereiken is via de Williamsburg Bridge of de ferry. Wil je wel meer van Brooklyn zien? 10x doen in Brooklyn.

Wat te doen in Brooklyn?

Brooklyn Bridge Park

Onder de Brooklyn Bridge vind je het Brooklyn Bridge Park. In de zomer een hele fijne plek om te relaxen want je hebt en uitzicht over Manhattan en over de Brooklyn Bridge. In het park vind je diverse pieren waarop vele activiteiten plaatsvinden. Zo kun je in de zomermaanden gratis kajakken bij pier 2 en zie je locals in acties rond pier 5 en 6. Bij pier 6 vind je Fornino, een goede pizzeria met uitzicht over het Vrijheidsbeeld en Manhattan. Aan het einde van het park kun je ook de ferry weer terug nemen richting DUMBO of naar Red Hook.

De wijk DUMBO

De wijk waar je terecht komt na het aflopen van de Brooklyn Bridge. Wandel na de Brooklyn bridge linksaf en je loopt direct een schilderij binnen. Tussen de pilaren van de Manhattan Bridge zie je de contouren van het Empire State Building. Ontdek de vele leuke restaurants en cafe’s in de wijk en sluit je dag af in de foodmarket van Time Out.

Domino Park

Een van de nieuwste aanwinsten in Brooklyn is het Domino Park in Williamsburg. Een ultieme plek om te relaxen en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht op Manhattan. Gedurende de zomer is er genoeg verkoeling in Domino Park van de vele fonteinen, voor kinderen is er een mogelijkheid om te spelen en eten doe je bij Tacocino.

Street art spotten in Bushwick

Als er één wijk is waar je het beste naar toe kunt om street art te spotten, dan is dat Bushwick in Brooklyn. De wijk wordt ook wel het openluchtmuseum van de stad genoemd. En dat is niet voor niets, want op iedere straathoek vind je wel een graffiti kunstwerk. De leukste manier om Bushwick te verkennen is met een tour. Je wordt niet alleen langs de mooiste kunstwerken geleid, je krijgt ook achtergrondinformatie over de kunstscene in de wijk.
Lees meer over Bushwick

Williamsburg verkennen

Inmiddels een van de meest trendy wijken in Brooklyn en dat is ook de reden van de transformatie die de wijk heeft ondergaan de laatste jaren. Ondanks de vele veranderingen afgelopen jaren krijg je nog steeds een goede indruk van het ‘echte’ Brooklyn. Verken de straten van Williamsburg, spot street art, test de leukste hotspots en ontspan in het McCarren of State Park.
Lees meer over Williamsburg

Coney Island

De plek met mooi weer in New York is Coney Island. Gelegen aan het strand is het de escape in de zomermaanden. Niet alleen het strand is de publiekstrekker van Brooklyn, ook het Luna Park is de reden om af te reizen en stiekem een stap terug in de tijd te nemen. In Coney Island krijg je een nog een kleine impressie van hoe het was in Brooklyn in de jaren ‘50/60.
Lees meer over Coney Island

Sunset Park

Een relatief onbekende wijk, maar wel een met een grote highlight om te bezoeken. Midden in de wijk ligt het park Sunset Park. Een relatief gewoon park, maar wel een met een prachtig uitzicht over Manhattan met de contouren van Brooklyn op de voorgrond. Het is ook de wijk waar de Chinatown van Brooklyn zich bevindt. En mocht je nog tijd hebben, loop dan nog naar de toffe foodmarket Industry City. In de buurt kun je weer de ferry terug nemen naar DUMBO.

Greenpoint

Een minder bekende wijk dan zijn buur Williamsburg, maar daarom juist leuk om te verkennen. Vanaf het NYC Transmitter Park (waar je met de ferry naar toe kunt) heb je uitzicht over Manhattan en zie je ondertussen de vele boten voorbij komen. Struin door de wijk en ontdek de vele leuke hotspots die er zitten. Greenpoint heeft Poolse roots, dat zie je nog terug in de restaurants die zich in de wijk bevinden. Loop via het McCarren Park weer terug naar Williamsburg, maar niet voordat je gestopt bent bij Five Leaves van wijlen Heath Ledger.

Lees meer over Hotspots New York

Red Hook

Een ander relatief onbekende wijk voor toeristen is Red Hook in het zuidwesten van Brooklyn. Een wijk met vele oude pakhuizen, waar je nog een typisch havensfeertje terugvindt. De voormalige haven van Brooklyn is tegenwoordig een leuke wijk met een mix aan goede restaurants met diverse specialiteiten. Een Key Lime Pie van Steve staat wel te boek als een van de aanraders in Manhattan. Ook het Waterfront Museum kan niet ontbreken tijdens je bezoek. Op een mooie dag kun je gratis kajakken in het Louis Valentino Jr. Park. Het is de plek om een selfie te maken in de kajak met op de achtergrond het Vrijheidsbeeld.

Prospect Park

Het groene hart van Brooklyn: Prospect Park. Het park is door dezelfde mensen ontworpen als Central Park. Diverse plekken om de relaxen op de grasvelden, vele evenementen, meren en ook een dierentuin vind je allemaal in Prospect Park.

Lees meer over New York

Bezienswaardigheden & Wijken New York

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on