Socials

Blog

Wat te doen op Coney Island in New York

Terug in de tijd – wat te doen in Coney Island in New York

Terug in de jaren ’50, dat gevoel heb je wanneer je uitstapt op Stillwell Avenue en richting de boulevard loopt. Dat gevoel is niet zo vreemd, want in Coney Island heeft de tijd ook een beetje stil gestaan. De wijk heeft zijn ups and downs gehad de afgelopen jaren, maar krabbelt langzaam weer de goede kant op. Juist vanwege de klassieke sfeer is Coney Island een aanrader. Er is weinig veranderd afgelopen jaren en dat is een van de redenen om Coney Island te bezoeken. Er is genoeg te doen voor iedereen en ook op het strand is het heerlijk vertoeven. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Coney Island in New York?

Wat te doen op Coney Island in New York

Back to the 50’s in Coney Island

Zoals ik al zei, back to the 50’s op Coney Island. Deze uitstraling heeft het toeristische deel van de wijk nog steeds. Klassiekers die er al jaren staan, zijn nog steeds te bezoeken. Af en toe komt er iets nieuws bij waardoor Coney Island vooral een leuke publiekstrekker is in de lente en zomer. Tussen Pasen en Halloween zijn de attracties geopend, daarna doet het slechtere weer zijn intrede en komt de wijk tot rust. Ondanks de vele toeristen in de zomer heeft het deels zijn authentieke sfeer behouden. Nog steeds vind je hier de klassiekers die er destijds ook waren.

Wat te doen in Coney Island New York

Wonder Wheel Coney Island

Een van de oudste attracties op Coney Island: Wonder Wheel. Dit reuzenrad staat als sinds 1918 in het Deno’s Wonder Wheel Amusement Park. Het reuzenrad is even iets anders dan degene die wij in Nederland kennen, de karretjes gaan namelijk ook op de rails heen en weer. Wanneer het donker wordt, is het stalen frame verlicht met neon lichtjes.

Wat te doen op Coney Island in New York

Hotdog’s eten bij Nathan’s Famous

Wanneer je richting Coney Island gaat, zorg dat je dan ruimte hebt voor een kleine hotdog van Nathan’s. Waarom per se bij Nathan’s? Hier werd de hotdog uitgevonden door de Poolse immigrant Nathan Handwerker. Al sinds 1916 kun je op Coney Island een hotdog bij Nathans kopen. Ben je in juli in New York? Op 4 juli is altijd de nationale hotdog contest, de wedstrijd om zoveel mogelijk hotdogs te eten.
Nathan’s Famous

Wat te doen op Coney Island in New York

Cyclone Coney Island

De oudste houten rollercoaster van Amerika vind je op Coney Island. Sinds 1927 staat de Cyclone al in het Luna Park, destijds Astroland. Een ritje in deze rollercoaster kan dan ook niet ontbreken.

Coney Island

Wandelen over de Boardwalk

Aan de totale lengte van het strand is de Boardwalk te vinden. Ongeveer vier kilometer lang kun je langs het strand wandelen. Aan de boardwalk vind je talloze shop- en eetgelegenheden.

Wat te doen op Coney Island in New York

Mensen kijken vanaf de pier

Vanaf de boardwalk kun je de pier oplopen van Coney Island. Een heerlijk plekje waar in de zomer vele gezinnen en vrienden zich verzamelen om te genieten van de zon. Bekijk hoe de mannen hier hun hengel uitwerpen of geniet even van de stilte op de pier.

Coney Island
Coney Island

Coney Art Walls

Het outdoor museum of street art. Sinds mei 2015 is een prachtig stukje street art te bewonderen. De Coney Art Walls bevatte destijds meer dan 30 kunstwerken, gemaakt door wereldberoemde artiesten. In 2017 zijn er zelfs 35 projecten te bezichtigen. In september kun je tussen 12.00 en 22.00 uur dagelijks een bezoekje brengen aan de Coney Art Walls.

Wat te doen op Coney Island in New York

Relaxen op Coney Island Beach

Met mooi weer is het heerlijk om even te relaxen op het strand bij Coney Island. Verwacht geen rustig stukje strand, want deze grenst direct aan de boulevard met attracties. Toch vond ik het heerlijk om even de drukte van Manhattan achter mij te laten en even met de beentjes in het zand en de zee. En dat je redelijk dicht bij Manhattan bent, is best raar om je voor te stellen.

Wat te doen op Coney Island in New York

Attracties bezoeken in het Luna Park

Naast de twee bovengenoemde attracties, zijn er in het Luna Park nog meer attracties te vinden. Het is een kleine kermis op zich met een wildwaterbaan, nog meer rollercoasters, je kunt het er allemaal vinden.

Coney Island

Vuurwerk, hotdog contest en andere evenementen

In de zomer zijn er diverse andere activiteiten die je kunt ondernemen. Iedere vrijdagavond (in de zomer) is er een vuurwerkshow te bekijken. Op Independance Day is er bij Nathan’s een hotdog contest. De mannen eten gemiddeld rond de 70 hotdog in 10 minuten, de vrouwen rond de 40.

Wat te doen op Coney Island in New York

New York Aquarium

Het enige aquarium in New York vind je in Coney Island. Het aquarium wordt beheerd door de Wildlife Conservation Society. In het aquarium leven honderden dieren die in hun nagebootste habitat leven. Er is een 4d theater waarbij je een film kunt kijken in combinatie met extra zintuiglijke effecten.
New York Aquarium

Coney Island

Handige informatie voor Coney Island

Coney Island is een buurt in Brooklyn New York. Het grootste deel van het attractiepark is tussen Pasen en Halloween geopend, maar na Independance Day (4 juli) zijn de attracties dagelijks geopend. Vanuit Manhattan is het makkelijk om met de metro naar Coney Island af te reizen. Met de D, Q, N of F trein ga richting Stilwell Avenue, de laatste halte op Coney Island. Vanaf Bryant Park in Manhattan ben je ongeveer 50 tot 60 minuten onderweg.

Coney Island
Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?
Wat te doen op Coney Island in New York

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on