Socials

Coney Island -Terug in de tijd & wat te doen in Coney Island New York

Coney Island

Coney Island -Terug in de tijd & wat te doen in Coney Island New York

Terug in de jaren ’50, dat gevoel heb je wanneer je uitstapt op Stillwell Avenue en richting de boulevard loopt. Dat gevoel is niet zo vreemd, want in Coney Island heeft de tijd ook een beetje stil gestaan. De wijk heeft zijn ups and downs gehad de afgelopen jaren, maar krabbelt langzaam weer de goede kant op. Juist vanwege de klassieke sfeer is Coney Island een aanrader. Er is weinig veranderd afgelopen jaren en dat is een van de redenen om Coney Island te bezoeken. Er is genoeg te doen voor iedereen en ook op het strand is het heerlijk vertoeven. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Coney Island in New York?

Back to the 50’s in Coney Island

Terug in de jaren ’50 op Coney Island. Deze uitstraling heeft het toeristische deel van de wijk nog steeds. Klassiekers die er al jaren staan, zijn nog steeds te bezoeken. Af en toe komt er iets nieuws bij waardoor Coney Island vooral een leuke publiekstrekker is in de lente en zomer. Tussen Pasen en Halloween zijn de attracties geopend, daarna doet het slechtere weer zijn intrede en komt de wijk tot rust. Ondanks de vele toeristen in de zomer heeft het deels zijn authentieke sfeer behouden. Nog steeds vind je hier de klassiekers die er destijds ook waren.

Wat te doen in Coney Island New York

Wonder Wheel Coney Island

Een van de oudste attracties op Coney Island: Wonder Wheel. Dit reuzenrad staat als sinds 1920 in het Deno’s Wonder Wheel Amusement Park. Wonder Wheel is een icoon in de skyline van Coney Island, met zijn grootte vergelijkbaar met een 15 verdiepingen tellend gebouw. Je kunt plaatsnemen in een van de 24 karretjes waarvan er zestien slingeren en acht stilstaan. Het reuzenrad is even iets anders dan degene die wij in Nederland kennen, de karretjes gaan namelijk ook op de rails heen en weer, ook wel ‘Dip the Dip’. Wanneer het donker wordt, is het stalen frame verlicht met neon lichtjes.
Wonder Wheel

Coney Island

Hotdog’s eten bij Nathan’s Famous

Wanneer je richting Coney Island gaat, zorg dat je dan ruimte hebt voor een kleine hotdog van Nathan’s. Waarom per se bij Nathan’s? Hier werd de hotdog uitgevonden door de Poolse immigrant Nathan Handwerker. Al sinds 1916 kun je op Coney Island een hotdog bij Nathans kopen. Ben je in juli in New York? Op 4 juli is altijd de nationale hotdog contest, de wedstrijd om zoveel mogelijk hotdogs te eten.
Nathan’s Famous

Cyclone Coney Island

De oudste houten rollercoaster van Amerika vind je op Coney Island. Sinds 1927 staat de Cyclone al op deze locatie en sinds de oprichting in het Luna Park, destijds Astroland. De rollercoaster bereikt een maximale snelheid van 60 mijl per uur en kan 24 passagiers vervoeren per keer. Het is de op een na steilste houten achtbaan ter wereld. De iconische houten achtbaan is door de hoogteverschillen, de bochten en het ontwerp een iconische achtbaan geworden. Daarnaast is het een cultureel fenomeen geworden voor Brooklyn en Coney Island. Een ritje in deze rollercoaster kan dan ook niet ontbreken.

Coney Island

Wandelen over de Boardwalk

Aan de totale lengte van het strand in Coney Island is de Boardwalk te vinden. Ongeveer vier kilometer lang kun je langs het strand wandelen. Aan de boardwalk vind je talloze shop- en eetgelegenheden en ligt ook het amusementsgedeelte. Een fijn stukje om sfeer te proeven van de wijk.

Coney Island

Mensen kijken vanaf de pier

Vanaf de boardwalk kun je de pier oplopen van Coney Island. Een heerlijk plekje waar in de zomer vele gezinnen en vrienden zich verzamelen om te genieten van de zon. Bekijk hoe mannen hier hun hengel uitwerpen of geniet even van de stilte op de pier.

Coney Art Walls

Het outdoor museum of street art. Sinds mei 2015 is een prachtig stukje street art te bewonderen. De Coney Art Walls bevatte destijds meer dan 30 kunstwerken, gemaakt door wereldberoemde artiesten. In 2017 zijn er zelfs 35 projecten te bezichtigen. In september kun je tussen 12.00 en 22.00 uur dagelijks een bezoekje brengen aan de Coney Art Walls.

Coney Island

Relaxen op Coney Island Beach

Met mooi weer is het heerlijk om even te relaxen op het strand bij Coney Island. Verwacht geen rustig stukje strand, want deze grenst direct aan de boulevard met attracties. Toch vond ik het heerlijk om even de drukte van Manhattan achter mij te laten en even met de beentjes in het zand en de zee. En dat je redelijk dicht bij Manhattan bent, is best raar om je voor te stellen.

Coney Island

Attracties bezoeken in het Luna Park

Luna Park is de centrale plek voor vele attracties. Het park werd geopend in 1903 en werd in 1944 grotendeels verwoest door een brand. In de loop van de jaren is de staat van het amusementspark nogal verschillend geweest. In 2010 werd het park weer heropend met honderden attracties en duizenden bezoekers sindsdien. Naast de twee bovengenoemde attracties, zijn er in het Luna Park nog meer attracties te vinden. Het is een kleine kermis op zich met een wildwaterbaan en nog meer rollercoasters.
Luna Park

Coney Island

Vuurwerk, hotdog contest en andere evenementen

In de zomer zijn er diverse andere activiteiten die je kunt ondernemen. De agenda van Coney Island staat bol van evenementen die je kunt bijwonen. zo kun je iedere vrijdagavond (in de zomer) een vuurwerkshow te bekijken. Op Independance Day is er bij Nathan’s een hotdog contest. De mannen eten gemiddeld rond de 70 hotdog in 10 minuten, de vrouwen rond de 40. Ook de jaarlijkse ‘Mermaid Parade” is een leuk evenement om bij te wonen, meestal vindt deze plaats in juni.
Evenementen Coney Island

Coney Island

New York Aquarium

Het enige aquarium in New York vind je in Coney Island. Het aquarium wordt beheerd door de Wildlife Conservation Society. In het aquarium leven honderden dieren die in hun nagebootste habitat leven. Er is een 4D theater waarbij je een film kunt kijken in combinatie met extra zintuiglijke effecten.
New York Aquarium

Coney Island

Coney Island bezoeken

Openingstijden Coney Island

Coney Island is een buurt in Brooklyn New York. Het grootste deel van het attractiepark is tussen Pasen en Halloween geopend, maar na Independence Day (4 juli) zijn de attracties dagelijks geopend.

Bereikbaarheid Coney Island

Vanuit Manhattan is het makkelijk om met de metro naar Coney Island af te reizen. Met de D, Q, N of F trein ga richting Stilwell Avenue, de laatste halte op Coney Island. Vanaf Bryant Park in Manhattan ben je ongeveer 50 tot 60 minuten onderweg.

Attracties Coney Island bezoeken

De attracties hanteren eigen prijzen.

Eten en drinken op Coney Island

Naast het beroemde Nathan’s heb je nog meer mogelijkheden om ergens te eten. Opties zijn:

  • Tom’s Coney Island
  • Footprints Cafe
  • Parkview Diner
  • Ruby’s Bar and Grill
  • Totonnos Pizzeria Napolitano

Overnachten in Coney Island

Hoewel het niet de meest voor de hand liggende locatie is om te overnachten wanneer je in New York bent, is het zeker mogelijk om een hotel te boeken in Coney Island:

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on