Socials

Blog

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

New York in de zomer kan redelijk benauwend zijn. De temperaturen kunnen hoog oplopen in de stad en de meeste locals vluchten in deze maanden dan ook weg uit het centrum. Ga je in de zomer naar New York? Dan is het bezoeken van Brooklyn een van dingen die je het beste kunt doen. Waarom? Ik geef je een aantal redenen waarom je in de zomer naar Brooklyn moet gaan in plaats van alleen op Manhattan te blijven.

Natuur in Brooklyn

Een van de beste redenen om naar Brooklyn af te reizen is het feit dat er een strand is. Op Coney Island heb je de mogelijkheid om af te koelen in de zee. Mocht het echt te warm zijn in Manhattan, dan kun je je prima een dag vermaken op Coney Island. Naast Coney Island heeft Brooklyn een aantal parken waar je heerlijk kunt relaxen, van de zon kunt genieten of juist de zon kunt ontlopen. Prospect Park is het tweede grootste park van Brooklyn en hier kun je prima een middagje relaxen. Een andere aanrader is het Brooklyn Bridge Park waarbij je fantastische uitzichten hebt op Manhattan.

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomerWaarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Smorgasburg

Een van de highlights in de zomer in Brooklyn is toch wel het foodfestival Smorgasburg. Met uitzicht op de skyline van Manhattan genieten van een heerlijke maaltijd, wat wil je nog meer. Na Pasen opent dit foodfestival op zaterdag op de oevers van de East River met meer dan 100 lokale stands. Op zondag is Smorgasburg te vinden in Prospect Park Brooklyn.

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Uitzichten op Manhattan

Een inkoppertje misschien, maar de uitzichten op de skyline van Manhattan zijn natuurlijk in Brooklyn te vinden. Langs de oevers van East River zijn genoeg mogelijkheden om de skyline te bekijken. In het Brooklyn Bridge Park of het East River Park bijvoorbeeld. Iets minder bekend is de wijk Red Hook, maar ook vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de skyline van NYC.

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Relaxte sfeer & hotspots in NYC

Brooklyn is steeds meer in opkomst en diverse wijken profiteren daarvan. Zo is Williamsburg de laatste jaren een populaire plek geworden om te bezoeken, maar ook Bushwick heeft deze metamorfose ondergaan. In Brooklyn hangt een relaxte sfeer en staat bekend om creatieve uitingen. Ook komen er steeds meer leuke hotspots bij. Zo at ik bij Five Leaves een van de lekkerste pannenkoeken ooit.

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Street Art in Brooklyn

Met mooi weer is het natuurlijk veel leuker om rond te dwalen over de straten en gewoon zien waar je uit komt. In Brooklyn zijn in een aantal wijken hele fijne muurschilderingen te bekijken. Vooral Bushwick is een populaire plek om street art te bekijken, maar ook in Williamsburg heb je genoeg plekken om street art te bewonderen.

Wil je mee op een wandeling langs alle street art in Bushwick?

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Musea in Brooklyn

Wanneer het te warm buiten is, dan is het bezoeken van een museum een goede optie. In Brooklyn kun je het Brooklyn Museum bezoeken, het NY Transit Museum en het MoCADA.

Flea Markets in de zomer

Brooklyn is ook de plek waar de flea markets staan en waar het een stuk goedkoper is dan shoppen in Manhattan. Iedere zaterdag (Industry City) en zondag (DUMBO) kun je rondstruinen tussen allerlei kraampjes.

Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

 

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?
Waarom je naar Brooklyn moet gaan in de zomer

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on