Socials

Blog

Onbekende bezienswaardigheden in New York

Inmiddels ben ik een aantal keren in New York geweest, toch wel mijn favoriete stad op dit moment. Naast alle populaire bezienswaardigheden bezocht ik ook wat onbekende bezienswaardigheden in New York, de zogeheten hidden gems in New York. Tips voor onbekende bezienswaardigheden in New York.

Unieke bezienswaardigheden in New York

Berlijnse Muur – Manhattan

Wist je dat er vier delen van de Berlijnse Muur in New York staan? Her en der in de stad vind je de overblijfselen van de oude Berlijnse muur terug. In / bij musea, bij de United Nations, in Battery Park en in de lounge van 520 Madison Avenue staan herinneringen aan de Koude Oorlog. Na de val van de Berlijnse muur in 1989 zijn verschillende delen verkocht.

Lees meer: Berlijnse muur in New York

Roosevelt Island kabelbaan

Een van de leukste dingen om te doen vind ik het ritje met de kabelbaan van Manhattan naar Roosevelt Island. Vanaf Manhattan stap je in de rode tram die je over het water van de East River naar het eiland Roosevelt Island brengt. Ook Roosevelt Island is heerlijk om te verkennen. Wandelend tussen de eekhoorns heb je uitzicht over de skyline van Queens en Manhattan. Zeker wanneer de zon net opkomt, is het magisch om daar te lopen. De gebouwen van Manhattan lijken wel in goud te veranderen op dat moment. Zelf rende ik mee met de Squirrel Run op het eiland, een hele gave ervaring.
A: East 60th Street – Nodig een metrocard

Whispering Gallery in Grand Central Terminal – Manhattan

In Grand Central Terminal vind je een plek waar de akoestiek opmerkelijk is. In de Whispering Gallery in het station kun je beiden in een verschillende hoek staan en toch kun je elkaar horen terwijl de mensenmassa je passeert. Ga met je rechteroor tegen de muur aan staan (in de hoek) en je reisgenoot aan de overkant in de andere hoek. Door de vorm van de bogen kun je elkaar verstaan. Het blijft een aparte gewaarwording om elkaar te verstaan terwijl er hordes mensen achter je langs lopen.
A: 89 E 42nd St – beneden in het gebouw naast de Shake Shack

Governor Island

Pas bij mijn derde bezoek kwam ik erachter dat er naast Staten Island nog een eiland voor de kust van Manhattan ligt: Governor Island. Met de ferry reis je voor enkele dollars af naar Governor Island vanaf zuid Manhattan. Op het eiland zelf valt genoeg te ontdekken. Je kunt zelfs een fiets huren om het eiland rond te fietsen. In de zomermaanden zijn er ook plekken waar je gratis kunt kajakken. Ook wandelend kun je het eiland verkennen. Je ziet Lady Liberty van dichtbij en hebt een fantastisch uitzicht over Manhattan.

Lees meer: Governor Island

Sunset Park – Brooklyn

Wil je een uniek uitzicht over de skyline van Manhattan? Wat velen niet weten is dat je verder in Brooklyn is een nog mooier uitzicht hebt dan aan de waterkant. In Sunset Park in de gelijknamige wijk Sunset Park heb je een uitzicht over de skyline van Manhattan die je niet zo vaak ziet. Het is heerlijk om hier op een bankje te gaan zitten en te genieten van het uitzicht over New York.

NYC Transit Museum – Brooklyn

In een oud metrostation in Brooklyn vind je alles over het ontstaan van het openbaar vervoer in New York. Van de vroegere cable cars tot de huidige metrolijnen, het museum is erg compleet qua informatie. Op de rails staan nog tientallen oude metrowagons die je mag bekijken.
Transit Museum
A: 99 Schermerhorn St

Voormalig huis van Barack Obama – Park Slope

In de wijk Park Slope naast Prospect Park vind je het voormalige huis waar Barack Obama woonde. Hij woonde hier in de jaren ’80 nadat hij afgestudeerd was van Columbia University. Hij woonde hier overigens niet met Michelle Obama, maar met zijn toenmalige vriendin Genevieve Cook.
A: 640 Second Street

Mozaiek Huis -Cobble Hill Brooklyn

Een huis vol mozaïek tussen alle brownstone houses in de wijk. Een opvallende verschijning in Cobble Hill in Brooklyn. Eigenaresse Susan Gardner ziet haar huis als een kunstproject en krijgt van diverse mensen allerlei dingen aangeboden om haar huis nog meer te versieren.
A: 108 Wyckoff Street

Industry city – Sunset Park Brooklyn

Een leuke plek om te ontdekken is Industry City in Brooklyn. In de enorme gebouwen vind je veelal kantoren, maar op de begane grond zijn er winkels en restaurants te vinden. In hal twee is er een food market waar vestigingen zitten van goede restaurants in New York zoals Burger Joint en Avocaderia.
Industry City
A: 274 36th Street Brooklyn | M: 36 Street – D N Q R W

Waterval Tunnel – Midtown Manhattan

In een klein park in Midtown Manhattan vind je plotseling een waterval tunnel tussen de wolkenkrabbers. De waterval is twaalf meter breed en vijf meter hoog. Je kunt onder het plexiglas door de waterval lopen. Doordat het in een wijk ligt met veel kantoren, zie je veel mensen lunchen in het mini park. Het park is alleen gedurende de dag geopend.
A: McGraw Hill Park – 142 West 49th Street

WNYC Transmitter Park – Greenpoint

Het terrein van de voormalige WNYC Radio transmitters in Greenpoint is omgetoverd tot een publiek park. In het park vind je veel ruimte en groene plekken. Vanaf hier heb je uitzicht op de skyline van Manhattan. Je komt er makkelijk komen door de ferry te nemen, deze stopt vlakbij het WNYC Transmitter Park. Overigens is de wijk Greenpoint een aanrader om door heen te wandelen.
A: Greenpoint Avenue | M: Greenpoint Avenue G / Ferry Greenpoint

Domino park – Brooklyn

In Williamsburg vind je tegenwoordig een fijn park aan de waterkant. Domino Park is de plek in Williamsburg waar je heerlijk kunt relaxen op de groene velden, een van de vele bankjes en ondertussen eindeloos kunt turen over het water naar Manhattan. Je vind er ook een vestiging van Tacocina, ideaal om je dag af te sluiten in Brooklyn.

Lees meer over New York

Bezienswaardigheden & Wijken New York

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on