Socials

Wat te doen in de winter in New York?

winter new york

Wat te doen in de winter in New York?

Een aanrader voor een stedentrip in de winter is New York. De stad heeft zeker in de feestmaanden iets magisch. Maar ook in januari en februari is de stad een goede optie om te bezoeken. Het is rustiger en vele hotels zijn goedkoper. New York kan natuurlijk altijd, maar ook in de winter zijn er genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Benieuwd wat je kunt doen in de winter in New York?

Wat te doen in de winter in New York?

Natuurlijk zijn er in New York activiteiten die je het hele jaar door kan doen. Musea, bepaalde attracties, ronddwalen door de straten, lekker eten in New York. Daarnaast zijn er ook bepaalde activiteiten die erg geschikt zijn voor de winter in New York. Tips voor activiteiten in de winter in New York!

Lees meer: Beste jaargetijde in New York

Kerstmarkten en kerstshoppen in New York

In november en december staat de stad in het teken van kerst. Versieringen en shows waar je niet om heen kunt. Ook de kerstmarkten zijn een populaire bezienswaardigheid in deze maanden. Je vindt diverse markten in de stad, maar Union Square en Bryant Park hebben de grootsten. Hier vind je niet alleen leuke kerst souvenirs, er heerst ook veel gezelligheid op deze markten. 

Lees meer: Kerst in New York

Schaatsen in New York

Een van de activiteiten die je terug vind op een bucketlist van een reiziger die in de winter naar New York gaat is schaatsen. Schaatsen voor de kerstboom bij het Rockefeller Center, wie wil dat nou niet? Vanaf oktober zijn er diverse plekken in New York waar je kunt schaatsen. Rockefeller Center is de meest bekende, maar ook de duurste locatie. Andere leuke locaties om te schaatsen zijn Central Park en Bryant Park in New York. In Central Park kun je het goedkoopst een rondje schaatsen. Dus mocht je een keer willen schaatsen in New York, dan is Central Park ook een goede optie.

Musicals & Kerstvoorstellingen

Bij slecht weer kun je natuurlijk altijd een theater induiken voor een voorstelling. Rondom de feestdagen en in december zijn er speciale kerstvoorstellingen te bekijken. Een van de bekendste is The Rockettes in de Radio City Music Hall. Een voorstelling die ieder jaar terugkomt, maar die je ook ieder jaar opnieuw weer kunt bekijken. 

Een andere leuke voorstelling is die van The Nutcracker in het Lincoln Centre. Deze wordt al sinds 1954 vertoond en is een traditie voor vele families om te bezoeken. De voorstelling wordt opgevoerd door The New York Ballet en is te zien van eind november.

Kerstbomen bekijken in New York

Als er in een stad mooie en vooral ook grote kerstbomen staan, dan is het wel New York. Vooral de kerstboom bij Rockefeller is een prachtige boom om te bekijken. Naast het Rockefeller vind je ook kerstbomen bij The MET, American Museum of Natural History, Lincoln Square, Wall Street en Washington Square Park.

Kerstversiering in Dyker Heights bekijken

De beste plek om kerstversiering te bekijken is Dyker Heights in Brooklyn. Deze wijk wordt omgetoverd tot een walhalla van kerstversiering, sommige inwoners geven wel 20.000 dollar uit aan versieringen en hebben na deze periode een energierekening van 10.000 dollar. Miljoenen lichtjes, rendieren, kerstmannen en allerlei opblaas-figuren zorgen voor een fantastische sfeer in de wijk. Tussen Thanksgiving en 4 januari kun je terecht in Dyker Heights. De beste plek om versierde huizen te spotten is tussen 83rd street – 86th street en 11th en 13th Avenue. Je kunt naar Dyker Heights afreizen met de metro (R) naar 86th Street en dan 15 minuten lopen of een georganiseerde tour boeken.

Helikoptervlucht boven New York

Zelf stapte ik in de zomer in de helikopter, maar ook in de winter is het zeker een mogelijkheid om New York vanuit de lucht te bekijken. Misschien is een helikopter met open deuren een beetje te koud, maar het is een unieke ervaring die je niet mag missen. Voor mij misschien wel een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb. 

Lees meer: Helikoptervlucht New York

Op zoek naar een leuke plek om te overnachten in New York?

Bioscoop bezoek in New York

Mocht het slecht weer zijn, dan is de bioscoop de ultieme plek om naar toe te gaan. Juist omdat een bioscoopervaring in New York is compleet anders is dan in Nederland. De bioscopen zijn mega groot en ook de ervaring vanuit je stoel kan compleet anders zijn. Van liggende stoelen tot bioscopen waar het eten gewoon aan je stoel gebracht wordt, een bioscoop bezoeken is een leuke optie in de winter in de kou. 

Foodmarkets in New York

Even opwarmen in de winter kan goed in de verschillende food markets in New York. Een ideale plek voor een warme chocolade melk en even opwarmen. Natuurlijk heb je ook genoeg keuze om ergens te eten bij een van de vele restaurants in de foodmarkets.

Lees meer: Food markets in New York

Winter in New York

Winterwandeling door Central Park

Central Park is in alle seizoenen prachtig om doorheen te wandelen. Ook in de winter leent het park zich voor een wandeling. Geniet van de natuur in de groene long van de stad. Picknicken zit er helaas in de winter niet in, maar er zijn genoeg mogelijkheden om ergens te eten of wat te drinken. Ook in de Upper East en West Side zijn leuke restaurants te vinden om af te sluiten na een wandeling. En vergeet de ijsbaan niet in Central Park.

Lees meer: Wat te doen in Central Park in New York?

Musea in New York

De bekende musea neem je vast mee tijdens je bezoek in New York. Persoonlijk vind ik het leuk om ook de minder bekende musea te bezoeken, musea die iets over de stad vertellen. Het 9/11 memorial en museum kan natuurlijk niet ontbreken, maar ook het NYC Transit, Museum of the City of New York en het Tenement Museum zijn interessant om te bezoeken. Juist omdat ze ook vertellen over de stad New York.

Lees meer: De New York Citypass

One World Trade Center bezoeken

New York vanaf een uitzichtpunt bekijken is vast een van de bezienswaardigheden die je op je lijstje hebt staan. In de winter kan het boven op het Empire State Building en Rockefeller erg koud zijn omdat je buiten staat. Daarom is het One World Trade Center een goede optie om te bezoeken wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen. Je bekijkt hier de skyline van achter het glas. Misschien is iets minder mooi, maar wel lekker warm.

Het weer in de winter in New York

De winter in New York loopt van december tot en met maart. Hoewel je misschien verwacht in december al sneeuw te treffen in New York, gebeurt dit vaak pas in januari of februari. De keer dat ik New York in december bezocht, vond ik de temperaturen enorm mee vallen. Januari en februari zijn dus een stuk kouder en in deze maanden kun je ook een eventuele sneeuwstorm tegenkomen. Iets om in gedachten te houden, want het kan zo zijn dat de stad ‘dicht’ gaat. Een fijne manier om de stad te verkennen in deze periode is per Hop on Hop off bus, je zit warm en overdekt en ziet ondertussen van alles voorbij komen.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken

Tips voor je bezoek

Bezienswaardigheden New York

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on