Wat te doen in de winter in New York?

Winter New York

Een aanrader voor een stedentrip in de winter is New York. De stad heeft zeker in de feestmaanden iets magisch. Maar ook in januari en februari is de stad een goede optie om te bezoeken. Het is rustiger en vele hotels zijn goedkoper. New York kan natuurlijk altijd, maar ook in de winter zijn er genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Benieuwd wat je kunt doen in de winter in New York?

Kerstmarkten in New York

In november en december staat de stad in het teken van kerst. Versieringen en shows waar je niet om heen kunt. Ook de kerstmarkten zijn een populaire bezienswaardigheid in deze maanden. Je vindt diverse markten in de stad, maar Union Square en Bryant Park hebben de grootsten. Hier vind je niet alleen leuke kerst souvenirs, er heerst ook veel gezelligheid op deze markten. 

Kerst

Schaatsen in New York

Schaatsen voor de kerstboom bij het Rockefeller Center, wie wil dat nou niet. Vanaf oktober zijn er diverse plekken waar je kunt schaatsen. Rockefeller Center is het meest bekend, maar ook het duurst. Andere leuke locaties om te schaatsen zijn Central Park en Bryant Park in New York. 

Winter New York

Musicals & Kerstvoorstellingen

Bij slecht weer kun je natuurlijk altijd een theater induiken voor een voorstelling. Rondom de feestdagen en in december zijn er speciale kerstvoorstellingen te bekijken. Een van de bekendste is The Rockettes in de Radio City Music Hall. Een voorstelling die ieder jaar terugkomt, maar die je ook ieder jaar opnieuw weer kunt bekijken. 

Winter New York

Helikoptervlucht boven New York

Zelf stapte ik in de zomer in de helikopter, maar ook in de winter is het zeker een mogelijkheid om New York vanuit de lucht te bekijken. Misschien is een helikopter met open deuren een beetje te koud, maar het is een unieke ervaring die je niet mag missen. Voor mij misschien wel een van de tofste dingen die ik ooit gedaan heb. 

Benieuwd naar mijn ervaringen met een helikoptervlucht zonder deuren?

Bucketlist // Helikoptervlucht boven New York zonder deuren via FlyNYON

Op zoek naar een leuke plek om te overnachten in New York?

Bioscoop bezoek

Mocht het slecht weer zijn, dan is de bioscoop de ultieme plek om naar toe te gaan. Juist omdat een bioscoopervaring in New York is compleet anders is dan in Nederland. De bioscopen zijn mega groot en ook de ervaring vanuit je stoel kan compleet anders zijn. Van liggende stoelen tot bioscopen waar het eten gewoon aan je stoel gebracht wordt, een bioscoop bezoeken is een leuke optie in de winter in de kou. 

Winter New York

Foodmarkets in New York

Even opwarmen in de winter kan goed in de verschillende foodmarkets in New York. Een ideale plek voor een warme chocolade melk en even opwarmen. Natuurlijk heb je ook genoeg keuze om ergens te eten bij een van de vele restaurants in de foodmarkets.

Benieuwd welke foodmarkets er zijn in New York?

Winterwandeling door Central Park

Central Park is in alle seizoenen prachtig om doorheen te wandelen. Ook in de winter leent het park zich voor een wandeling. Geniet van de natuur in de groene long van de stad. Picknicken zit er helaas in de winter niet in, maar er zijn genoeg mogelijkheden om ergens te eten of wat te drinken. Ook in de Upper East en West Side zijn leuke restaurants te vinden om af te sluiten na een wandeling. En vergeet de ijsbaan niet in Central Park.

Wat te doen in Central Park?

Winter New York

Musea in New York

De bekende musea neem je vast mee tijdens je bezoek in New York. Persoonlijk vind ik het leuk om ook de minder bekende musea te bezoeken, musea die iets over de stad vertellen. Het 9/11 memorial en museum kan natuurlijk niet ontbreken, maar ook het NYC Transit, Museum of the City of New York en het Tenement Museum zijn interessant om te bezoeken. Juist omdat ze ook vertellen over de stad New York.

Winter New York

One World Trade Center

New York vanaf een uitzichtpunt bekijken is vast een van de bezienswaardigheden die je op je lijstje hebt staan. In de winter kan het boven op het Empire en Rockefeller erg koud zijn omdat je buiten staat. Daarom is het One World Trade Center een goede optie om te bezoeken wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen. Je bekijkt hier de skyline van achter het glas. Misschien is iets minder mooi, maar wel lekker warm.

Winter New York
Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *