Bezienswaardigheden in New York -tips voor bekende en onbekende plekken in New York

Bezienswaardigheden New York

Bezienswaardigheden in New York -tips voor bekende en onbekende plekken in New York

Inmiddels ben ik een aantal keren in New York geweest, toch wel mijn favoriete stad op dit moment. Naast alle populaire bezienswaardigheden bezocht ik ook wat onbekende bezienswaardigheden in New York, de zogeheten hidden gems in New York. Ontdek New York Off the Beathen en zie een andere kant van de stad. In dit artikel tips voor onbekende bezienswaardigheden in New York, maar ook de klassiekers die je niet mag missen in New York.

bezienswaardigheden in New York – de onbekende plekken

Berlijnse Muur – Manhattan

Wist je dat er vier delen van de Berlijnse Muur in New York staan? Her en der in de stad vind je de overblijfselen van de oude Berlijnse muur terug. In / bij musea, bij de United Nations, in Battery Park en in de lounge van 520 Madison Avenue staan herinneringen aan de Koude Oorlog. Na de val van de Berlijnse muur in 1989 zijn verschillende delen verkocht.

Lees meer: Berlijnse muur in New York

Een stukje Berlijn in New York

Roosevelt Island kabelbaan

Een van de leukste dingen om te doen vind ik het ritje met de kabelbaan van Manhattan naar Roosevelt Island. Vanaf Manhattan stap je in de rode tram die je over het water van de East River naar het eiland Roosevelt Island brengt. Ook Roosevelt Island is heerlijk om te verkennen. Wandelend tussen de eekhoorns heb je uitzicht over de skyline van Queens en Manhattan. Zeker wanneer de zon net opkomt, is het magisch om daar te lopen. De gebouwen van Manhattan lijken wel in goud te veranderen op dat moment. Zelf rende ik mee met de Squirrel Run op het eiland, een hele gave ervaring.
A: East 60th Street – Nodig een metrocard

Whispering Gallery in Grand Central Terminal – Manhattan

In Grand Central Terminal vind je een plek waar de akoestiek opmerkelijk is. In de Whispering Gallery in het station kun je beiden in een verschillende hoek staan en toch kun je elkaar horen terwijl de mensenmassa je passeert. Ga met je rechteroor tegen de muur aan staan (in de hoek) en je reisgenoot aan de overkant in de andere hoek. Door de vorm van de bogen kun je elkaar verstaan. Het blijft een aparte gewaarwording om elkaar te verstaan terwijl er hordes mensen achter je langs lopen.
A: 89 E 42nd St – beneden in het gebouw naast de Shake Shack

Governor Island

Pas bij mijn derde bezoek kwam ik erachter dat er naast Staten Island nog een eiland voor de kust van Manhattan ligt: Governor Island. Met de ferry reis je voor enkele dollars af naar Governor Island vanaf zuid Manhattan. Op het eiland zelf valt genoeg te ontdekken. Je kunt zelfs een fiets huren om het eiland rond te fietsen. In de zomermaanden zijn er ook plekken waar je gratis kunt kajakken. Ook wandelend kun je het eiland verkennen. Je ziet Lady Liberty van dichtbij en hebt een fantastisch uitzicht over Manhattan.

Lees meer: Governor Island

Bezienswaardigheden New York

Sunset Park – Brooklyn

Wil je een uniek uitzicht over de skyline van Manhattan? Wat velen niet weten is dat je verder in Brooklyn is een nog mooier uitzicht hebt dan aan de waterkant. In Sunset Park in de gelijknamige wijk Sunset Park heb je een uitzicht over de skyline van Manhattan die je niet zo vaak ziet. Het is heerlijk om hier op een bankje te gaan zitten en te genieten van het uitzicht over New York.

NYC Transit Museum – Brooklyn

In een oud metrostation in Brooklyn vind je alles over het ontstaan van het openbaar vervoer in New York. Van de vroegere cable cars tot de huidige metrolijnen, het museum is erg compleet qua informatie. Op de rails staan nog tientallen oude metrowagons die je mag bekijken.
Transit Museum
A: 99 Schermerhorn St

Bezienswaardigheden New York

Voormalig huis van Barack Obama – Park Slope

In de wijk Park Slope naast Prospect Park vind je het voormalige huis waar Barack Obama woonde. Hij woonde hier in de jaren ’80 nadat hij afgestudeerd was van Columbia University. Hij woonde hier overigens niet met Michelle Obama, maar met zijn toenmalige vriendin Genevieve Cook.
A: 640 Second Street

Mozaiek Huis -Cobble Hill Brooklyn

Een huis vol mozaïek tussen alle brownstone houses in de wijk. Een opvallende verschijning in Cobble Hill in Brooklyn. Eigenaresse Susan Gardner ziet haar huis als een kunstproject en krijgt van diverse mensen allerlei dingen aangeboden om haar huis nog meer te versieren.
A: 108 Wyckoff Street

Bezienswaardigheden New York

Industry city – Sunset Park Brooklyn

Een leuke plek om te ontdekken is Industry City in Brooklyn. In de enorme gebouwen vind je veelal kantoren, maar op de begane grond zijn er winkels en restaurants te vinden. In hal twee is er een food market waar vestigingen zitten van goede restaurants in New York zoals Burger Joint en Avocaderia.
Industry City
A: 274 36th Street Brooklyn | M: 36 Street – D N Q R W

Waterval Tunnel – Midtown Manhattan

In een klein park in Midtown Manhattan vind je plotseling een waterval tunnel tussen de wolkenkrabbers. De waterval is twaalf meter breed en vijf meter hoog. Je kunt onder het plexiglas door de waterval lopen. Doordat het in een wijk ligt met veel kantoren, zie je veel mensen lunchen in het mini park. Het park is alleen gedurende de dag geopend.
A: McGraw Hill Park – 142 West 49th Street

WNYC Transmitter Park – Greenpoint

Het terrein van de voormalige WNYC Radio transmitters in Greenpoint is omgetoverd tot een publiek park. In het park vind je veel ruimte en groene plekken. Vanaf hier heb je uitzicht op de skyline van Manhattan. Je komt er makkelijk komen door de ferry te nemen, deze stopt vlakbij het WNYC Transmitter Park. Overigens is de wijk Greenpoint een aanrader om door heen te wandelen.
A: Greenpoint Avenue | M: Greenpoint Avenue G / Ferry Greenpoint

Domino park – Brooklyn

In Williamsburg vind je tegenwoordig een fijn park aan de waterkant. Domino Park is de plek in Williamsburg waar je heerlijk kunt relaxen op de groene velden, een van de vele bankjes en ondertussen eindeloos kunt turen over het water naar Manhattan. Je vind er ook een vestiging van Tacocina, ideaal om je dag af te sluiten in Brooklyn.

Bezienswaardigheden in New York – de bekende highlights

Vrijheidsbeeld & Ellis Island

Het symbool van New York en misschien wel van Amerika. Het was jaren geleden het eerste wat de immigranten zagen toen ze per schip aankwamen in New York. Het Vrijheidsbeeld kun je vanaf meerdere plekken in Manhattan zien, maar niets is indrukwekkender dan onderaan Lady Liberty staan. Naast het Vrijheidsbeeld ligt Ellis Island, het eiland waar de immigranten vroeger gecontroleerd werden op eventuele ziektes en een controle ondergingen. Je kunt beiden bezoeken met de ferry vanaf Battery Park. Ben je op tijd met boeken? Dan kun je zelfs tot de kroon van het Vrijheidsbeeld komen.
Lees meer: Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Je kunt het Vrijheidsbeeld bezoeken door middel van een Statue of Liberty Cruise

Helikopter New York

Staten Island Ferry

Een gratis optie om dicht bij het Vrijheidsbeeld te komen mocht je geen zin hebben om daar een ticket voor te kopen. Vanaf Whitehall Terminal op het zuidelijke puntje van Manhattan vertrekt de gele Staten Island Ferry. Deze ferry vaart richting Staten Island en komt daarbij vlak langs het Vrijheidsbeeld. Ideaal als je deze van dichterbij wilt bekijken.

The High Line

Een oude spoorlijn omgetoverd tot park, dat is het inmiddels populaire The High Line. Beginnend vlakbij de Chelsea Market in Manhattan kun je tegenwoordig helemaal doorlopen naar de New Yorks nieuwste wijk Hudson Yards. Onderweg loop je tussen de gebouwen, zie je overal kunst en kun je genieten van de rust. The High Line is in alle jaargetijden leuk om te bezoeken, maar in de zomer kun je een lunch meenemen en gebruik maken van de vele bankjes.
Lees meer: The High Line

Central Park

Het groene hart, de long van Manhattan: Central Park New York. Het is een van de fijnste plekken om te lopen in New York. Groene weides, enorme vijvers, talloze wandelpaden en fietsroutes, Central Park is de plek om even te onthaasten in New York. En net als met veel dingen in New York, ook Central Park is groot. Je verkijkt je toch snel op de afstanden en komt vaak tot het eerste deel van Central Park. Op zich niet erg, want hier vind je ook de meeste bezienswaardigheden.

Lees meer: Central Park

Empire State Building

New York bekijken vanaf een wolkenkrabber kan ik je zeker aanraden. De skyline van de stad is prachtig vanuit de lucht. Het uitzicht verveeld nooit, zelfs niet na drie bezoeken. Je kunt uren de stad bekijken vanaf het Empire State Building, er is altijd wel iets te zien. Neem de tijd voor een bezoek aan het Empire State Building zodat je in alle rust New York in 360 graden kunt bekijken.

Bekijk hier de tickets voor het Empire State Building of lees meer over het Empire State Building

Top of Rock

New York kent inmiddels redelijk wat uitzichtpunten en een daarvan is Top of Rock op het Rockefeller Center. Hoe je dan een keuze maakt welke te bezoeken, lastig! Toch heeft Top of Rock een streepje voor qua uitzicht, je ziet namelijk vanaf hier het Empire State Building in de skyline van de stad en die ziet er toch net even wat indrukwekkender uit dan Top of Rock. Top of Rock is de beste mogelijkheid om de stad zowel in het licht als donker te zien. Je kunt hier heel makkelijk de lift vastleggen en een uur voor zonsondergang naar boven gaan. Ideaal, want je hebt twee vliegen in één klap.

Bekijk hier de tickets voor Top of Rock

One World Observatory

In het zuidelijke deel van Manhattan kun je de skyline bekijken vanaf One World Observatory, de plek waar de voormalige Twin Towers stonden. Met zijn 541 meter hoogte is het One World Trade Center het hoogste gebouw van het Amerikaans continent. Het observatiedek ligt op de 102e verdieping vanwaar je een 360 graden uitzicht hebt over New York en natuurlijk ben je hier een stuk dichter bij om het Vrijheidsbeeld vanuit de lucht te zien. In tegenstelling tot Top of Rock en het Empire heb je vanaf hier dus een ander uitzicht.

Bekijk hier de tickets voor One World Observatory

New York

9/11 Memorial & Museum

Een indrukwekkend plek in New York, het 9/11 memorial en het bijbehorende museum. De meesten weten nog precies waar ze waren toen ze hoorde dat twee vliegtuigen het World Trade Center binnenvlogen op 9/11. Het 9/11 memorial is vrij toegankelijk en bevindt zich op de plekken waar de twee toren stonden. Op de randen vind je alle namen van de slachtoffers van 9/11. In het museum vind je attributen van 9/11 en verhalen van overlevenden en ooggetuigen. Erg indrukwekkend om door heen te lopen.

Bekijk hier de tickets voor het 9/11 Museum

Battery Park

Het zuidelijkste park van Manhattan is Battery Park. Een plek waar je vaak tussen de filmsets door loopt. Het is de plek vanwaar je uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en Governor Island. Je vindt in Battery Park nog restanten van de vroegere immigratie naar New York. Voor Ellis Island was Castle Clinton de plek waar de immigranten aan land gingen. Je kunt heerlijk relaxen na een wandeling door Lower Manhattan in Battery Park met het genot van een fantastisch uitzicht.

The Edge

Een van de nieuwste publiekstrekkers in New York is The Edge. Het uitkijkplatform The Edge ligt in de wijk Hudson Yards. Na Top of Rock, Empire State Building en One World Trade Center is daar nog een extra uitkijkpunt in New York. Wat The Edge bijzonder maakt en waardoor het naast de andere uitkijkpunten ook nog het bezoeken waard maakt, is de glazen vloer op ruim 300 meter hoogte. Vanaf hier kun je dus letterlijk de mensen onder je voeten zien lopen door de straten van New York.

Boek hier je tickets voor The Edge

Summit One Vanderbilt

Naast The Edge kwam er afgelopen tijd nog een uitkijkplatform bij: Summit One Vanderbilt. En net als bij The Edge heeft ook de Summit een toegevoegde waarde als uitkijkplatform. Er zijn drie verschillende ruimtes waarbij je een experience ondergaat in combinatie met een prachtig uitzicht over New York. De Summit is daarmee echt een Instagrammable plek geworden in New York.

Boek hier je tickets voor The Summit

Little Island

Little Island is een nieuw park op palen in New York dat gebouwd is in de rivier de Hudson. Je kunt Little Island makkelijk bereiken vanuit de wijk Chelsea, vanwaar je naar Pier 55 kunt lopen waar het park ligt. Het is een park dat op 280 betonnen palen vindt en door de vorm van de bouw, ziet Little Island er futuristisch uit. Het is een prachtig park geworden met meer dan 35 verschillende soorten bomen en vele struiken, een fijn stukje groen in New York. Op het eiland zijn een paar uitkijkpunten gecreëerd vanwaar je prachtig uitzicht hebt op Manhattan. Je kunt er wandelen, uitrusten op een van de grasvelden of een van de evenementen bijwonen waarvoor er twee podia aangelegd zijn.

Photo credit Michael Grimm

Meer informatie voor je stedentrip naar New York

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on