Socials

De leukste solo activiteiten in New York

The High Line

De leukste solo activiteiten in New York

Tijdens mijn solo reizen heb ik inmiddels redelijk wat steden bezocht. Tussen steden onderling merk je wel verschil als solo reiziger, ook de seizoenen zijn van invloed op je ervaring van je solo reis. Een van de fijnste steden als solo reiziger om te verblijven is New York. Hier voel je je thuis als solo reiziger, wat voor type solo reiziger je ook bent. Leuke activiteiten die je kunt ondernemen als solo reiziger in New York zijn er genoeg. Tips om je te vermaken in New York als je alleen die kant op gaat.

New York voor solo reizigers

Tijdens mijn solo reizen en het lezen over reizigers die alleen reisden, merk je dat mensen met verschillende intenties op reis gaan. De een vindt het fijn om zo weinig mogelijk te plannen, mensen te ontmoeten en daar te zien hoe je tijd er uit ziet. De ander vind het fijn om te genieten van de vrijheid en de tijd in te delen zoals je zelf graag wilt en misschien wel met een kleine planning die kant op te gaan. Ik behoor tot de laatste categorie. Ik vind het heerlijk om juist dat ene tentje te bezoeken of die activiteit die op een bepaald dagdeel plaats vindt te bezoeken. Met een grove planning en een lijstje met bezienswaardigheden en hotspots reis ik af naar de bestemming. Desalniettemin sta ik op reis wel open voor nieuwe en onbekende dingen en vind ik struinen door een bepaalde wijk ook fijn. In New York kun je altijd terecht, wat voor type reiziger je ook bent.

De leukste solo activiteiten in New York

Musea bezoeken

Iedereen bezoekt musea op een andere manier. De een vindt het fijn om urenlang alle teksten en informatie op te nemen, de ander gaat wat vluchtiger door een museum. Wanneer ik samen met iemand naar een museum ga, spreek ik meestal af dat we aan het einde op elkaar wachten. Zo kan iedereen in zijn eigen tempo door het museum heen. Wanneer je alleen op reis bent, heb je de tijd aan jezelf. Ook kun je zelf kiezen welke musea je bezoekt op reis.

Zonder plan door New York struinen

Hoewel ik graag wat dingen plan wanneer ik in de stad ben, ‘plan’ ik ook wel eens een middag doelloos rondstruinen door een wijk en zien wat je tegenkomt. New York is daar uitermate geschikt voor. Er zijn zoveel leuke wijken om gewoon zonder plan doorheen te struinen. Wat dacht je van de Lower East Side, Chelsea, Little Italy, SoHo of Meatpacking District. In Brooklyn zijn DUMBO, Williamsburg en Greenpoint leuke wijken om af en toe een onbekend steegje in te gaan en zien wat er komt. Overigens zijn niet alle wijken geschikt om zomaar een straat in te gaan. Er zijn ook minder veilige straten in New York.

New York

Hotspots testen in New York

Het leuke van alleen op reis gaan, is dat je zelf kunt bepalen waar en wat je gaat eten. Geen zin om ergens te eten? Dan kun je het afhalen en op je hotelkamer of in een park op eten. Alleen eten in New York is geen probleem. Heel veel New Yorkers halen vaak zelf ergens een snelle maaltijd en zitten dus vaak alleen aan de bar te eten. Als er een stad is waar je prima alleen uit eten kunt gaan, is dat New York wel. Ik ben nooit raar aangekeken wanneer ik ergens alleen kwam eten. Ik had er zelfs voordelen van, bij een drukke plek kon ik plaats nemen aan de bar omdat ik alleen was.
Lees ook de leukste hotspots in New York

hotspots new york

Ga mee met een Free tour – Bushwick

Een free tour in een stad is een fijne manier om mensen te leren kennen. Er gaan bijna altijd wel solo reizigers mee met een tour. Zelf ging ik mee met een free tour langs de street art in Bushwick. Een leuke manier om kennis te maken met de wijk en ondertussen de mooiste street art spotten.
Lees meer over street art spotten in Bushwick

Broadway show bezoeken

Een musical bezoeken in New York is een leuke activiteit die je prima alleen kunt ondernemen. Je komt toch voor het bekijken van de show. Welke show of welk genre je wilt bekijken kun je natuurlijk zelf bepalen. Via de TodayTix app kun je soms aan goedkope kaarten komen voor populaire broadway shows.

Staten Island ferry

Misschien heb je geen zin om met grote aantallen op excursie te gaan naar het Vrijheidsbeeld. Dan is de gratis Staten Island Ferry een optie. Hier ga je met de ferry (gratis) naar de borough Staten Island en vaar je dicht langs het vrijheidsbeeld zodat je Lady Liberty van dichtbij kunt aanschouwen. Een andere optie om het Vrijheidsbeeld van dichterbij te bekijken is Governor Island, een eiland voor de kust van Manhattan.

Regen in New York

Relaxen in Central Park of Brooklyn Bridge Park

Een van de dingen die je vaak met een reisgenoot wel doet, is tijd nemen om te relaxen of even te pauzeren. Vaak is het een reisgenoot die aangeeft om even gas terug te nemen, althans dat merk ik bij mijzelf. Ik kan gerust hele dagen door een stad slenteren. Tegenwoordig probeer ik iets meer rust in te bouwen. Zeven dagen met enorm veel stappen, houd je gewoon niet vol. Daarom is de zomer mijn favoriete seizoen om alleen op reis te gaan, je kunt dan wat makkelijker even pauzeren in een van de parken in een stad. Koop bijvoorbeeld een lunch en zoek een plekje in Central Park om even te relaxen en de stad in je op te nemen. Gewoon even om je heen kijken en zien wat er gebeurd. Ook het Brooklyn Bridge Park is daar geschikt voor. Niet alleen even bijkomen hier, maar ook nog eens een fantastisch uitzicht over Manhattan.
Lees ook: Wat te doen in Central Park

Central Park

Beklim The Vessel

Een van de nieuwste attracties in New York is the Vessel. Ook deze activiteit kun je prima alleen doen. Beklim de vele treden van dit architectonische hoogtepunt en ervaar vanuit iedere hoek de stad opnieuw.
Tip: wandel erachter aan The High Line tot aan Chelsea!
Lees meer over The Hudson Yards, de wijk waarin The Vessel ligt

Foodmarkets bezoeken

Een van de fijnste plekken om alleen eten te scoren is een foodmarket. Je hebt hier verschillende keuzes qua eten en het is vaak niet super duur. Je vindt in de foodmarket een gezellige plek om te eten en bij mij zaten er meerdere mensen alleen te eten.
Lees meer over food markets in New York

Food Market New York

New York vanuit te lucht bekijken

New York vanuit de lucht bekijken kan vanaf verschillende gebouwen. Zelf bezocht ik Top of Rock en het Empire State Building alleen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je boven blijft. Misschien vond ik het zelfs mooier om alleen boven te zijn dan met een reisgenoot. Hierdoor heb je alle aandacht om de stad in je op te nemen.

Solo New York

Ga mee met een helikopter vlucht

De ultieme ervaring in New York is een helikopter vlucht boven de stad. Goedkoop is het niet, maar de ervaring is er een die je niet snel vergeet. En alleen mee met een helikopter? Ik ging zelf alleen de lucht in en bij mijn vlucht waren meerdere mensen alleen. Je ervaring kun je niet altijd met iemand delen, maar er is altijd wel iemand bij de basis bij wie je je verhaal kwijt kunt.
Lees hier over mijn ervaringen met een helikoptervlucht in New York

Hardlopen in New York

Hardlopen op reis is een van mijn favoriete dingen om te doen. Je kunt het namelijk overal op reis doen. Ook in New York deed ik een aantal keren de hardloopschoenen aan. Een rondje Central Park kon natuurlijk niet ontbreken tijdens mijn eerste keer hardlopen in New York. De tweede keer deed ik mee aan een run op Roosevelt Island. Hier liep ik 5km. Een gave ervaring om eens tussen de locals te starten. Die reis liep ik ook over de Brooklyn Bridge. Tijdens mijn laatste trip liep ik een training van mijn Dam tot Dam loop schema in Prospect Park in Brooklyn. Hoewel je het niet echt kan meetellen als een training, ik sta vaak stil om foto’s te maken en af en toe om te genieten, vind ik het fijn om op reis hard te lopen.

Hoe ontmoet je mensen in New York?

Een hostel is vaak de eerste plaats waar je mensen ontmoet in een stad. Zeker wanneer je op een dorm slaapt. Overigens kun je bij sommige hostels ook kiezen voor een prive kamer, mocht je wat meer privacy willen.

Een (free) tour is vaak een andere optie om mensen te leren kennen. Er gaan meerdere solo reizigers mee. Of soms ook gewoon stellen of andere groepen reizigers die het leuk vinden om samen wat te doen in de stad.

Een andere manier om mensen te leren kennen is via nycmeetups. Een site waar je lid kan worden om zo mensen te ontmoeten in New York.

En ook zonder bovenstaande opties kun je mensen ontmoeten. Ik koos voor om mijn eigen plan te trekken die week, maar wel open te staan voor andere mensen. Ik had onderweg en op straat leuke gesprekken met mensen en had dus alsnog wel de aanspraak overdag.

Hoe maak je de leukste fotos als je alleen reist?

Natuurlijk wil je graag thuiskomen met een aantal foto’s van jezelf op populaire highlights. Je kunt onderweg mensen vragen om foto’s te maken. Soms heb je geluk en tref je iemand die een goede foto maakt, helaas ook wel eens iemand die er wat minder kijk op heeft. Wanneer ik alleen reis neem ik mijn mini statief mee. Hier kun je je telefoon in plaatsen en soms best leuke foto’s nemen van jezelf (dit kan natuurlijk niet op super drukke plekken). Met een timer kun je dan toch nog met wat foto’s thuiskomen in plaats van alleen selfies. Ik heb zelf een iWatch en kan daardoor mijn camera op afstand bedienen.

Waar kun je overnachten tijdens je solo reis in New York?

Ik overnachtte tijdens mijn solo reis in een YMCA op Vanderbilt Avenue. Een prima plek voor reizigers die iets meer luxe willen dan een hostel met alleen een dorm. Ik had een prive kamer en kon gebruik maken van alles faciliteiten van de YCMA. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere opties om te overnachten.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on