Socials

The High Line New York

The High Line

The High Line New York

Een van de leukste parken in New York is The High Line. Inmiddels is het een populaire attracties die vele bezoekers trekt. Of je nu in de winter of zomer in New York bent, een wandeling over The High Line kan altijd. Onderweg kom je diverse kunstwerken tegen, je hebt prachtige uitzichten over New York en in de zomermaanden een goede plek om te relaxen op een van de bankjes. Tips voor het wandelen van The High Line in New York.

The High Line New York

Een oude verlaten spoorlijn werd in 1999 het project van The Friends of the High Line. In de jaren ’30 werd het traject vooral gebruikt om goederen te vervoeren in Manhattan. Vanwege de vele ongelukken die er gebeurden werd de lijn op negen meter boven straatniveau gebouwd.  In 1980 reed de laatste trein op de route, ondertussen maakten ook trucks gebruikt van het traject. Zonder de buurtbewoners en de stad New York was dit stukje geschiedenis verloren gegaan.

Met hulp van de Nederlandse tuinarchitecte Piet Oudolf werd een plan gemaakt om de oude spoorlijn om te toveren tot een park. Inspiratie werd gehaald van Promenade Plantee in Parijs. Met de komst van The High Line kreeg het westelijke deel van Manhattan een upgrade. Het is aangekleed met kunstwerken, gazons, bomen, bloemenperken en snackkramen.

Mooiste uitzichtpunten

De gehele High Line is prachtig om te lopen. Je loopt dwars door Meatpacking en Chelsea tussen de huizen door. Op de route vind je tal van mooie uitzichtpunten die toch net even er wat meer uit springen.

  • Gansevoort Street
  • 15th Street Bridge
  • 10th Avenue Overlook
  • 23rd Street Bridge
  • 26th Street
  • 12th Avenue
  • Hudson Yards

Hoe kom je op The High Line?

Je kunt op diverse plekken The High Line starten. Toch is het leukst om de gehele route van 2,3 kilometer te lopen. Deze loopt van Gansevoort Street in Chelsea tot Hudson Yards. Om de hoek van de Chelsea Market (tip: neem direct een lunch mee!) kun je het zuidelijkste punt van The High Line vinden. Hij eindigt midden in Hudson Yards waar je direct de leukste bezienswaardigheden van de wijk kunt bezoeken.

M: 14 Street A | C | E | L & 34 Street – Hudson Yards 7

Meer lezen over New York?

Bezienswaardigheden:

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on