Hotspots // Tips voor ontbijten in New York

Ontbijten new York

Hotspots // Tips voor ontbijten in New York

Als ik een ding fijn vind aan New York is het wel de enorme hoeveelheid leuke plekken om te ontbijten. Er zijn zoveel leuke hotspots waar ik nieuwsgierig naar ben in New York.  Voor een hotel dat ontbijt serveert kies ik dan ook niet snel in een stad. Niets leuker dan rustig wakker worden in een koffietentje tussen de locals die snel een kop koffie en een ontbijt to go halen. De sfeer proeven in hippe plekken met fijne menukaarten. Gerechten die ik in Nederland niet zo snel krijg als ontbijt. Afgelopen keer ontdekte ik weer een aantal fijne ontbijtplekkenin New York. Hotspots voor ontbijten in New York die je niet mag missen.

Tips voor ontbijtin New York

Ontbijten bij Jack’s Wife Freda

Voor mijn helikoptervlucht over New York was ik zoek naar een plek om te ontbijten. Daarbij kwam ik uit bij Jack’s Wife Freda in the Villages. Waar ik in eerste instantie bang was voor een rij, kon ik zo aanschuiven voor een ontbijt. Het publiek was een mix tussen locals die veelal een werkoverleg hadden en toeristen. Jack’s Wife Freda is een liefdesverhaal van twee immigranten: Jack en zijn vrouw Freda. En op het menu vind je dan ook nog hun roots af en toe terug. Het is een menukaart met veel invloeden uit Israel en Zuid Afrika en een paar New Yorkse favorieten. Je kunt bij Jack’s Wife Freda ontbijten, lunchen en dineren. 

Jack’s Wife Freda
A: o.a. 50 Carmine Street

Ontbijten bij Outro NYC

Op de laatste dag zocht ik nog een plek om te eten in Manhattan. En dan heb je zoveel plekken die je nog wil bezoeken dat kiezen lastig is. De keuze viel uiteindelijk op Outro NYC in NoHo. Een buurt waar ik nog niet veel was geweest. Op loopafstand van Union Square vind je Outro NYC. Een schattig cafe met een fijne menukaart. En op warme dagen kun je plaatsnemen in de tuin achter Outro. Ik bestelde (weer eens) pannenkoeken. Deze keer met banaan, blauwe bessen en citroenpudding. Een goede combinatie en voor afsluiter in New York. 

Outro NYC
A: 816 Broadway

Broodje pastrami bij Katz Delicatessen

Een klassieker in New York. Katz delicatessen is niet alleen bekend als de plek voor een broodje pastrami, maar ook door de film scène in When Harry Met Sally. Iedere week wordt er ongeveer 6800 kilo pastrami geserveerd, verreweg dus het populairste gerecht. Katz is inmiddels niet meer weg te denken uit de Lower East Side en een enorme publiekstrekker. Dat is te zien wanneer je binnenkomt en een nummertje mee krijgt. Na het zien van de prijzen, ben ik weer omgekeerd, maar mocht je het er wel voor over hebben, dan krijg je wel de beste pastrami uit New York. 

Katz Delicatessen
A: 205 E Houston Street

Ontbijten bij Cafe Colette

 Soms heb je van die plekken waar je de hele dag wel wil zitten. Zo een was Cafe Colette voor mij. Op een warme dag plofte ik op het terras voor een ontbijt. Een prima avocado toast als maaltijd en ondertussen kijken wat er voorbij komt in Williamsburg, een goede combinatie. Mocht het wat minder mooi weer zijn, ook dat is geen probleem. Het interieur zorgt ook binnen voor een fijne sfeer. 

Cafe Colette
A: 79 Berry Street

Ontbijten bij Butler NYC in Williamsburg

Hoewel Butler NYC niet erg groot is, is het een populaire plek om te ontbijten of lunchen. De menukaart biedt diverse gezonde opties, voor mij de reden om te ontbijten bij Butler NYC. Dat er daarnaast een Chef Kok in de keuken staat is mooi meegenomen. In de keuken staat namelijk Ryan Butler die een kei is in het maken van gezonde pastries. 

Butler NYC
A: 95 S 5th St

Avocaderia (Time Out Market & Industry City)

Tegenwoordig is een toast met avocado niet meer weg te denken van de menukaart. Het liefst nog met een gepocheerd eitje erbij en je hebt een fotogeniek gerecht. Avocaderia springt goed in op deze hype. Hier heb je verschillende keuzes waar allemaal avocado in verwerkt is. De toast met avocado kon ik dan ook niet laten staan, een perfect gerecht voor een gezonde ontbijt of lunch. Avocaderia vind je onder andere in Industry City en de Time Out Market. 

Avocaderia
A: o.a. 238 36th St

Ontbijten bij Junior’s Cheesecake

Bekend van de Cheescake die zelfs zo populair is dat presidenten uit Amerika deze komen proeven, kun je bij Junior’s ook prima ontbijten en lunchen. Een echt Amerikaans menu krijg je voorgeschoteld, ook in porties inderdaad. Beginnend met koekjes als voorgerecht, krijg je daarna nog een enorme portie van je gerecht. Mijn pannenkoeken waren dan ook veel te veel en gelukkig bestaat er dan zoiets als een doggiebag. Toch een must om een keer mee te maken wanneer je in New York bent.

Junior’s Cheesecake
A: 386 Flatbush Ave Ext Brooklyn

Bagels van Fabiane’s 

Op de hoek van Bedford Avenue in Williamsburg vind je Fabiane’s. Een fijn café waar je kunt ontbijten en lunchen en ondertussen kijken naar wat er allemaal gebeurd op Bedford Avenue. Ik koos voor een verse bagel met avocado en dit bleek een van de lekkerste te zijn die ik ooit heb gehad. Normaal ben ik niet zo’n fan van bagels, maar deze combinatie was perfect.

Fabiane’s
A: 142 N 5th St Brooklyn

Ontbijten en lunchen bij Tom’s restaurant

Een heerlijk old skool Amerikaans ontbijt restaurant. Tom’s heeft de wijk zien veranderen en diverse belangrijke gebeurtenissen meegemaakt. Het zit al sinds 1936 op deze plek. De wijk veranderde, maar Tom’s niet. Het oude Amerikaanse diner gevoel overheerst nog altijd. Net als de menukaart, een met grote porties gerechten. Voor een heerlijke authentieke ervaring ga je dus naar Tom’s in Brooklyn.

Tom’s Restaurant
A: 782 Washington Ave Brooklyn

Ontbijten bij Gertie in Williamsburg

 Een van de nieuwste hotspots in Williamsburg en tegelijk al een populaire plek. Fijne gerechten vind je op de menukaart en een interieur die je graag terugziet op Instagram, maakt Gerties tot een echte hotspot. Een die je niet mag missen wanneer je in Williamsburg bent. 

Gertie
A: 357 Grand St

Dit is pas een selectie van de hotspots waar ik afgelopen keer ging eten. Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere hotspots in Brooklyn die ik bezocht? Bestel dan alvast de nieuwe reisgids Hallo! Brooklyn

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on