Socials

Blog

Beste reistijd New York

In welk jaargetijde kun je New York het beste bezoeken?

New York, the city that never sleeps, de stad die zoveel te bieden heeft. De stad waar je niet uitgekeken raakt, zoveel kun je er beleven. Zelfs na drie bezoeken valt er voor mij nog veel te ontdekken. Door het jaar heen zijn er verschillende dingen die je kunt doen in New York. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken in welk jaargetijde je New York wil bezoeken. Ieder seizoen heeft namelijk zijn charme. Zelf bezocht ik de stad in de zomer, de late zomer, zomer, herfst en winter en vertel je wat je in welk jaargetijde kunt doen in New York. Wat is de beste reistijd om New York te bezoeken?

Wat is de beste reistijd New York?

Eigenlijk kun je New York het gehele jaar door bezoeken. Toch merk je de verschillende seizoenen wel wanneer je naar New York afreist. De winter kan erg koud zijn met sneeuwstormen, de zomers zijn vaak erg warm met temperaturen van boven de dertig graden. Wil je de beste temperaturen om New York te verkennen? Dan zijn de maanden april, mei, september en oktober de beste. Er zijn veel zonuren en de temperaturen liggen tussen de 15-15 graden. Dit zijn ook de maanden waarop het relatief rustiger is in de stad.

Wil je goedkoop naar New York? Dan kun je het beste kiezen voor januari en februari. Hier liggen de temperaturen rond het vriespunt en heb je kans op sneeuwstormen. Het zijn de maanden waarin ook het minst te beleven valt in New York qua evenementen. November en december daarentegen zijn weer duurdere maanden om naar New York te vliegen. De kerst staat voor de deur en dat is een gewilde periode om NYC te bezoeken.

Evenementen in bepaalde seizoenen

Natuurlijk valt er het hele jaar door genoeg te zien in een stad als New York. Of het regent of de zon schijnt, er valt genoeg te ontdekken. Je kunt je er zeker een week vermaken. Maar soms is het leuk om net even dat extra’s te zien dat een stad te bieden heeft. In bepaalde periodes in New York zijn er leuke evenementen of feestdagen die je bezoek net even wat leuker maken. Dat maakte ik mee tijdens mijn bezoeken aan de stad. In de herfst genoot ik van de kleurrijke bomen in Central Park, in de zomer ervaarde ik hoe warm het in de stad kan zijn net als in de late zomer met alle toffe evenementen buiten en in de winter van de kerstsfeer in de stad. Ieder jaargetijde in New York heeft zijn eigen hoogtepunten. Een lijstje met de hoogtepunten per seizoen.

Beste reistijd New York – Wat te doen in de Lente?

De lente is een van de betere periodes om New York te bezoeken. De temperaturen zijn vaak prima en je kunt hierdoor van alles ondernemen. Het is de start van vele evenementen en het ‘buitenseizoen’ in New York. Wat mag je zeker niet missen in de lente?

 • St. Patricks Day – Iers feest op 17 maart
 • Easter Parade – Met pasen trekken honderden New Yorkers de straat over met hoofddeksels vol bloemen
 • Women’s History Month – veel leuke events in de stad.
 • Start van het Baseball seizoen in april
 • Tribeca Film Festival – april
 • Shakespeare in the Park – In Central Park zijn van mei weer voorstellingen.
 • Memorial Day Parade – laatste maandag van mei
 • Start van het seizoen; Governor Island, Coney Island, Smorgasburg openen weer

Temperaturen in deze maanden liggen gemiddeld tussen de 10 en 23 graden. April is de maand met de meeste regenkans in New York.

Beste reistijd New york – Wat te doen in de Zomer

In de zomer ontvluchten de New Yorkers waar ze kunnen de stad. Het kan namelijk redelijk warm worden in de stad en dan is afkoeling aan de kust prettiger. In de metro is het dan ook zeker geen pretje. Airco op volle stand en als je eruit komt word je weggeblazen door de warmte. Zelf bezocht ik New York in een week met temperaturen tegen de 40 graden. Gelukkig kan ik redelijk tegen de warmte, maar ik was blij met de kraantjes in de parken en met de verkoeling van Coney Island. Toch zijn er in deze periode een aantal leuke highlights die je niet mag missen:

De temperaturen liggen gemiddeld rond de 30 graden in juni, juli en augustus. De zon schijnt vaak in deze maanden en af en toe kun je te maken hebben met een stortbui.

Beste reistijd new York – Wat te doen in de Herfst

De herfst is net als de lente een fijne periode om New York te bezoeken. De temperaturen, zeker in september, zijn nog prima. Zo trof ik 25-30 graden in de laatste week van september. In oktober kleuren de bladeren in Central Park weer oranje en is het ook genieten van al het moois in New York. Genoeg mogelijkheden om de stad te ontdekken in de herfst.

De temperaturen in deze maanden liggen gemiddeld tussen de 13 graden in november en 26 in augustus. De zonkans is nog erg goed en er zijn weinig regendagen in vergelijking met andere maanden.

Beste reistijd New York – Wat te doen in de Winter

De winter kan goed huishouden in New York. De kans op een sneeuwstorm is zeker aanwezig in deze periode. Maar de winter heeft iets magisch in New York, althans de periode voor kerst wordt de stad omgetoverd in kerstsfeer met fantastische kerstactiviteiten. En houd je van lekker over de top kerstlichtjes? Dan ben je goed in Dyker Heights in Brooklyn. Maar ook in Manhattan zijn genoeg leuke kerst-winteractiviteiten te doen.

 • Kerstlichtjes in Dyker Heights
 • Schaatsen op een van de vele ijsbanen
 • Restaurant Week
 • Mardi Grass
 • Fashion week / Hotel Week / Broadway Week
 • Super Bowl Parties (februari)
 • Radio City Christmas Spectacular – The Rockettes
 • Ball Drop New Years Eve
 • Rockefeller Christmas Tree

Lees meer over wat te doen in de winter in New York

De temperaturen in deze maanden kunnen rond het vriespunt liggen. In november en december heb je kans op sneeuw, maar deze komt vaker voor in januari en februari. Vooral in januari en februari kan het ijzig koud zijn in de stad waardoor wandelend de stad verkennen iets minder goed mogelijk is.

Ben je er uit wanneer je naar New York wilt reizen? Check dan mijn tips om te overnachten in New York!

Tips voor bezienswaardigheden die je het hele jaar door kunt bezoeken

Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die niet aan een jaargetijde gebonden zijn en die het hele jaar door bezocht kunnen worden.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on