De leukste restaurants op Texel

Restaurants Texel

De leukste restaurants op Texel

Binnenkort naar Texel en nog op zoek naar een leuk restaurant op Texel? Genoeg leuke opties, zowel in de dorpen op Texel als aan het strand. Want zeg nou zelf, een bezoek aan een leuke strandtent kan natuurlijk niet ontbreken op een Waddeneiland. Dit zijn de leukste restaurants op Texel.

Tips voor restaurants op Texel

Strandpaviljoen Paal 21

Vlak bij De Koog heb je onder andere Strandpaviljoen Paal 21. Vanaf het paviljoen kun je heerlijk wegdromen over het strand en de zee. Een ruime menukaart heeft Paal 21 en natuurlijk kunnen ook de Texelse biertjes niet ontbreken. Het grenst aan natuurgebied de Muy en is perfect te combineren met een wandeling door het gebied. Of start bij Strandpaviljoen Paal 21 om een strandwandeling te maken en de Slufter in te gaan.

Strandpaviljoen paal 21

De Koog

Lokaal 16

Een knusse ontbijt- en lunch spot vind je in Den Burg. Lokaal 16 biedt een menu met vele verse producten die ook nog eens lokaal worden bereid. Denk aan het desembrood dat van de zorgboerderij Novalishoeve komt op Texel of de Texelse schapenkaas die gebruikt wordt.

Lokaal 16

Den Burg

Vibes Foodbar

Een van de leukste plekken om uit eten te gaan op Texel is Vibes Foodbar in Den Burg. Een hip interieur met veel industriële producten zoals een bakstenen muur en veel groen, geeft het een sfeervolle uitstraling. Op de menukaart een leuke variatie aan gerechten, eventueel ook vega(n) gerechten.

Vibes Foodbar

Den Burg

Kaap Noord

Een van de populairste plekken aan de noordkant van het eiland. Vlakbij de vuurtoren ligt Kaap Noord. Iedere dag geopend voor zowel lunch als diner. Op het terras kijk je uit de hippiesteiger zoals velen het noemen vanwaar zeehondenexcursies gaan en de boot naar Vlieland. Op de menukaart genoeg opties, ook voor vegetariërs staan er een aantal gerechten op de menukaart.

Kaap Noord

Cocksdorp

Beach Club Texel

Een fijne plek om neer te ploffen na een strandwandeling. Of het nu zomer is of winter, het is altijd fijn om bij Beach Club Texel naar binnen te duiken. In de zomermaanden hebben ze een heerlijk terras en in de winter is het vanachter het raam goed vertoeven met zicht op het strand en de golven.

Beach Club Texel

De Koog

Texelse Branding

Als koffieliefhebber mag je Texelse Branding in Den Burg niet overslaan. In een mooie kleine branderij kun je koffie proeven uit verschillende landen, dat ook nog eens geproduceerd wordt op een eerlijke manier. Vergeet ook niet met een lege maag richting Texelse Branding te gaan, ook hun ambachtelijke bakkerij biedt veel goeds.

Texelse Branding

Den Burg

Paal 17

Paal 17 heb ik helaas nog niet van binnen kunnen zien, maar alleen hun gerechten kunnen proeven. Dat deze goed zijn, is een reden om ook Paal 17 in het lijstje op te nemen van leukste restaurants op Texel. Paal 17 ligt dicht bij Ecomare, ideaal om te combineren.
Paal 17

De Koog

Op Oost

Served by Nature, de gedachte achter de keuken van Op Oost. Een menu met lichte, frissen en uitdagende gerechten. Vele producten worden door de boer zelf geteeld of zoals de oesters, zelf van het wad gehaald.

Lees meer: Op Oost

Lees meer over Texel

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on