Socials

Jasper Skytram – op de top van de Canadese Rockies

Jasper Skytram

Jasper Skytram – op de top van de Canadese Rockies

Een van de hoogtepunten in het westen van Canada is Jasper. Omgeven door allerlei prachtige natuurgebieden, wilde dieren, gletsjermeren en bergtoppen kan Jasper niet ontbreken in je reis door het westen van Canada. Een van de leukste attracties in Jasper is de Jasper Skytram. Meer informatie en tips voor de Jasper Skytram.

Informatie Skytram

In het Canadese Jasper, midden in de Canadese Rockies, kun je met de Jasper Skytram de omgeving vanaf een hoogte van 2285 meter bekijken. De Jasper Skytram brengt je naar de top van Whistler Mountain. Met mooi weer kun je 80 kilometer om je heen kijken en met geluk spot je Mount Robson in British Columbia. Om je heen zie je verschillende gletsjermeren, het dorpje Jasper en verschillende bergtoppen.

 

Jasper Skytram bezoeken

Je kunt kiezen voor twee verschillende opties om op de top van Whistlers Mountain te komen. De eerste is met de Jasper Skytram. In zeven minuten ben je op de top en kun je verschillende wandelroutes maken. Een van de routes is de 2,5 kilometer lange Whistler Summit, naar de top van de berg. De andere manier om op Whistler Mountain te komen is lopend. Hiervoor moet je ongeveer drie uur de tijd nemen om de iets meer dan zes kilometer lange wandeling te maken. 

Jasper Skytram

Tickets voor de Jasper Skytram

Je kunt voor de Jasper Skytram online al tickets kopen. Het is de makkelijkste manier om gegarandeerd te zijn van kaarten om de toppen van de Rockies te bekijken.

Jasper Skytram

Hoe kom je bij de Jasper Skytram?

De meesten zullen rondreizen per camper of auto in Canada. De Jasper Skytram ligt iets buiten het dorp op iets meer dan zeven kilometer. Heb je geen auto? Dan wordt het iets lastiger om er te komen, maar niet onmogelijk. Met de shuttles van Sundog Tours kun je in de zomermaanden vanuit Jasper naar de Jasper Skytram. Gemiddeld gaat de shuttle zo’n zeven keer vanuit Jasper naar de kabelbaan. 

Jasper Skytram

Handige informatie

  • De Jasper Skytram is geopend tussen maart en oktober, grofweg tussen 8.00-21.00 uur (zomer 08.00-21.00 uur, voor en najaar 09.00-17.00 uur)
  • Wandelingen zijn er boven op Whistler Mountain
  • Houd er rekening mee dat je in de bergen bent, het weer kan snel omslaan en het is sowieso kouder op 2200 meter
  • Bij de start van de Jasper Skytram zijn er gift shops, toiletten, een kleine snack kiosk en kun je koffie halen
  • Op de top kun je eten bij een restaurant, een drankje halen, zijn er toiletten, een giftshop en uitkijkpunten 
Jasper Skytram

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on