Socials

7 Tips voor leuke restaurants in Praag

Restaurants Praag

7 Tips voor leuke restaurants in Praag

Een van de leukste steden voor een stedentrip in Europa is Praag. Een toegankelijke stad met veel prachtige bezienswaardigheden, de natuur om de hoek en waar je lekker kunt eten. Benieuwd waar je precies moet zijn voor goede restaurants? Tips voor leuke restaurants in Praag

Leuke restaurants in Praag

1. Café Imperial

Een van de meest indrukwekkende cafés van Praag is Café Imperial. Waarom? Het café heeft een schitterend art deco interieur en bestaat al sinds 1916. Tot de oorlog was het een geliefde plek van de Tsjechen, dit veranderde in de Tweede Wereldoorlog toen de Duitsers Praag en Café Imperial overnamen. Na de oorlog duurde het een tijd voordat de Tsjechen het café weer bezochten, inmiddels is het een populaire plek om te lunchen.
Café Imperial

2. Manifesto Market

Een lokaal initiatief waar op, inmiddels diverse plekken in Praag, lokale ondernemers zich vestigen. Op dit moment vind je op de locatie Smíchov nog de mogelijkheid om eten te halen bij verschillende eettentjes. Het leuke is dat deze ‘food trucks’ allemaal van bestaande restaurants in de stad zijn. Hierdoor kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende culinaire concepten. En wil je gezelschap iets anders eten, dat kan prima. Manifesto Market is eigenlijk een soort food market in de openlucht, inclusief de gezellige sfeer die er hangt.
Manifesto Market

3. Vnitroblock in Holesevic

In een oude loods in de wijk Holesevic vind je een breed scala aan culturele, artistieke en culinaire ervaringen. Je kunt er shoppen bij onder andere Signature Store, er is een galerieruimte voor jonge ontwerpers en een gezellig café waar je ook kunt werken. Er hangt bij Vnitroblock een creatieve en gezellige sfeer waardoor je je direct thuis voelt.

Restaurants Praag

4. Národní 38

Voor de Vietnamese keuken kun je terecht bij Národní 38 in het centrum van Praag. In een klein tentje kun je genieten van diverse poke bowls en goede toetjes. Wij kozen ervoor om een poke bowl mee te nemen de nachttrein in terug naar Nederland, een heerlijke gezonde keuze.
Národní38

5. Spojka Karlin

Spoika Karlin is het eerste flexitarian restaurant van Praag, een restaurant waar je terecht kunt voor vegan, vegetarische en vlees- of visgerechten. Het idee hierachter is dat je met verschillende gezelschappen altijd terecht kunt bij Spoika Karlin. Op de kaart dus een grote diversiteit van gerechten waarbij verse producten hoog in het vaandel staat, ook de eieren die bijvoorbeeld gebruikt worden komen van Mr Kubat’s Family Farm. Het restaurant is gezellig en hip ingericht met een redelijke hoeveelheid planten.
Spojka Karlin

6. Bistro Spejle

Je bezoek aan Praag goed starten? Kies dan voor de lunch van Bistro Spejle. In dit café kun je terecht voor tapas. Leuke kleine broodjes en andere gerechten liggen in de etalage. Je betaald achteraf voor het aantal satéprikkers (staat gelijk aan het aantal gerechten dat je meeneemt). Bistro Spejle is daarnaast een gezellige bistro om te lunchen.
Bistro Spejle

7. Trdelnik proeven

Als afsluiter niet echt een restaurant tip, maar wel iets wat je eigenlijk even moet proeven wanneer je in Praag bent: een Trdelnik. Officieel geen lekkernij uit Tsjechië, toch kun je de Trdelnik niet meer wegdenken uit Praag. De Trdelnik wordt gemaakt van deeg en al draaiend gebakken boven hete kolen. Daarna wordt de koker door een mengsel van suiker, kaneel en noten gerold. Wil je nog een extra topping? Dat kan, je kunt hem onder andere met ijs of Nutella vullen.

Lees meer over Tsjechië

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on