7x niet te missen bezienswaardigheden bij een citytrip Los Angeles

Roadtrip West Amerika

7x niet te missen bezienswaardigheden bij een citytrip Los Angeles

Een van de steden die vaak in het standaard rondje door het zuid westen van Amerika zit; Los Angeles. De stad die vaak snel weer verlaten wordt na het bezoeken van een aantal highlights. Een stad waar men vaak een haat-liefdes verhouding mee heeft, want een aantal highlights staan op het wensenlijstje om te bezoeken, maar daarna wordt de stad snel verlaten. Erg favoriet is Los Angeles niet altijd. Toch vond ik het een fijne stad om te bezoeken. Bezienswaardigheden in Los Angeles die je niet mag missen tijdens je citytrip!

Wat moet je weten over Los Angeles?

De stad die vooral bekend werd van Hollywood heeft meer te bieden. Voor vele inwoners nog steeds The American Dream om bekend te worden, die mensen nog steeds naar de stad trekt. Het decor ook voor de filmwereld en dat zie je terug in de vele filmstudio’s in en rondom de stad. Veel bezienswaardigheden hebben dan ook te maken met de film- en televisiesector.

Los Angeles is groot, enorm groot. Het is de op een na grootste stad van Amerika. Het is een wereldstad, met een drukke luchthaven en haven. Er wonen meer dan vier miljoen inwoners. Afstanden rijden in Los Angeles is helaas geen pretje. De snelwegen zijn druk en de stad is langgerekt, dus voordat je van Downtown naar Santa Monica bent, ben je wel even onderweg. Zelf ondervonden we het toen we de auto gingen inleveren. Een stukje van ongeveer twintig kilometer, daar deden we een uur over. De stad heeft niet echt een centrum, maar allemaal wijken met een eigen centrum. Dat maakt het dat de wijken in Los Angeles het bezoeken waard zijn, ze hebben allemaal hun eigen charme.

De klimaat is een van de grootste trekpleisters in Los Angeles. Hete, droge zomers met temperaturen van rond de 35 graden en zachter winters van rond de 15 graden. Temperaturen van rond de 30 graden in maart komen voor in een stad als Los Angeles, spreek ik uit ervaring.

Roadtrip West Amerika

You’ll love it or hate it – Los Angeles

Hoewel er vaak van Las Vegas gezegd wordt ‘You’ll love it or hate it’, geldt dat ook voor Los Angeles. Vraag maar eens aan de iemand die de stad bezocht heeft, het antwoord is vaak dat Los Angeles wordt gezien als een lelijke stad. Toch heeft de stad bij mij een plekje in mijn hart veroverd. Waarom? Misschien omdat wij in de stad geen auto tot onze beschikking hadden en eigenlijk opgingen in het normale leven. We hadden contact met de zwervers die op straat liepen en toen mijn zusje met een medaille om haar nek liep, werden we continu aangesproken. We hadden de tijd om de stad in ons op te nemen doordat we ons niet verplaatsten met een auto, maar met een tour en het openbaar vervoer.

Niet te missen bezienswaardigheden in Los Angeles

Walk of Fame

Hoe cliché deze ook klinkt, je kunt niet heen om de status van Los Angeles. En daar hoort de Walk of Fame ook bij. Even de ster zoeken van je favoriete acteur of actrice, het theater bezoeken waar de Oscars worden uitgereikt. En wie weet sta je ineens midden op een filmset of kun je de rode loper aanschouwen die uitgerold ligt voor een premiere.

Hollywood

The Walk of Fame is onderdeel van de ‘wijk’ Hollywood in Los Angeles. Naast deze highlight, vind je nog meer leuke bezienswaardigheden in Hollywood. Je vindt er de grote boulevards als Sunset Boulevard en Hollywood Boulevard. Op de boulevard bevindt zich ook het TCL Chinese Theatre. Op de stoep van dit beroemde theater vind je ongeveer tweehonderd hand- en voetafdrukken. Het Dolby Theater even verderop, is ieder jaar het decor voor de Oscars. Hollywood is een wijk waar je even door heen kunt struinen. Gewoon even sfeer proeven voordat je verder gaat.

Citytrip Los Angeles

Het strand van Santa Monica & de Santa Monica Pier

Een verademing wanneer je al een tijdje in de stad zelf bent: het strand van Santa Monica. Oke, er zijn mooiere stranden in Los Angeles, maar de sfeer rondom Santa Monica voelt goed. Vlak voor het strand heb je een grote en fijne winkelstraat waar je alle bekende winkelketens vindt. De Santa Monica Pier is natuurlijk wel een symbool voor de stad, want hier vlakbij eindigt ook de bekende Route 66. Overigens, mocht je net als wij geen auto hebben, is het strand van Long Beach ook een optie om af te koelen.

Bezoek het Hollywood Museum

De meeste mensen hebben een van de vele studio’s op hun lijstje staan bij een bezoek aan Los Angeles. Wij verbleven in Downtown zonder auto en daarom kozen wij voor het Hollywood Museum. Een prima museum om in de filmsferen te komen. Veel attributen die in films gebruikt zijn, vind je hier terug. Erg leuk om meer te weten te komen over de Hollywood scene.
Hollywood Museum
A: 1660 N Highland Ave
Edit: Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij een van de vele studios net iets buiten de stad. Helaas ben je zonder auto iets minder flexibel.

Griffith Observatory

Vanaf hier heb je, met mooi weer, een goed uitzicht op het beroemde Hollywood Sign. Helaas hangt er soms smog boven de stad waardoor de letters niet altijd goed te zien zijn. Bij het Griffith Observatory, die boven op een berg staat, kun je nog steeds gratis de sterrenwacht bekijken. Vanaf hier heb je ook een uitzicht over de stad Los Angeles zelf.
Griffith Observatory
A: 2800 E Observatory Rd

The Grove & The Farmers Market

Binnen Los Angeles voelen alle wijken eigenlijk als mini stadjes. Zo ook The Grove. In The Grove kun je goed shoppen, je vindt er alle bekende winkelketens. Hier vind je ook The Farmers Market, de plek voor foodies. Meer dan 100 etensstalletjes met niet alleen Amerikaans eten, maar ook vele andere keukens zijn aanwezig.
The Grove
A: 189 The Grove Dr

Citytrip Los Angeles

Tip voor net buiten Los Angeles: Het Malibu Creek State Park

Woon een basketbalwedstrijd bij van de LA Lakers

Het bezoeken van een basketbal wedstrijd is een echte Amerikaanse ervaring die je niet mag missen. In Los Angeles spelen twee clubs op het hoogste niveau: De LA Lakers en de LA Clippers. En laten die nou net tegen elkaar spelen in de week dat ik in Los Angeles was! Het is een supertoffe ervaring om mee te maken. Sport in Amerika is toch net even wat anders.
Lees meer over de basketbalwedstrijd van de LA Lakers in Los Angeles

Overnachten in Los Angeles

Slapen deden we in Downtown LA, een prima buurt en hotel, maar helaas niet meer te boeken. Een alternatief in Downtown Los Angeles is Tuscan Garden Inn. Je kunt hier gratis parkeren en het hotel is van alle gemakken voorzien. Wil je meer in de buurt van het strand overnachten? Dan is Santa Monica een goede optie. Een leuk hotel is Bayside Hotel.

Lees meer: De leukste wijken van Los Angeles met tips om te overnachten

Wil jij naar Los Angeles?
– Boek hier de goedkoopste vliegtickets voor je trip
– Een auto huren kun je doen bij Sunny Cars
– De leukste reisgidsen voor Los Angeles

Lees meer over West Amerika

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on