Must do // Basketbal in Los Angeles

Basketbal Los Angeles

Een sportwedstrijd bezoeken in Amerika, een droom van menig sportliefhebber. Arena’s gevuld met duizenden mensen die allemaal dezelfde sport minded instelling hebben. Het land waar fans van de verschillende clubs gewoon door elkaar heen lopen. Of arena’s waar ’s middags nog geijshockeyd wordt en ’s avond gebasketbald. Het kan allemaal in Amerika. In Nederland zijn deze dingen onmogelijk…

In mijn eerdere blog over het lopen van een marathon vertelde ik al dat het enthousiasme van de Amerikanen fantastisch is om mee te maken. Laat staan de bewondering als je verteld dat je een marathon gelopen hebt. Tijd om deze sport minded Amerikanen te bewonderen tijdens het basketbal. Onze roadtrip in West USA eindigde in Los Angeles. En laat daar nou precies op dat moment de derby op het programma staan tussen de LA Lakers en de LA Clippers! Een buitenkans om deze wedstrijd te zien.

Must do // Basketbal in Los Angeles

Tickets

In Nederland hadden wij onze kaarten al gekocht voor deze wedstrijd. Een sportwedstrijd bezoeken in Amerika is vrij prijzig. Uiteindelijk hebben we via een soort ‘kaartenmarkt’ kaarten gekocht van een seizoenkaarthouder die niet naar de wedstrijd ging. Hierdoor lag de prijs rond de 40 dollar per persoon. Het resulteerde wel in een plek boven in het Staples Center.

Must do // Basketbal in Los Angeles

Must do // Basketbal in Los Angeles

Wedstrijd

Ik bezoek vaak in Nederland voetbalwedstrijden en af en toe een basketbalwedstrijd, maar vind de sfeer die er bij basketbal hangt veel persoonlijker op een of andere manier. Zelfs in het Staples Center waar op een gewone donderdagvond 20.000 mensen zaten, was het genieten van de sfeer. Iedereen gekleed in het paars van de Lakers en af en toe wat blauw van de Clippers er door heen. Tijdens de breaks werd het publiek vermaakt op de schermen met een kiss cam of leuke dansende mensen. Ondanks dat wij boven in het stadion zaten, kon ik Will Ferrel onderscheiden op de Kiss Cam. Altijd leuk om een bekende acteur te zien.
Must do // Basketbal in Los Angeles

De wedstrijd werd uiteindelijk een historische nederlaag voor de Lakers, maar de sfeer was er niet minder om. Wij kochten een mooie paarse trui van de Lakers en zullen hierdoor terugdenken aan een geslaagde avond. Heb je de mogelijkheid om een basketbalwedstrijd te bezoeken in Amerika of waar dan ook? Doen!

Must do // Basketbal in Los Angeles

 

Meer lezen over LA? Of over Zuid West USA?

Must do // Basketbal in Los Angeles

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *