Een dag van Death Valley National Park USA

Death Valley

Een dag van Death Valley National Park USA

Een dag in Death Valley National Park. Een van de warmste plekken op aarde, zeker in de zomermaanden. Een mysterieus en divers landschap desondanks. Een National Park van uitersten. Dat is Death Valley. In een dag kun je redelijk wat hoogtepunten bezoeken om een goede indruk te krijgen van dit bizarre stukje USA. Ben je benieuwd wat je kunt doen in een dag in Death Valley National Park? Inclusief tips voor je bezoek aan Death Valley.

Roadtrip in West USA – route vanaf Ridgecrest naar Las Vegas

De meesten nemen Death Valley op tijdens hun roadtrip in West USA. Zo ook wij, want dit stukje natuur kunnen we niet overslaan. Vanuit Ridgecrest reden we naar Death Valley, een absurd stukje Amerika als je het mij vraagt. Temperaturen die in de zomer niet te doen zijn, een plek waar je het beste naar toe kunt in de winter. Langzaam verandert het landschap vanaf Ridgecrest. Er staan steeds minder huizen in de omgeving, het landschap wordt dor en soms houden wegen gewoon op. Het kan allemaal in het westen van Amerika. Rondreizen in Death Valley is een ervaring op zich. Eentje die ik nog niet eerder had meegemaakt. En een dag kun je best wel wat zien in het natuurgebied, zeker wanneer je buiten het hoogseizoen reist. Op de route vanaf Ridgecrest via Death Valley naar Las Vegas kun je redelijk wat natuurfenomenen zien.
Edit: wij reisden in februari/maart rond in West USA

Wat kun je zien in een dag in Death Valley National Park?

De zandduinen van Stovepipe Wells

Bij Stovepipe Wells aan de Highway 190 vind je een aantal zandduinen. Je kunt dit stukje in Death Valley vergelijken met de Sahara. ’s Ochtends zie je nog de sporen van reptielen en knaagdieren, die zich overdag in de hitte niet laten zien. Stovepipe Wells is een mooie kennismaking met het dorre Death Valley, je krijgt door in wat voor bizar landschap je terecht bent gekomen.

Uitkijkpunt Zabriskie Point

De plek in Death Valley waar je een goede zonsopkomst en zonsondergang kunt zien. Het dorre landschap verandert in een kleurrijk landschap. Het is een stop die vele toeristen maken in Death Valley, dus wil je alleen zijn, dan is ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de beste optie. Vanaf Zabriskie Point heb je een mooi uitzicht over het golvende landschap van Death Valley.

De kleuren van Artist’s Palette

Ondanks dat het grootste deel van Death Valley dezelfde woestijnkleur bevat, is Artist’s Palette een uitzondering. Op een eenrichtingsweg rijd je langs de kleurrijke Artist’s Palette. Dit is een berghelling die ooit is gespleten waardoor er allerlei kleurrijke gesteentelagen tevoorschijn kwamen. Het gebeurde toen magma in aanraking kwam met lava en as, de verschillende kleuren zijn chemicaliën. Naast dat je hier langs kunt rijden, kun je ook stoppen om een stukje te wandelen. Rijd je richting Badwater Basin, vergeet dan ook niet om af te slaan richting Artist’s Palette.

Het laagste punt van Death Valley – Badwater Basin

Het laagst gelegen plekje in Amerika is Badwater Basin, 86 meter onder zeeniveau. Het laagste punt ligt overigens niet in de poel, maar enkele mijlen verderop. We bezochten Badwater gelukkig buiten het hoogseizoen, dus het was er niet super druk. Je ziet een enorme vlakte met vooral veel zout. Wij maakten maar een kleine wandeling de vlakte op, maar je kunt een redelijks stukje lopen. Overigens slaat de naam Badwater op het kleine beetje water dat hier ligt, maar dat enorm zout is, waardoor het slecht water is om te drinken.

Andere hoogtepunten in Death Valley National Park

 • Ghost Towns in de buurt van Death Valley; Panamint City en Balarat zijn twee opties om te bezoeken.
 • Dante’s View: uitkijkpunt over Death Valley. Houdt er rekening mee dat het een redelijk stuk rijden is.
 • Golden Canyon: roodgekleurde rotsen in de Golden Canyon
 • Darwin Falls: kleine oase in Death Valley
 • Titus Canyon: de grootste canyon in Death Valley.
 • Lone Pine: perfecte uitvalsbasis voor Death Valley en om de hoek Alabam Hills, een prachtig natuurgebied.
 • Red Rock Canyon NP: natuurgebied tussen Las Vegas en Death Valley.

Tips voor je bezoek aan Death Valley National Park

 • Meer lezen over Death Valley National Park kan op de site van de Nationale Park Service. Openingstijden van bezoekerscentra en hotels zijn hier ook te vinden.
 • Je kunt ook overnachten in Death Valley, dit kan onder andere in Stovepipe Wells.
 • Je hebt vaak geen bereik in Death Valley.
 • Tanken is handig om te doen voordat je naar Death Valley afreist, er zijn maar twee tankstations; Stovepipe Wells en Furnace Creek Ranch. De benzine is daar vele malen duurder.
 • Voordat je Death Valley reist, kijk dan goed even of er geen waarschuwingen zijn.
 • Er is geen public transport in Death Valley.
 • Voordat je Death Valley binnenrijdt, zorg voor voldoende eten en vooral ook water.
 • In de zomer raadt men aan om niet te wandelen.

Interessante facts over Death Valley

 • Het heetste plekje op aarde, het wordt er soms bijna 60 graden in de zomer.
 • Gemiddeld valt er 0,05 meter water per jaar in Death Valley, soms zelfs een jaar zonder regen.
 • Aangezien de temperaturen in de zomer flink oplopen en zelfs in het voorjaar en najaar, is de winter de beste tijd om Death Valley te bezoeken.
 • Badwater Basin is het laagste punt in Amerika. Het ligt 86 meter onder zeeniveau.

Meer lezen over West Amerika?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on