Route voor een rondreis in West Amerika van twee weken

Grand Canyon National Park

Route voor een rondreis in West Amerika van twee weken

In twee weken de westkust van Amerika bezoeken? Is dat niet veel te kort? Natuurlijk is het veel beter om hier meer tijd voor uit te trekken, maar wat als je maar twee weken de tijd hebt? Dan is het ook zeker een optie om deze kant op te gaan. Wij maakten in twee weken rondreis in het westen van Amerika in de winter. Benieuwd wat je kunt bezoeken en waar je rekening mee dient te houden? Lees dan snel mijn inspiratie voor een rondreis in Amerika, de route voor een roadtrip door West Amerika.

Rondreis Amerika // De route voor een roadtrip door West Amerika

Roadtrip inspiratie voor twee weken West Amerika in de winter

Dag 1 t/m 3
San Francisco

Na een lange dag reizen komen we pas laat aan bij het hotel op Lombard Street, niet alleen de bekende straat van de kronkelige bochten, maar ook een hele lange straat. De eerste ochtend gaan we meteen richting Alcatraz om een stukje geschiedenis te bekijken. Ondanks dat het eind februari is, is het best aangenaam weer in San Francisco. In de ochtend is de stad nog gehuld in de mist, als we terug komen van Alcatraz en even op de pier naar de zeehonden kijken, komt langzaam het zonnetje erbij. We besluiten de middag te gebruiken om te gaan fietsen. Fietsend de Golden Gate over is toch wel een bucketlist dingetje. Door alle heuvels in de stad, is het af en toe best een uitdaging. Na de Golden Gate fietsen we richting het Golden Gate Park. We bekijken een klein stukje van het park, want ook Alamo Square en het bekende stukje van Lombard Street moeten nog gezien worden. Na al die heuvels zijn we redelijk kapot aan het einde van de dag en ook de jetlag begint er in te hakken.

De volgende ochtend is het weer iets minder, helaas hebben we regen. Een Amerikaans ontbijt bij Dennies kan dan natuurlijk prima. We besluiten met de historische lijn F langs de kust te rijden en gaan dan richting wat winkels. Ondanks de regen wilden we toch nog graag met de cable car meerijden en deze moesten natuurlijk ook gefotografeerd worden. Een prima en vrij rustige tweede dag ondanks wat spierpijn van het fietsen.

Tip: wil je meer attracties bezoeken, denk dan eens aan de CityPass

Overnachten in San Francisco

Wij kozen ervoor om in San Francisco te overnachten bij Travelodge. Een bekende keten in Amerika die eigenlijk altijd prima accommodaties heeft om te overnachten. Het hotel zit op Lombard Street op enkele kilometers van Fisherman’s Wharf en dichtbij de oude kabeltrams van San Francisco. Ideaal ook als je met de auto naar San Francisco reist.

Bezienswaardigheden: Alcatraz | Cable Car | Pier 39 | Golden Gate | Golden Gate Park |Lombard Street | Alamo Square
Overnachten:Travelodge
Aantal kilometers: – km
Restaurant: Denny’s
Lees meer: Wat te doen in San Francisco & Alcatraz?

Roadtrip West Amerika

Dag 4
San Francisco – Santa Cruz – Mariposa

Tijd om de huurauto op te halen en de steile straten van San Francisco te verlaten. We krijgen een Ford Focus en dat blijkt een prima auto te zijn voor twee personen. Op naar Santa Cruz via de beroemde Highway 1. Onderweg stoppen we bij een supermarkt en natuurlijk een keer langs de kant van de weg om te genieten van de panoramische uitzichten en ruige kustlijnen. Rond de lunch zijn we in Santa Cruz. Normaal een drukke plek, in de winter redelijk uitgestorven. Alle attracties staan stil en op het strand is bijna niemand te bekennen. Het is gelukkig mooi weer, dus we nemen even een pauze op het strand. Na Santa Cruz is het tijd om door te rijden naar Mariposa. Onze uitvalsbasis voor het bezoeken van Yosemite National Park.

Je kunt ook de Highway 1 doorrijden richting Los Angeles

Overnachten in de buurt van Yosemite National Park – Mariposa

Waarom we voor Mariposa kiezen? We reisden rond in het westen van Amerika in februari, een periode waarin nog best veel sneeuw kan vallen. Aangezien sneeuwkettingen dan verplicht zijn tijdens het rijden, voor ons de reden om op een iets lager gelegen gebied te gaan overnachten en dus buiten het park. Onze accommodatie voor de komende twee nachten is Miners Inn. Een goed hotel met een dagelijks ontbijt en een buitenzwembad. Vanaf hier kun je de bus nemen naar Yosemite National Park.

Bezienswaardigheden: Highway 1 | Santa Cruz | Mariposa
Overnachten:Miners In
Aantal kilometers: 374 km
Restaurant: –

Op zoek naar een huurauto in Amerika?

Dag 5
Yosemite National Park

Mariposa blijkt een prima uitvalsbasis, want op dag vijf komt de regen met bakken uit de hemel. Hoe de wegen dan in het park zijn, is lastig in te schatten. We gaan dus maar voor de zekerheid met de bus. De reis duurt 1,5 uur maar verveelt geen moment. In het park aangekomen gaan we eerst richting het Visitor Center om advies te vragen. We beginnen aan een wandeling richting Yosemite Falls, een enorme waterval. Onderweg spotten we de eerste wildlife van de dag. De volgende wandeling die we doen is de Cook’s Meadows Loop door het lagere gedeelte van het park. Doordat het mistig is, zijn de bergen erg fotogeniek. Hier zien we voor het eerst een bobcat. Beiden totaal geen idee wat het in eerste instantie is voor dier, maar bij navraag blijkt het dus een bobcat  (lynx) te zijn. Hierna nemen we de gratis shuttle bus in het park richting Mirror Lake. Helaas is het inmiddels begonnen met regenen en krijgen hierdoor niet de mooiste plaatjes van Mirror Lake. We maken nog een rondje met de gratis shuttle bus en uiteindelijk belanden we in een cafe met een kopje thee voor de open haard. Heerlijk om even op te warmen. Misschien hadden we meer uit deze dag kunnen halen, maar de regen en de afhankelijkheid van de shuttle, zorgden ervoor dat we niet meer gezien hebben. Al met al een prima kennismaking met Yosemite National Park.

Bezienswaardigheden: Yosemite – Yosemite Falls | Mirror Lake | Meadows Loop
Overnachten: Miners In
Aantal kilometers: – km (bus)

Dag 6
Mariposa – Ridgecrest (optie Sequoia NP)

Een autodagje met niet veel mogelijkheden om onderweg nog leuke dingen te zien. Al rijdend bedenken we dat Sequoia National Park misschien een optie is, maar nadat we contact hebben gehad met een informatienummer over de ‘road conditions’ blijkt dat het niet mogelijk is zonder sneeuwkettingen. Helaas. We maken een korte stop bij de Wallmart voor wat boodschappen en zien onderweg de aanplakbiljetten voor een outlet store in Tulare. Dan maar een ‘shopstop’ onderweg en kunnen we direct ook even pauzeren. We kopen een aantal dingen bij Nike voordat we weer verder rijden richting Ridgecrest. Ondertussen veranderd het landschap langzaam in woestijngebied. Het is donker als we Ridgecrest binnenrijden, maar gelukkig hebben we geen moeite om het hotel te vinden.

Overnachten net buiten Death Valley – Ridgecrest

Omdat we om Sequoia NP heen moeten rijden om Death Valley te bereiken, is de uitvalsbasis voor deze dag Ridgecrest. Overnachten doen we bij Hotel Ridgecrest. Een motel midden in het dorp. Geen chique hotel, maar wel een schoon en fijne plek om te overnachten.

Bezienswaardigheden: Tulare | Sequoia NP (met goed weer)
Overnachten:Hotel Ridgecrest
Aantal kilometers: 475 km

Death Valley

Dag  7
Ridgecrest – Death Valley – Las Vegas

We zijn vroeg wakker, maar dat is niet erg. We hebben een dag voor de boeg waarin we veel willen zien. De eerste stop van vandaag is Death Valley, bijna 200 kilometer rijden. We rijden door een verlaten woestijnlandschap en komen slechts af en toe een stadje tegen. Beiden vragen we ons af waarom je hier zou willen wonen. We komen bijna niemand tegen onderweg en op een gegeven moment houdt het asfalt op en rijden we een stuk over een grindweg. We kunnen het ook niet laten om hier even te stoppen en het gevoel van alleen op de wereld te ervaren.

Langzaam rijden we Death Valley binnen. Onze eerste stop is Stovepipe Wells. Het is een leuke stop met een aantal voorzieningen. Ze hebben er leuke en originele souvenirs. Achteraf had ik hier graag meer souvenirs willen inslaan. De storm van een paar dagen eerder zorgt ervoor dat er geen stroom is, de mensen maken het vaker mee en redden zich prima. We rijden door naar het Visitors Center om een pas te kopen voor het park en zien dat de temperatuur inmiddels 24 graden is. Bij het centrum raden ze ons aan om naar Badwater te rijden en Artist Palette. Badwater is het laagste punt van Amerika en Artist Palette zijn kleurrijke rotsen die er uitzien als een schilderpallet. Vanaf hier rijden we richting Las Vegas, maar onderweg stoppen we nog bij Zabriskie’s Point. Ondanks de waarschuwingen dat tanken in de Nationale Parken duur is, besluiten we toch de tank te vullen. We hebben geen idee hoeveel we er nog gaan zien de komende tij.

Onderweg naar Las Vegas wordt het langzaam drukker. De vierbaansweg wordt een zes-achtbaans weg en dan vanuit het niets is daar ineens Las Vegas. We kijken onze ogen uit. Gelukkig kunnen we ons hotel snel vinden in de drukte van de stad en we blijken in een zijstraat te zitten van The Strip in het hotel Travelodge by Wyndham Las Vegas Airport . We brengen onze koffers snel naar de kamer en lopen rond 15.00 uur richting The Strip. Wat een gek gevoel om daar te lopen. We eten wat in Planet Hollywood, shoppen wat, kijken de fontein show bij Bellagio en kijken vooral onze ogen uit. Dat een land zo veel tegenstellingen heeft op relatief zo’n korte afstand! We zijn kapot van alle indrukken.

Overnachten Las Vegas

Overnachten in Las Vegas kan natuurlijk in een van de vele hotels op The Strip. Je zit dan op de plek waar alles gebeurt in de stad. Wij kozen ervoor om in een zijstraat van The Strip, vlak bij Hotel New York te overnachten. Ideaal om je auto kwijt te kunnen en minder de drukte van The Strip. En je bent in enkele minuten op The Strip. Travelodge by Windham was onze uitvalsbasis voor een nacht. En in deze periode was het een goedkope overnachting, we betaalden (2014) slecht 32 euro voor twee personen.

Bezienswaardigheden: Death Valley | Ghost Towns | Las Vegas
Overnachten: Travelodge by Wyndham Las Vegas Airport
Aantal kilometers: 386 km
Restaurant: Planet Hollywood
Lees meer: Death Valley

Dag 8
Las Vegas – Hoover Dam – Grand Canyon

Al weer een ochtend waarin we vroeg wakker worden. We zijn na een dikke week nog steeds niet helemaal van de jetlag af. We halen ontbijt bij de Starbucks bij Hotel New York en hebben na het afrekenen ook door waarom we dit niet weer moeten doen. Na het ontbijt gaan we direct op pad, we hebben een uur tijdsverlies doordat we richting Arizona rijden. Het zonnetje schijnt en het is heerlijk weer om te rijden. De eerste stop van deze dag: De Hoover Dam. We parkeren de auto en lopen naar het enorme bouwwerk. Het leuke is om hier aan de ene kant van de dam in Nevada te staan en aan de andere kant in Arizona. Na een kort bezoek rijden we weer verder, we willen zoveel mogelijk van de Grand Canyon zien vandaag.

Na twee korte pauzes rijden we de toegangspoorten van een van de zeven wereldwonderen binnen. We zetten de auto neer en willen wandelen richting Hopi Point. We nemen een heleboel foto’s van de prachtige rotsformaties en vergeten dat we ook af en toe naar links (de andere kant van de canyon) moeten kijken. We worden geattendeerd door een ranger en zien niet veel later een elk. Bij het visitor Center bij Yavapai Point nemen we een shuttle richting Hopi Point omdat we anders te laat zijn voor de zonsondergang. Rond 6.24 pm gaat de zon onder, maar helaas is de lucht redelijk bewolkt. Net voordat hij helemaal ondergaat nemen we de shuttle weer terug naar onze auto.

Overnachten Grand Canyon

We slapen niet bij in het Grand Canyon National Park, maar in Tusayan, net buiten het park. We overnachten in Holiday Inn Express Grand Canyon. Je bent in relatief korte tijd met de auto in het park en betaald niet de hoofdprijs voor een overnachting. We halen in Tusayan nog iets te eten en sluitende dag even af in de hottub van het hotel. Heerlijk! Ook over het ontbijt hebben we niets te klagen.

Bezienswaardigheden: Las Vegas | Hoover Dam | Grand Canyon – Hopi Point | Yavapai Point | Zonsondergang
Overnachten: Holiday Inn Express Grand Canyon
Aantal kilometers: 394 km
Lees meer: Grand Canyon National Park

Dag 9
Grand Canyon – Palm Springs

Een echte autodag voor de boeg. Maar niet voordat we de zonsopkomst hebben gezien bij de Grand Canyon. Om kwart over zes gaat de wekker, zodat we nog op tijd zouden zijn voor dit spektakel. Helaas is het ook nu bewolkt en echt koud (-1 graden), maar toch zijn we blij dat we dit gedaan hebben. Onderweg lopen er namelijk allemaal dieren de weg over, fantastisch! Na het ontbijt besluiten we om te gaan rijden. Rond 12 uur bereiken we de grens met Californië. We zijn dan al een aantal keren gestopt. En hebben zelfs een klein stukje Route 66 gereden. Het grootste deel van de reis rijden we door niemandsland. Gelukkig komen we op een gegeven moment een tankstation tegen. Niet alleen wordt de tank gevuld, maar ook de korte broek kan inmiddels aan. Rond 15.00 uur rijden we Palm Spring in. Het is 27 graden, dus we kunnen het dan ook niet laten om de bikini aan te trekken en lekker bij het zwembad neer te ploffen. We doen daarna nog even wat oefeningen in de ‘sportzaal’ en gaan uiteindelijk eten bij Pallette in Palm Springs. We eten daar de lekkerste maaltijd van de reis.

Overnachten in Palm Springs

Ons hotel is helaas niet meer te boeken in Palm Springs. Een andere goede optie in de stad is het Palm Springs Hotel. Ook deze heeft een zwembad en dat is zelfs in maart geen overbodige luxe. Heerlijk om even te genieten van het zonnetje.

Bezienswaardigheden: Zonsopkomst | Palm Springs | Route 66
Overnachten: Palm Springs
Restaurant: Pallette
Aantal kilometers: 663 km

Dag 10
Palm Springs – Hollywood – Los Angeles

De laatste dag dat we een auto in gebruik hebben. We relaxen eerst nog bij het zwembad en genieten van het mooie weer (25 graden) voordat we richting Los Angeles rijden. Via highway 10 brengen we eerst een bezoek aan Griffith Observatory. Vanaf hier zien we de beroemde Hollywood letters. Helaas is er redelijk wat smog in de lucht en daardoor zien we de stad niet zo goed vanaf hier. Na de beroemde letters willen we graag een bezoek brengen aan The Grove. Hier bevindt zich ook een Whole Foods, met oog op de marathon die gelopen gaat worden kunnen we hier nog op zoek naar bietensap. We bekijken een aantal winkels en uiteindelijk bedenken we dat we op zoek moeten naar het hotel. Het rijden in LA kost veel tijd zijn we al achter.

Overnachten in Los Angeles

We slapen Downtown LA, een prima buurt en hotel. Ook hier is het hotel niet meer te boeken. Een alternatief in Downtown Los Angeles is Tuscan Garden Inn. Je kunt hier gratis parkeren en het hotel is van alle gemakken voorzien. Wil je meer in de buurt van het strand overnachten? Dan is Santa Monica een goede optie. Een leuk hotel is Bayside Hotel.

Bezienswaardigheden: Palm Spings | Griffith Observatory | Hollywood Sign | The Grove
Overnachten: Tuscan Garden Inn
Aantal kilometers: 172 km

Dag 11 t/m 15
Los Angeles

Omdat een auto best handig is in Los Angeles en wij deze niet meer hebben, besluiten we voor een Hop on Hop off tour te gaan. We hebben de auto bewust weer ingeleverd. Op de laatste dag in LA staat er een marathon voor mijn zusje op het programma en daarom willen we deze laatste dagen niet te veel lopen en doen. De Hop on Hop off is een prima alternatief. We stoppen in Hollywood, zien het Hollywood museum, bekijken de Wall of Fame, nemen de bus naar The Grove, The Farmers Market en moeten uiteindelijk weer terug naar ons hotel. De eerste avond staat een basketbalwedstrijd op het programma: The Lakers vs The Clippers. We halen een pasta to go en nemen vanuit Hollywood de metro terug downtown. We nemen rond 18.00 uur de metro naar het Staples Center voor onze eerste Amerikaanse basketbalwedstrijd. Echt een unieke en gave ervaring.

De volgende dag kunnen we onze startnummers ophalen. Bij het Convention Center staat inmiddels een dikke rij maar een uur later hebben we onze nummers. We nemen de metro naar Hollywood om vervolgens met de Hop on Hop off naar Santa Monica te gaan. Hier relaxen we op het strand met uitzicht op de pier. Aangezien het redelijk wat tijd kost, ongeveer een uurtje op drie, om weer terug te komen in Downtown met de Hop on Hop off, moeten we op tijd weer weg. We sluiten de dag af met pasta in Hollywood en slapen redelijk op tijd die avond.

Inspiratie voor Los Angeles:
Wat te doen in Los Angeles?
Hardlopen in Los Angeles
Een basketbalwedstrijd bezoeken in Los Angeles

Op dag 13 gaat om half 6 gaat de wekker. Ik doe deze dag mee aan de 5km in Los Angeles. Een enorme mensenmassa doet mee en het is een super ervaring om mee te maken en te starten bij het Dodger Stadium. In de middag pakken we de metro naar Long Beach, het enige strand om met de metro te komen. Heerlijk genieten van we van het mooie weer en het strand. De volgende ochtend gaat de wekker zelfs nog eerder 4.15 uur. Tijd voor de marathon van mijn zusje. Het is een warme dag en dan ook geen straf om buiten te wachten tot ze gefinisht is. Verder doen we die dag weinig. Ik besluit nog even naar Hollywood te gaan en die avond nemen we de grootste pizza die we ooit gezien hebben. Ook de laatste ochtend gaat de wekker vroeg, maar nu is het tijd om weer terug te keren naar Nederland.

Tip: Ben je van plan meerdere attracties te bezoeken? Denk dan eens aan een CityPass

Bezienswaardigheden: Santa Monica | Hollywood | Hop on Hop Off | Basketbalwedstrijd | Hardlopen | Long Beach
Overnachten: Tuscan Garden Inn
Aantal kilometers: – km – Hop on Hop off en OV

Roadtrip West Amerika

Terugblik roadtrip

We maakten deze reis van 24 februari – 11 maart in 2014. Niet de meest gekozen periode om richting West Amerika te reizen, maar onze reis stond dan ook in het teken van de marathon. Dat is ook de reden waarom we zo lang in Los Angeles zijn gebleven. Deze dagen kun je natuurlijk verdelen over de eerdere dagen die reis. Een dag langer in Las Vegas, Yosemite en de Grand Canyon zijn zeker opties. Toch hebben we een goede indruk gekregen van West Amerika en zeker ook van Los Angeles. Velen willen zo snel mogelijk weer uit de stad, maar ik voelde mij er wel thuis. Natuurlijk zag ik er grote contrasten, maar ik zag ook een fijne stad. In twee weken kun je een goede indruk krijgen van West Amerika. Natuurlijk kun je tijdens een roadtrip van vier weken de nationale parken in Utah meenemen, maar heb je deze tijd niet? Dan is deze route voor twee weken perfect. Amerika is een land waar je prima kunt rond reizen, maar houdt er rekening mee qua afstanden. Het is een van de grootste landen ter wereld, dus je kunt al snel hele dagen in de auto doorbrengen en dat is zonde.

Lees meer over het plannen van een roadtrip in West Amerika

Roadtrip West Amerika

Voordelen roadtrip in de winter

  • Minder druk bij de Nationale Parken en in de steden
  • Overnachtingen zijn een stuk goedkoper
  • Het kan zelfs in deze periode warm zijn, in LA was het de laatste dagen rond de 25 graden

Nadelen roadtrip in de winter

  • Sommige dingen zijn afgesloten of niet mogelijk om te bezoeken
  • Iets meer kans op regen, al viel het bij ons reuze mee. Zelfs in San Francisco hadden we een zonnige dag.

Handige tips voor je roadtrip in Amerika

Roadtrip inspiratie voor twee weken West Amerika in de winter

Meer lezen over West Amerika?

In sommige artikelen vind je af en toe affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage daarvoor. Je betaalt daar niks extra’s voor.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on