De leukste wijken in Los Angeles om te overnachten

Wijken Los Angeles

De leukste wijken in Los Angeles om te overnachten

Vaak hoor ik verschillende meningen over Los Angeles. De een vindt het een fijne stad, de ander bezoekt het liefst alleen de pretparken en is dan weer weg. Zelf vond ik het een fijne stad, een stad waarin we destijds noodgedwongen langer bleven dan op andere plekken en waar we de auto zelfs lieten staan. Misschien kwamen we daardoor wel meer het echte Los Angeles tegen. Overnachten deden we destijds in het minder populaire Downtown, maar daardoor maakten we bijna met heel Los Angeles kennis. Tips voor de leukste wijken in Los Angeles om te overnachten.

Wijken in Los Angeles

Los Angeles is groot, onthoudt dat alvast maar wanneer je die kant op gaat. Een stukje van 20 kilometer kun je gerust een uur over doen. Het is vaak druk op de weg en 12-baans wegen komen geregeld voor. Bedenk daarom voordat je naar Los Angeles gaat wat je graag wilt zien, dan kun je aan de hand daarvan een centrale locaties uitkiezen. Dit zijn in ieder geval de leukste wijken in Los Angeles om te overnachten.

Downtown Los Angeles

Het oorspronkelijke centrum van Los Angeles en eigenlijk is dat het nog steeds. Het heeft lange tijd niet zo’n positief imago gehad, maar inmiddels is het een wijk geworden met vele leuke bezienswaardigheden. Het voelt alsof je echt in een grote stad bent (wat natuurlijk ook zo is) wanneer je in DTLA loopt. Je vindt er tegenwoordig trendy restaurants. culturele attracties en ook budgetvriendelijke winkels. Hoewel Los Angeles grotendeels gebaseerd is op de auto, is dit deel misschien wel het beste ingericht voor voetgangers. Mocht je de auto willen laten staan, dat kan. Er zijn in dit deel voldoende metro’s te vinden. Leuke attracties zijn Grand Park, Grand Central Market, de kabelbaan Angels Flight, het Arts District, vele (sport) evenementen. In de wijk vind je diverse mogelijkheden om te overnachten.

Overnachten in Downtown Los Angeles – hoteltips

Wijken Los Angeles

Santa Monica

Wanneer je van het strand houdt, is Santa Monica de plek waar je moet overnachten. Het strand is een populaire publiekstrekker in de wijk. Logisch ook met temperaturen in een stad die regelmatig rond de dertig graden liggen. De Santa Monica Pier is natuurlijk een icoon van de stad en tevens wordt het gezien als eindpunt van Route 66, wat niet helemaal waar is trouwens. Ook voor om te shoppen ben je in Santa Monica aan het juiste adres. Het is een wijk waarin een fijne sfeer hangt en waar je veel bezienswaardigheden kunt bezoeken!

Overnachten in Santa Monica -hoteltips

Citytrip Los Angeles

Hollywood

Wie kent de wijk niet? Hollywood en Los Angeles zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de filmwereld. In de drukke wijk Hollywood in Los Angeles vind je een aantal filmtheaters die kenmerkend zijn voor de filmwereld. Ook de Hollywood Walk of Fame ligt hier. Inmiddels zijn vele studio’s verhuisd naar de buitenwijken van de stad. Vroeger heette de wijk nog Tinseltown, door de komst van een aquaduct werd het een wijk van Los Angeles. De eerste filmstudio’s kwamen in 1911 in Hollywood, daarvoor lagen deze vaak in New York. In Hollywood kun je naast de Walk of Fame nog meer toffe bezienswaardigheden zien. Denk aan het Griffith Observatorium, Hollywood Sign, Sunset Strip, Hollywood Bowl, het Dolby Theater waar de Oscars worden uitgereikt en het TCL Chinese Theatre.

Overnachten in Hollywood – Hoteltips

Roadtrip West Amerika

Venice

Wil je overnachten in een lazy surf vibe? Dan ben je in Venice aan het juiste adres. Net als in Santa Monica staat ook hier het strand weer centraal. Je kunt zelfs beiden combineren tijdens een bezoek door een fiets te huren en over het fietspad naar Santa Monica en vice versa rijden. In Venice hangt weer een andere sfeer dan Santa Monica, iets meer hippie stijl en ruig. Venice heet niet voor niets Venice, vernoemd naar Venetië, want hier vind je een deel geïnspireerd op het echte Venetië. Andere leuke bezienswaardigheden zijn Abbot Kinney Boulevard, Venice Farmers Market en niet te vergeten Venice Beach.

Overnachten in Venice – tips voor hotels

Meer lezen over Los Angeles of een roadtrip door Amerika?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on