De leukste wijken om te overnachten in San Francisco

Wijken San Francisco

De leukste wijken om te overnachten in San Francisco

San Francisco kent een aantal leuke en unieke wijken. Wijken met een eigen sfeer. Ga je binnenkort een roadtrip maken door West Amerika en zit San Francisco ook in je route? Dit zijn de leukste wijken in San Francisco om te overnachten.

Leukste wijken in San Francisco

Fisherman’s Wharf

Direct ook de meest populaire wijk van San Francisco. In de wijk vind je vele toeristische bezienswaardigheden waardoor er altijd een gezellige drukte heerst. Vanaf de waterkant in de wijk heb je uitzicht over Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Overigens kan het aan het water redelijk fris zijn soms, San Francisco staat namelijk bekend om de mist die vaak in de baai van de stad hangt.

Bezienswaardigheden in Fisherman’s Wharf:

Waarom overnachten in Fisherman’s Wharf: Dicht bij bezienswaardigheden, restaurants en de oceaan met uitzicht op de Golden Gate Bridge en Alcatraz.

Hotel tips in Fisherman’s Wharf

North Beach & Chinatown

Een van de oudste delen van San Francisco. De wijken Chinatown en North Beach zijn levendige wijken vol met leuke restaurants en hotspots. Niet voor niets wordt North Beach ook wel Little Italy genoemd vanwege de vele Italiaanse restaurants. Ook bevinden zich een aantal musea in het gebied. Chinatown in San Francisco is de grootse Chinatown buiten Azië. Maak kennis met de buurt door mee te gaan met een food tour.

Bezienswaardigheden in North Beach & Chinatown

 • Chinatown – Dragon Gate
 • Coit Tower & Filbert St. Steps
 • Cable Car Museum
 • Beat Museum

Waarom overnachten in North Beach: Nightlife is een van de reden om hier te overnachten. Ook bevinden zich hier vele cafés en koffietentjes.

Hotel tips North Beach & Chinatown

Wijken San Francisco

Downtown SF & Union Square

San Francisco heeft niet echt een centrum. Vaak wordt de omgeving rond Downtown aangegeven als centrum van de stad. Je merkt dat in deze buurt het zakenleven zich afspeelt door de vele kantoren in de wolkenkrabbers. Toch is het een leuke buurt om te overnachten want je hebt goede restaurants in de buurt. Ook de beroemde Cable Car rijdt door Downtown San Francisco.

Bezienswaardigheden Downtown & Union Square

 • San Francisco Museum of Modern Art
 • Ferry building
 • Cable Cars
 • Cartoon Art Museum
 • Financial District
 • Winkels

Wanneer overnachten in Downtown SF: goede restaurants en musea. Centrum van de stad, dus alles makkelijk te bereiken. Rondom Union Square vele winkels.

Hotel tips Downtown SF & Union Square

Haight and Ashbury

De hippie en trendy wijk van San Francisco. In de jaren ’60 ontstond hier de hippiecultuur. Het werd pas echt bekend door de Summer of Love van 1967 die hier plaatsvond. Door de Summer of Love brak de hippiecultuur definitief door en stroomde de wijk vol, ook al was dit van korte duur. Nadat de wijk leegstroomde ging de buurt snel achteruit, maar gelukkig krabbelde de wijk zelf weer op. Hoewel de hippiecultuur nu niet meer zo aanwezig is, kun je dit nog wel voelen in de sfeer in de wijk. Zo vind je iedere tweede zondag van juni de Haight-Ashbury Street Fair waar duizenden mensen op af komen.

Bezienswaardigheden in Haight-Asbury:

 • Alamo Square – Painted Ladies
 • Buena Vista Park
 • Haight & Ashburry kruizing
 • Haight-Ashbury Street Fair

Waarom overnachten in Haight & Ashbury: niet de typische toeristenbuurt, meer zien van de lokale bevolking met leuke eettentjes en shops.

Hotel tips Haight and Ashbury

san francisco bezienswaardigheden

Golden Gate Park

Golden Gate Park ligt wat verder af van de andere bezienswaardigheden in San Francisco. Toch is de wijk een bezoek waard, al is het alleen al vanwege de goede musea die je er vindt. Ook het Golden Gate Park zelf is een fijne plek in de stad, er loopt zelfs wildlife rond in het park.

Bezienswaardigheden in het Golden Gate Park:

 • Oceaan
 • California Academy of Sciences
 • MH de Young Memorial Museum
 • Japanese Tea Garden

Waarom overnachten in de buurt van het Golden Gate Park: Dicht bij de natuur en de zee, je kunt je even terug trekken uit het drukkere centrum.

Hotel tips Golden Gate Park

Wijken San Francisco

Meer lezen over San Francisco?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on