Tips voor het maken en plannen van een roadtrip in West Amerika

Tips voor het maken en plannen van een roadtrip in West Amerika

In het plannen van een roadtrip in het westen van Amerika gaat redelijk wat tijd zitten. Wat is de beste reistijd, welke route kun je het beste rijden, wat zijn de kosten, ga je kamperen of met een camper? Allemaal dingen om rekening met te houden wanneer je een roadtrip gaat maken in West Amerika. Tips voor het maken en plannen van een roadtrip in West Amerika.

Tips voor het plannen en maken van een roadtrip in West Amerika

Vliegtickets naar Amerika

Voordat je vliegtickets boekt is het handig om naar de route van je roadtrip te kijken. Ga je helemaal rond of lever je de auto weer in een andere stad in? Vaak zit er bij het inleveren in een andere stad een one-way fee op en is het soms goedkoper om een rondje te maken in West Amerika. Vliegtickets in het hoogseizoen zijn redelijk aan de prijs. Normaliter kun je rekenen op een prijs tussen 500-700 euro. Vanaf Schiphol heb je de mogelijkheid om rechtstreeks te vliegen op San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Soms is een tussenstop velen malen voordeliger.

Vliegtickets naar Amerika kun je bekijken op Vliegtickets.nl

Beste reistijd in West Amerika

Natuurlijk heb je in juli en augustus de meeste kans op mooi weer, maar goed, dit zijn ook direct de drukste en duurste maanden. Het kan zijn dat in mei nog bepaalde wegen zijn gesloten vanwege de sneeuw en in september heb je bijvoorbeeld kans op bosbranden. Kortom, in alle maanden heb je vaak voor- en nadelen. Juni is waarschijnlijk de beste maand om alles te bezoeken, het beste weer, minder drukte en geen bosbranden. Zelf was ik eind februari, begin maart in West Amerika en kon ik door weersomstandigheden niet alle bezienswaardigheden bezoeken. Het viel mee met de drukte en hadden we eigenlijk prima weer voor deze periode. Wil je van de bezienswaardigheden genieten? Kies dan, indien mogelijk, voor een periode buiten de schoolvakanties.

Route roadtrip West Amerika

Eigenlijk kun je de route maken zoals je het zelf graag wil. De een wil meer stad, de ander meer natuur of juist een combinatie van beiden. In twee weken kun je best een redelijk rondje maken, maar heb je de mogelijkheid om langer weg te gaan, dan moet je dat zeker doen. Globaal zou je in drie tot vier weken redelijk wat kunnen zien in het westen.

Houd rekening mee met het volgende aantal dagen tijdens je roadtrip mocht je een mix tussen stad en natuur willen:

 • Las Vegas 2 nachten
 • San Francisco 3 nachten
 • Los Angeles 3 nachten – voor een bezoek aan de pretparken kun je nog wel een dag extra uittrekken
 • Death Valley 1 volle dag – waarschijnlijk overnacht je ergens in de omgeving of in LV
 • Grand Canyon 2 nachten
 • Yosemite National Park 3 nachten
 • Bryce 1 dag
 • Zion 2 nachten

Lees meer: Route Roadtrip Amerika

Budget – wat zijn de kosten voor een roadtrip Amerika

De eerste dure aankoop voor de reis zijn de tickets. Denk hierbij aan een bedrag tussen de 500-700 euro. Daarna moet je bedenken hoe je wilt gaan reizen, is dit per camper of per auto? En met de auto ga je dan kamperen of in een hotel? Allemaal keuzes die van invloed zijn op je reis. Een camper kan goedkoper zijn dan overnachten in een hotel en reizen met een auto, maar de kosten voor het huren en de benzine zijn weer hoger. Daarnaast hangen de prijzen ook nog eens af van het seizoen waarin je reist. Ik was destijds in februari /maart soms maar 35 euro kwijt voor een hotelovernachting voor 2 personen. Andere dingen die je op kunt nemen in je budget zijn eten & drinken, excursies en shoppen. Toch moet je voor een rondreis in west Amerika al snel denken aan een totaalbedrag van 2500-4500 euro en dat is van vele factoren afhankelijk.

Zelf boeken of via een organisatie?

Sommigen vinden het heerlijk om hun roadtrip in West Amerika helemaal zelf te plannen, alles uit te zoeken en te boeken. Je weet precies waar je aan toe bent. Je kunt natuurlijk ook je reis laten plannen door een reisorganisatie. Ook daar kun je je wensen aangeven. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om met een groepsreis mee te gaan. Een van de organisaties waar je kunt boeken is Amerikaplus. Zij geven veel handige tips en bieden reizen aan met de auto waarbij je vliegtickets en hotels bij in zitten. Vaak hebben zij ook vroegboekkorting.

Fly Drives Amerika

Hoe ga je reizen in Amerika?

Wanneer je een roadtrip door West Amerika gaat maken heb je de keus tussen een camper of een auto. Met de auto heb je de mogelijkheden om te gaan kamperen of te overnachten in hotels. Met een camper ben je gebonden aan kampeerplaatsen. Vaak is het lastig om te zeggen wat precies goedkoper is. De kosten van een camper vallen natuurlijk hoger uit omdat je overnachting er direct in zit. Bij het huren van een auto komen deze er nog overheen. Ik denk dat een auto soms handiger kan zijn in West Amerika. Je bent net wat flexibeler in de steden en kunt toch iets sneller verplaatsen. Toch geven mensen ook de voorkeur aan de vrijheid van een camper, al is dit vaak alleen mogelijk buiten het hoogseizoen.

Tip voor het huren van een auto: Sunny Cars. Zij zorgen ervoor dat je geen onverwachte kosten hebt en alles zit er direct bij in verzekerd. Een andere optie is EasyTerra. Zij zijn goedkoper dan Sunny Cars, maar niet alles zit er direct bij in. Een camper kun je huren bij Travel Home.

Accommodaties boeken in Amerika

Reis je in het hoogseizoen? Dan moet je ongeveer 6 maanden van te voren al in de startblokken zitten wil je kamperen in de nationale parken. Helaas is je vrijheid beperkt in deze maanden. Hotels zijn wel beter beschikbaar, maar om ’s avonds laat nog in een stad of natuurgebied te moeten zoeken naar een hotel is niet altijd prettig. Het beste in deze maanden is je reis al vast leggen. Je weet zeker dat er hotels of kampeerplekken beschikbaar zijn. Overigens hebben sommige campings een first-come-first-served principe, maar daarvoor dien je al wel op tijd op de bestemming te zijn. Reis je buiten het hoogseizoen ben je iets flexibeler. Toch kan het ook dan, zeker in de weekenden, aan te raden zijn om een accommodatie te reserveren. Een roadtrip in West Amerika is redelijk populair en daardoor kan het druk zijn, ook buiten het hoogseizoen. Hotels boek je het makkelijkst bij Booking.com – je hebt nog eventueel de mogelijkheid om je reis aan te passen wanneer je kiest voor gratis annuleren. Weten waar ik overnacht heb in West Amerika? Lees dan mijn route roadtrip Amerika

Handige apps tijdens je reis

 • Google Maps – even wat hoogtepunten opslaan in een stad en je kunt ze ook offline weer zien
 • GasBuddy – voor het dichtstbijzijnde tankstation
 • Maps.Me – offline kaarten downloaden om de route te bepalen
 • Booking.com – voor het boeken van hotels
 • NPS – voor alle informatie over de nationale parken

Nationale Parken Pass

Om de Nationale parken te bezoeken heb je een Nationale Parken Pass nodig. Je kunt ervoor kiezen om alle entreegelden afzonderlijk te betalen of voor een NP Pass te kiezen indien je meer parken gaat bezoeken. Vaak kan een pas wel uit wanneer je Yosemite, Grand Canyon. Sequoia, Death Valley, Zion en Bryce gaat bezoeken. Voor $80 kun je een pas aanschaffen die een jaar geldig is. Deze kun je online aanschaffen of bij de ingang van een park.

ESTA aanvragen

Voordat je naar Amerika reist heb je een ESTA nodig, een visum. Deze kun je online aanvragen via het officiële kanaal en kost $14. Zonder wijziging in paspoort is je ESTA 2 jaar geldig.

Reisgidsen West Amerika

Natuurlijk is er niets leuker dan een beetje voorpret. Er zijn genoeg reisgidsen die je ook nog kunnen helpen bij het plannen van je reis. En wie weet haal je er nog leuke bezienswaardigheden uit voor tijdens je reis. De volgende reisgidsen kan ik je aanraden:

En wil je nog meer in de stemming komen voor je reis naar Amerika? Lees dan mijn artikel met boeken over Amerika

Lees meer over West Amerika

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on