Socials

Tips voor het bezoeken van een basketbal wedstrijd in Los Angeles

Citytrip Los Angeles

Tips voor het bezoeken van een basketbal wedstrijd in Los Angeles

Een sportwedstrijd bezoeken in Amerika, een droom van menig sportliefhebber. Arena’s gevuld met duizenden mensen die allemaal dezelfde sport minded instelling hebben. Het land waar fans van de verschillende clubs gewoon door elkaar heen lopen. Of arena’s waar meerdere sportevenementen op een dag gehouden worden. Het kan allemaal in Amerika. Een basketbalwedstrijd bijwonen in Amerika is dan ook een gave ervaring. Tips voor het bezoeken van een basketbalwedstrijd in Los Angeles.

Sportminded Amerika

Sport en Amerika zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel Amerikanen bezoeken in de weekend met z’n allen een sportwedstrijd. Gezellig met vrienden en familie maken ze er een uitje van. Tijd om dit te ervaren tijdens een basketbal wedstrijd in Los Angeles. Onze roadtrip in West USA eindigde in Los Angeles. En laat daar nou precies op dat moment de derby op het programma staan tussen de LA Lakers en de LA Clippers! Een buitenkans om deze wedstrijd te zien.

Lees meer over het bezoeken van sportwedstrijden in Amerika en Canada

Basketbal Los Angeles

Tips voor het bezoeken van een basketbalwedstrijd in Los Angeles

Tickets bestellen voor een basketbal wedstrijd

In Nederland hadden wij onze kaarten al gekocht voor deze wedstrijd. Een sportwedstrijd bezoeken in Amerika is vrij prijzig. Zeker als je vooraan wilt zitten. Nu ben ik niet zo’n grote liefhebber dat ik vooraan wilde zitten, we kwamen vooral om de sfeer te proeven. Uiteindelijk hebben we via een soort ‘kaartenmarkt’ kaarten gekocht van een seizoenkaarthouder. Hierdoor lag de prijs rond de 40 dollar per persoon. Het resulteerde wel in een plek boven in het Staples Center, maar dat mocht de pret niet drukken.
Meer informatie over het bestellen van tickets

De wedstrijd LA Lakers – LA Clippers

Ik bezoek in Nederland vaak voetbalwedstrijden en af en toe een basketbalwedstrijd, maar vind de sfeer die er bij basketbal hangt veel persoonlijker op een of andere manier. Zelfs in het Staples Center waar op een gewone donderdagvond 20.000 mensen zaten, was het genieten van de sfeer. Iedereen gekleed in het paars van de Lakers en af en toe wat blauw van de Clippers er door heen. Tijdens de breaks werd het publiek vermaakt op de schermen met een kiss cam of cheerleaders. Ondanks dat wij boven in het stadion zaten, kon ik Will Ferrel onderscheiden op de Kiss Cam. Altijd leuk om een bekende acteur te zien.

De wedstrijd werd uiteindelijk een historische nederlaag voor de Lakers, maar de sfeer was er niet minder om. Wij kochten een paarse trui van de Lakers en zullen hierdoor terugdenken aan een geslaagde avond. Heb je de mogelijkheid om een basketbalwedstrijd te bezoeken in Amerika of waar dan ook? Doen!

Lees meer over West Amerika

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on