Budget // Overzicht kosten solotrip Stockholm

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Sinds vorig jaar ga ik af en toe alleen op pad. Na een keer in Berlijn geweest te zijn, was in februari Stockholm aan de beurt. Een goedkoop vliegticket zorgde ervoor dat ik richting Zweden vertrok. Na het boeken van een vliegticket kon de zoektocht naar een overnachtingsmogelijkheid beginnen. En dat blijkt een stuk lastiger te zijn als je alleen reist en niet in een slaapzaal wilt overnachten. Eigenlijk is het raar wanneer je er goed over nadenkt, de kosten die je maakt omdat je alleen overnacht. Je bent vaak net zo veel kwijt dan wanneer je met twee personen ergens overnacht. Daarnaast is Stockholm natuurlijk ook een andere stad qua levenskosten in vergelijking met Berlijn. Tijd om na mijn 2e solotrip de kosten op rijtje te zetten.

Uitgaven voor vervoer

Vanaf Amsterdam vloog ik met Scandinavian Airlines naar Stockholm. Normaliter liggen de ticketprijzen naar Stockholm rond de 100 euro, dus toen ik een ticket voor 73 euro tegenkwam heb ik geboekt. Vanaf Amsterdam vlieg je vaak op Arlanda en vanaf daar is het makkelijker om in het centrum te komen. Omdat ik vanaf Groningen nog naar Amsterdam moet reizen, heb ik ervoor gekozen om op zaterdag te vliegen en op dinsdag na 9.00 uur terug. Hierdoor kon ik met voordeelkaartjes reizen. Vanaf Arlanda nam ik de bus naar het Centraal Station. Je kunt ook met de trein, maar hier betaal je twee keer zoveel voor, terwijl de bus een prima vervoersmiddel is. In Stockholm kocht ik een 24 uurs metrokaart om met de Free Tour door de subway te gaan en de volgende dag met de boot naar Djurgarden.

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Op een rijtje:
Vliegen: 73 euro
Treinkaartjes Nederland: 30 euro
Bus Stockholm: 21,70 euro.
Metro kaart 24 uur: 14 euro

Overnachting in Stockholm

Na mijn eerste solotrip besloot ik nu om te overnachten in een hostel. Qua budget paste dat beter. Helaas zit ik na dit hostel avontuur niet direct weer te springen om in een hostel te overnachten, ondanks dat ik mijn eigen kamer had. Ik sliep in Stockholm op Den Roda Bota, een relatief goedkope plek om te slapen. 

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

1 persoons kamer Den Roda Bota: 116,78 euro

Eten & Drinken

Stockholm is redelijk prijzig qua eten en drinken. Zeker als je alcohol wil drinken. Over het algemeen vond ik het nog meevallen nadat ik thuis uitrekende wat ik daadwerkelijk kwijt was aan eten. Ik ging twee keer ’s avonds ergens eten, twee keer ergens ontbijten en twee keer ergens lunchen. De laatste avond besloot ik dat mijn quesadillas tijdens de lunch wel door konden gaan voor avondeten en nam ik een broodje mee van de Joe & Juice.

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Eten & Drinken: 91 euro

Activiteiten / Bezienswaardigheden

De eerste dag besteedde ik weinig geld aan bezienswaardigheden. Ik ging twee keer mee met een Free Tour waarbij ik vijf euro fooi gaf. De volgende dag ging ik richting Djurgarden voor een bezoek aan het openluchtmuseum Skansen en in de middag zag ik Stockholm vanuit de lucht. Ook bezocht ik nog een prachtige tentoonstelling in het Fotografiska. Vooral dat laatste was het geld meer dan waard. 

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Overzicht uitgaven bezienswaardigheden:
Skyview: 16 euro
Fotografiska: 13,90 euro
Skansen: 12,80 euro


Totale uitgaven stedentrip Stockholm: 389,18 euro.

Meer lezen over Scandinavië?
Greasy Spoon Stockholm
Solo Stockholm
Rondreis Zweden en Noorwegen
Preekstoel Noorwegen
City Guide stedentrip Stockholm
Odense Denemarken
Romo Denemarken
Mons Klint
Stevns Klint
Rondreis Zuid Denemarken
Accommodaties Zuid Denemarken
Cityguide Stedentrip Stockholm

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. 400 euro voor 4 dagen..hm tja dat is wel normaal voor Europese standaarden toch?
    Het lijkt alsof je iig een leuke trip hebt gehad! 🙂
    Ik zit er ook over te denken om misschien ook naar Stockholm te gaan dit jaar.

    1. Het ligt er inderdaad wel aan waar je naar toe gaat. Mijn afgelopen reizen naar IJsland en Stockholm waren natuurlijk een stuk duurder dan mijn citytrip naar Gdansk. Desondanks kan ik je Stockholm zeker aanraden!

    1. Ondanks dat ik niet echt een budget van te voren maak, ben ik achteraf toch altijd wel benieuwd wat de kosten zijn. Het viel mij inderdaad ook mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *