Socials

Overnachten bij Schipsdune in Oosterend op Terschelling

Schipsdune Oosterend

Overnachten bij Schipsdune in Oosterend op Terschelling

Enorme weidsheid, het gevoel dat je aan het einde van de wereld bent, rust en natuur, dat zijn de kenmerken van het dorpje Oosterend op Terschelling. Een dorpje waar men kiest voor deze kenmerken en waar ook de gasten ervan genieten. Overnachten kan op een aantal locaties in Oosterend en een daarvan is de boerderij Schipsdune. Benieuwd waarom dit de plek is om te overnachten op Terschelling?

Overnachten bij Schipsdune in Oosterend

Een van de eerste huizen in Oosterend wanneer je vanaf West komt is de boerderij Schipsdune. Een enorme boerderij blijkt Schipsdune te zijn wanneer je binnenloopt. Natuurlijk kun je dit ook op de foto’s op internet zien, maar in het echt blijkt het nog ruimer te zijn dan gedacht. De open ruimte in het woongedeelte versterkt dit gevoel alleen maar. Overal waar je eigenlijk kijkt kunnen veertien personen plaatsnemen. Rondom de televisie, in de keuken, aan de lange eettafel en ook buiten is plek voor veertien personen. Het uitzicht over de weilanden, met in de verte de dijk naar de Waddenzee voelt weids aan, de weidevogels lopen nog net niet door de tuin.

Regelmatig geniet ik tijdens het verblijf van het uitzicht. Af en toe komt het met bakken uit de lucht deze dagen, maar erg is het niet omdat de Schipsdune voldoende comfort biedt. Mijn favoriete plek blijkt al snel op de eerste verdieping te zijn. Het dakkapel biedt mogelijkheden voor een uitzicht richting de weilanden en tel daarbij een fijne bank bij op en je kunt heerlijk wegdromen. Gewapend met een verrekijker of een boek neem ik plaats op de vide.

Indeling en faciliteiten Schipsdune

De Schipsdune is een ruime boerderij voor veertien personen. De ruimte die de accommodatie biedt voelt ook met dit aantal personen aan als ruim. Je kunt makkelijk je eigen plekje zoeken in de boerderij. Je duikt de keuken in, relaxt op de bank, gaat naar buiten, je kamer in of neemt plaats aan de tafel. Op de benedenverdieping bevinden zich drie slaapkamers; waarvan een geschikt is voor drie personen. Ook op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers te vinden. Op de tweede verdieping is nog een laatste slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. De badkamer bevindt zich op de begane grond en daar zijn ook twee losse toiletten te vinden.

Voor een fijn verblijf hoef je niet veel mee te nemen. Beddengoed en handdoeken kunnen gehuurd worden, Netflix en Sonos zijn aanwezig en voor de echte koffieliefhebbers zijn er drie soorten koffiezetapparaten. Buiten vind je ligbedden en een barbecue. Er is ruime gelegenheid om eventuele boodschappen op te bergen.

Oosterend op Terschelling

Oosterend is het laatste dorpje op Terschelling als je aankomt met de boot in West. Vaak een plek waar veel mensen naar toe fietsen wanneer ze een rondje maken om het eiland. Het dorp is rustig en dat is precies de reden waarom mensen ervoor kiezen om hier te overnachten. Natuurgebied en Dark Sky Park de Boschplaat is om de hoek, maar ook de Waddenzee en de Noordzee zijn nooit ver weg. De ideale plek voor natuurliefhebbers.

In het dorp zelf vind je geen grote supermarkt, enkel een buurtwinkel die je kan helpen met de eerste benodigdheden. Voor een grote supermarkt moet je naar Lies of je kiest ervoor om je boodschappen te laten bezorgen. Er zijn twee restaurants waar je terecht kunt voor een diner of een borrel. Op het strand van Oosterend staat het Heartbreak Hotel, een leuke strandtent ingericht in Elvis Style.

Overnachten deed ik inmiddels voor de tweede keer in Oosterend en het fijne aan deze plek is dat je binnen no time in de natuur zit. Je hebt niet de drukte zoals in de dorpen West en Midsland, maar kunt dit opzoeken.

Schipsdune Oosterend

Nieuwsgierig naar Schipsdune? Of wil je direct boeken? Bekijk de site van Beleef Terschelling.

Via Beleef Terschelling heb je de mogelijkheid om een huisje te boeken op Terschelling. Een leuke verzameling van vakantiehuizen en groepsaccommodaties is online te vinden op de site. Huisjes van echte eilanders die je ook nog eens helpen met de mooiste plekjes van Terschelling op te zoeken. Huisjes voor een weekend, midweek of zomervakantie vind je op Beleef Terschelling.

Lees meer over Terschelling

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on