Socials

Johnston Canyon in Banff National Park

Johnston Canyon

Johnston Canyon in Banff National Park

Een van de hoogtepunten in Banff National Park is Johnston Canyon. Een prachtige canyon waar je door heen kunt wandelen om verschillende watervallen te bezoeken. Op een van de eerste sneeuwdagen in het najaar (eind september) wandelde ik door Johnston Canyon. Genoot van mijn eerste kennismaking met Banff National Park en met de overweldigende natuur van Canada, want die vind je hier zeker. Tips voor het wandelen en bezoeken van Johnston Canyon.

Waar ligt Johnston Canyon?

In de Bow Valley in Banff National Park vind je Johnston Canyon, een van de populairste plekken voor een wandeling. Je kunt er verschillende wandelroutes volgen. Johnston Canyon ligt op ruim zeventien kilometer van Banff. De canyon is een natuurlijke attractie met watervallen, canyons, de poelen van Johnston Creek en dat allemaal omringd door bossen.

Hoe kom je bij Johnston Canyon

Met de auto kun je vanuit Banff Johnston Canyon bezoeken. Op drukke dagen kan het lastig zijn om te parkeren. De makkelijkste optie om dit te voorkomen is af te reizen met het openbaar vervoer. Tussen mei en oktober kun je vanuit Banff Roam Transit Route 9 nemen. Ook de Hop on Hop off vanuit Banff is een optie om te nemen.

Johnston Canyon

Wandelen in Johnston Canyon

Johnston Canyon

Johnston Canyon

Johnston Canyon is een van de mooiste wandelingen in Banff, maar kan ook redelijk druk zijn. Je wandelt over vlonders naar verschillende watervallen. Het houten pad ligt direct langs de Johnston Creek die je af en toe oversteekt per brug. De kleur van het water is net als op vele plekken prachtig blauw/groen. Vanaf de parkeerplaats kun je kiezen om alleen naar de eerste waterval te lopen of nog naar de tweede waterval. Wil je nog verder? Dan kun je nog wandelen naar de Ink Pots, deze zijn drie kilometer na de tweede waterval. Ik liep de wandeling op de eerste dag met sneeuw eind september. Met de Hop on Hop off werd ik afgezet en gezamenlijk begonnen we met het pad, langzamerhand liep iedereen zijn eigen route. Het pad was zelfs met sneeuw goed begaanbaar, er zitten een aantal trappetjes op de route en af en toe wat modder. Zelf liep ik tot de tweede watervallen voordat ik de Hop on Hop off pakte naar Lake Louise. 

 • Lengte: 5 kilometer (tweede waterval – retour)  & 2,5 kilometer (eerste waterval – retour)
 • Tijdsbestek: 2- 3 uur
 • Stijging: 215 meter
 • Niveau: makkelijk

Handige informatie Johnston Canyon

 • Johnston Canyon is in principe het hele jaar toegankelijk. Check van te voren of de weg naar Johnston Canyon open is door eventuele sneeuwval
 • Bij de parkeerplaats vind je een kleine giftshop en café, deze zijn alleen in de zomermaanden open
 • Wanneer het gaat sneeuwen zijn spikes handig om mee te nemen, net als eventuele wandelstokken
Johnston Canyon

Paklijst voor Johnston Canyon

 • Donsjas en regenjas – je loopt in de bergen waardoor het weer relatief snel kan omslaan en waardoor het op hoogtes best fris kan zijn. Mijn tip voor een donsjas – Fjällräven Expedition X-Lätt Jacket die je klein kunt opvouwen op momenten dat het warm is. In de wintermaanden is een warme winterjas aan te bevelen
 • Wandelbroek – dat kan een hardlooplegging zijn of een echte wandelbroek. Zelf draag ik af en toe een Fjallraven Trousers.
 • Goede schoenen en sokken – ga je wandelen, dan raden mensen al snel echte hoge wandelschoenen aan. Zelf loop ik op trailschoenen van La Sportiva. Niet waterdicht, maar omdat je meerdere dagen achter elkaar loopt, drogen ze beter. In de winter zijn winterboots of hoe wandelschoenen een aanrader. Qua sokken kies ik ervoor om sokken van merino wol te dragen, deze zitten goed en stinken minder snel. 
 • Qua bovenkleding kan ik je laagjes aanbevelen. Wanneer je bergop moet is het fijn om af en toe even wat uit te trekken en daarna weer aan te doen. Mijn favoriete shirt is het merino wollen shirt van Patagonia met lange mouwen. Ook op warme dagen is het fijn om bescherming te hebben voor de zon. Daarover draag ik graag een fleece.
 • Een dagrugzak kan niet ontbreken tijdens de wandeling. Mijn favoriete merk is Osprey, zij hebben een goede draagkwaliteit die past bij mijn lichaam. Meestal neem ik de Osprey Sirrus 24 mee en soms de Osprey Tempest 30.
 • Een goede waterfles is handig om mee te nemen tijdens het wandelen. Zelf heb ik de 1l variant van Camelbak, voor sommige tripjes redelijk groot, maar om te wandelen perfect.
 • Op warme dagen kan een pet uitkomst bieden en op koude dagen een muts
 • Spikes kunnen handig zijn wanneer je in het voor- en najaar naar Canada gaat

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on