Kerst in Londen – tips voor een citytrip Londen met kerst

Kerst in Londen

Kerst in Londen – tips voor een citytrip Londen met kerst

Ik vind steden rondom de kerstdagen altijd iets magisch hebben. Het liefst bezoek ik voor de feestdagen dan ook een stad waar kerstmarkten zijn en vooral mooie kerstverlichting. Wanneer je goed nadenkt, dan zijn vele steden eigenlijk hetzelfde. Op alle kerstmarkten zijn ongeveer dezelfde producten en eettentjes te vinden. Toch mag ik er altijd graag even doorheen struinen. Zo ook tijdens een stedentrip in Londen net voor kerst. Benieuwd waar je moet zijn om te schaatsen? Waar de mooiste kerstversieringen hangen? Of waar je de leukste kerstmarkten vindt? Lees het in de Christmas Guide met alle tips voor kerst in Londen.

Kerst in Londen

Schaatsen in Londen

Bij de feestdagen hoort natuurlijk ook een schaatsbaan. Helaas is het al enkele winters niet mogelijk om op natuurijs te schaatsen, maar dat mag de pret niet drukken. In Londen vind je diverse schaatsbanen waar je de ijzers kunt onderbinden. De leukste en gezelligste locatie vond ik bij het Museum of Natural History. Misschien komt het omdat ik hier in de avonduren langs kwam en er allemaal lichtjes waren en muziek. En dat gaf het sfeertje toch net even wat extra’s. 

Tips voor Schaatsbanen in Londen

 • Museum of Natural History M: Gloucester Road
 • Somerset House M: Charing Cross
 • Tower of London Ice Rink M: Tower Hill
 • Winter Wonderland M: o.a. Hyde Park Corner

Kerstlichtjes in Londen

Een van de mooiste dingen rond de kerst zijn de lichtjes in de stad. Zo ontdekte ik in New York al compleet versierde wijken, in Londen doet met het iets rustiger aan. Toch waren een aantal straten enorm mooi versierd. Prachtig om naar te kijken wanneer het donker wordt in Londen. Het liefst deden we nog een tour langs de kerstversieringen, maar door enorme plensbuien, besloten we zelf langs versierde straten te lopen. Vooral Carnaby Street, die deze keer in het teken stond van Queen (2018), was erg mooi om te bezoeken. 

Versierde straten in Londen:

 • Oxford Street
 • Regent Street
 • Carnaby Street
 • Covent Garden
 • Foubert Street
 • Coventy Street

Tijdens mijn stedentrip in Londen bracht ik een bezoek aan de upcoming wijk Brixton. Een leuke manier om kennis te maken met het minder bekende Londen.

kerstmarkten in Londen

Stiekem moet ik toegeven, als je een bezocht hebt, dan heb je ze grotendeels allemaal wel gezien. Dan is het misschien leuk om met een groot gezelschap nog een andere kerstmarkt te bezoeken. Toch brengen deze kerstmarkten je wel in de kerstsfeer. En dat vind ik nou zo leuk aan een kerstmarkt. De sfeer, leuke kerstaccessoires en lekker eten. In Londen vind je tientallen kerstmarkten. Onderstaande bevinden zich vooral in het centrum en zijn daardoor makkelijk te bezoeken.

Kerstmarkten die ik heb bezocht in Londen

 • Soutbank Winter Festival M: Waterloo 
 • Leicester Square M: Leicester Square
 • Hyde Park – Winter Wonderland M: o.a. Hyde Park Corner
 • London Bridge – Tudor Christmas Market M: London Bridge

Kerstshoppen in Londen

Op het vliegveld kwam ik ze tegen, mensen die puur voor het shoppen afreisden naar Londen. Nu vind ik het zelf leuker om juist andere dingen van een stad te zien, maar ik weet wel dat je in Londen prima kunt shoppen voor de feestdagen. Natuurlijk kan Harrods niet overslaan tijdens het shoppen. Ook Marks & Spencer en Selfridges zijn twee warenhuizen die in kerstsfeer zijn. Winkelstraten die versierd zijn, zijn onder andere Trafalger Square en Oxford Street. Zelf vond ik het leuk om door Covent Garden te lopen. Een fijne kerstsfeer en wat kleinere onbekende winkels. 

Wijken in Londen

Winter Wonderland in Hyde Park

Mocht je een complete ‘kerst ervaring’ willen, dan is Winter Wonderland in Hyde Park de beste optie. Ieder jaar verandert Hyde Park in een compleet attractiepark. Vele attracties, shops voor kerstversieringen, een schaatsbaan en vele eettentjes maken maken Winter Wonderland compleet. Er zijn twee verschillende kerstmarkten te vinden: de German Christmas Market en de Angels Christmas Market, met in totaal meer dan 300 standjes. Om in Duitse sferen te blijven is er ook een Bavarian Village waar Duitse worst en glühwein op het menu staan. Winter Wonderland is gratis om te bezoeken, maar voor sommige attracties moet je wel betalen. 

Tips voor Winter Wonderland

 • Koop van te voren de tickets voor attracties waar betaald voor dient te worden.
 • In de weekenden en tijdens de avonduren is het het drukst.
 • In de avonduren is alles mooi verlicht en dat geeft wel een extra dimensie. 
 • Santa is aanwezig in de Santa Land Grotto.
 • Vergeet vooral niet rond te kijken, vele Engelse beroemdheden bezochten afgelopen jaren Winter Wonderland.

Tips voor het boeken van een citytrip Londen met kerst

 • Een weekend Londen hoeft helemaal niet duur te zijn. Vliegtickets naar Londen heb je al in diverse prijsklassen. Zelf vloog ik voor 50 euro vanaf Groningen naar South End. Vanaf daar is het nog wel 50 minuten met de trein naar het centrum van Londen. Je kunt er ook voor kiezen om een nachtje in South End te blijven.
 • Natuurlijk kun je ook de trein pakken richting Londen. Je reis is iets langer, maar je hebt als voordeel wel dat je hartje Londen uitstapt. Londen met NS International is een prima optie en je bent rond de 80 a 100 euro kwijt.
 • Overnachten deden wij in de wijk Paddington in het hotel Edward Paddington. Een prima locatie om Londen te verkennen. Hyde Park zit om de hoek en het hotel is een prima uitvalsbasis voor je stedentrip Londen. Verwacht niet te veel van het ontbijt, de kamers zijn verder prima. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere leuke hotels in Londen waar je kunt overnachten.
 • Je kunt natuurlijk ook een complete reis naar Londen boeken, wel zo handig.
 • Om je te verplaatsen in Londen is het handig om een Oyster Card aan te schaffen. Zo kun je je makkelijk verplaatsen in de stad.

Reisgidsen Londen

Meer lezen over Londen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on