Socials

Tips voor unieke Bezienswaardigheden in Londen

Bezienswaardigheden Londen

Tips voor unieke Bezienswaardigheden in Londen

Een weekendje Londen is altijd een goed idee, de stad ligt relatief dicht bij en is daarom makkelijk te bezoeken. Zelf kwam ik na acht jaar weer terug in Londen. Veel kon ik mij niet meer herinneren, alleen de highlights die ik destijds bezocht. Tijd voor een nieuwe stedentrip Londen. Door nieuwe wijken struinen, nieuwe plekken bezoeken, nieuwe hotspots ontdekken en vooral genieten van Londen. Mijn tips voor bezienswaardigheden in Londen die je niet op ieder lijstje terug vindt. Bekijk dit lijstje en voeg deze tips toe aan je stedentrip Londen.

Wat te doen in Londen – unieke bezienswaardigheden in Londen

Churchill War Rooms

Een aantal jaren geleden had ik de film Churchill gezien en had stiekem al een voorproefje gehad van de bunkers. Want dat is waar het museum uit bestaat: het ondergrondse gangenstelsel in Londen dat diende als het kantoor van premier Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Churchill War Rooms zijn onderdeel van het Imperial War Museums waar nog meer musea onder vallen die over de oorlog gaan. Ik vond het erg interessant om door de bunkers te lopen in hartje Londen, zeker toen ik besefte dat Winston Churchill hier vroeger gewerkt en gewoond heeft. Hier zijn de beslissingen gemaakt die het verloop van de oorlog bepaald hebben. Het voelde goed om hier even stil bij te staan.
Churchill War Rooms
A: Clive Steps, Kings Charles Street M: St. James’s Park , Westminster

Emirates Kabelbaan

Ik vind het altijd erg leuk om de stad vanuit de lucht te bekijken. Of dat nou vanaf een heuvel, een uitzichtpunt of een kerk is, maakt mij niet uit. In Londen ging ik de lucht in met een kabelbaan. Iets meer dan één kilometer genoot ik van de uitzichten over Londen en de Theems. Wij hadden de gondel voor ons zelf en konden daardoor alles goed zien. Er zijn in totaal 34 gondels en hierdoor gaan er per uur maximaal 2500 mensen de Theems over. Vanuit de lucht kun je onder meer Canary Wharf, het Olympisch Park en Greenwich bekijken. Je kunt opstappen in Greenwich en bij de Royal Docks. Een ritje kost 4,50 pond (2019) Een ritje duurt ongeveer tien minuten. 
A: 27 Western Gateway

Ben je rond de kerst in Londen? Lees dan mijn Tips voor kerst in Londen.

Boottocht met de ferry over de Theems

Samen met het kaartje voor de kabelbaan kochten wij een ticket voor de ferry vanaf Greenwich. Vanaf Greenwich stapten wij na het bezoek aan Greenwich om weer terug te gaan naar het ‘centrum’ van Londen. Het werd al redelijk donker toen wij op de ferry stapten, dus Londen werd langzaam verlicht. Al varend gingen we onder de Tower Bridge door en uiteindelijk stapten we bij London Bridge City uit om hier een kerstmarkt te bezoeken. Wil je Londen eens vanaf het water ervaren? Dan is een ferry een goed en goedkoop idee. 
Meer informatie

Een Voetbalwedstrijd in Londen bezoeken

In Londen vind je diverse voetbalclubs, de eental van de meest bekende van Engeland. Het is de stad waar Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur hun thuiswedstrijden spelen. Wil je een echte Engelse ervaring opdoen? Dan is het leuk om een voetbalwedstrijd te bekijken. Zelf ging ik naar een wedstrijd van Tottenham Hotspur in het oude Wembley stadion, wat een ervaring om mee te maken. Zoveel mensen en zoveel te zien, ik vond het een aanrader. 

Mochten er geen wedstrijden zijn, dan kun je ook altijd nog een rondleiding door het stadion van Tottenham boeken of een tour door Wembley.

Bezienswaardigheden Londen

Free tour door Londen

Een leuke manier van kennismaken met een stad vind ik toch wel een free tour. Je maakt een ronde door de stad en je hoort ook nog van alles. Ben je al eens vaker in de stad geweest, dan zijn er ook genoeg thema tours door de stad. Zo ging ik zelf mee met een free tour door de wijk Brixton en leerde van alles over de cultuur in deze wijk.

Verken de wijk Brixton

Een nieuwe upcoming wijk in Londen is Brixton. Een levendige wijk met vele verhalen. Je vindt er veel street art en een bloeiende foodscene. Doordat we met een free tour meegingen kwamen we net even wat extra’s te weten over de wijk. Hier vind je ook nog een graffiti van David Bowie de opgroeide in deze wijk.

Meer lezen: Brixton

Seven dials – zeven straatjes Londen

In Amsterdam kennen de meesten de negen straatjes wel. Ook Londen heeft een zelfde soort variant, maar dan met zeven straatjes. In de wijk Soho vind je deze zeven straten die uitkomen op een plein waar in het midden een pilaar staat met daarop een zonnewijzer met zes schijven, the dials, de pilaar telt als de zevende. Een van de leukste plekken hier vond ik Neal’s Yard. Een klein smal steegje met een pleintje waarom heen leuke restaurantjes gevestigd zijn, vooral bekend vanwege de kleurrijke gevels. 

Bezienswaardigheden Londen

Het middelpunt in Greenwich

Een van de stadsdelen die ik voor het eerst bezocht deze keer was Greenwich, een district ten zuidoosten van Centraal Londen. De meesten kennen Greenwich denk ik van de meridiaan van Greenwich die dwars door de buurt loopt. Honderd jaar lang was dit de nulmeridiaan. Greenwich zou je ook kunnen kennen van de tijdzone Greenwich Mean Time. De wijk is een populair stadsdeel om te wonen, er is een groot park en er zijn diverse bezienswaardigheden. Wij liepen door het park en zagen eekhoorntjes voorbij komen. Daarnaast hadden we een panoramisch uitzicht over Londen.

Beklim Monument en Tower Bridge

Niet echt uniek denk je misschien. Iedereen kent toch wel de Tower Bridge? Natuurlijk is het een prachtige brug om te bekijken en overheen te lopen. Maar wat ik zelf niet wist, is dat je ook omhoog kunt en door de brug kunt lopen. Je loopt dan in de pilaren boven de brug. Persoonlijk vond ik dit een super leuke ervaring. Auto’s, mensen en boten flitsen onder je door terwijl jij daar in de hoogte staat. Ik kocht een combiticket met het Monument. Hierdoor kon ik ook de 61 meter hoge pilaar bezoeken. Via 311 trappen kreeg ik een mooi overzicht over Londen. 
Meer informatie en tickets

Markten bezoeken

Londen kent een redelijk aantal markten die je kunt bezoeken. Van de lokale markten in de wijken tot de meer toeristische in de populaire delen van Londen. Ik vond het vooral in Shoreditch een aanrader om een paar markten binnen te lopen. Een walhalla voor foodies met zoveel verschillende marktkramen. Vooral de minder toeristische zijn een aanrader, het is er minder druk en je krijgt meer mee van het lokale leven. 

Tips voor markten in Londen:

  • Borough Market
  • Brick Lane Market
  • Covent Garden
  • Greenwich Market
  • Leadenhall Market
  • Old Spitafields Market
Bezienswaardigheden Londen

Uitkijken over Londen op de Sky Garden

Misschien is deze inmiddels redelijk populair, maar zeker een favoriet. Want? Gratis een prachtig uitzicht over Londen? Die vind je bij de Sky Garden en kan daardoor natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De hoogste openbare ‘tuin’ van Londen vind op de 35everdieping van de toren vanwaar je een 360 graden uitzicht hebt. Eén deel van het uitzicht van de Sky Garden is vanaf buiten te bewonderen. De overige uitzichten zie je vanachter glas. Er bevinden zich ook restaurants waar je kunt dineren en genieten van het uitzicht.
Sky Garden (let op, tickets kun je pas kort voor je bezoek boeken via de website)
A: 20 Fenchurch Street

Overige tips stedentrip Londen

Naast de bovenstaande tips zijn er een aantal bezienswaardigheden in Londen die wat meer bekend zijn, maar ook de moeite waard zijn om te bezoeken:

Overnachten in Londen

Een hotel kiezen in Londen is best lastig, dat ervaarde ik zelf ook. Welke wijk kies je om te overnachten? Zelf kozen we voor Hotel Edward Paddington in de wijk Paddington. Op enkele meters af van Hyde Park en de metro stations waren prima te belopen. Het hotel was een fijne uitvalsbasis voor een weekend Londen.

Reisgids voor Londen

Meer lezen over Londen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on