De vijf leukste wijken in Londen om te overnachten

Wijken in Londen

De vijf leukste wijken in Londen om te overnachten

Een fijne optie voor een stedentrip vanuit Nederland is de Engelse stad Londen. Lekker dicht bij, makkelijk te bereiken en een grote stad met vele bezienswaardigheden. De stad blijft leuk, hoe vaak je er ook geweest bent. Londen kent vele wijken om te bezoeken en te overnachten. Hoe dichter in het centrum, hoe dichter vaak bij de bezienswaardigheden. Toch is het ook leuk om voor de wijken te kiezen die iets van het centrum afliggen, juist om de sfeer van de stad te proeven, in het centrum kom je toch wel. Tips voor vijf leuke wijken in Londen om te overnachten!

De leukste wijken in Londen

Ontdek de wijk Shoreditch in Londen

Misschien wel een van de bekendste wijken van Londen buiten het centrum Shoreditch. De wijk in Oost Londen is de laatste jaren enorm populair geworden, zowel bij locals als bij toeristen. De voormalige arbeiderswijk is een hippe plek geworden vol pakhuizen, street art, food markets en andere conceptstores. Ondanks dat Shoreditch steeds populairder is geworden vind je er nog het rauwe tintje van vroeger.

Opties om te overnachten in Shoreditch

Ontdek de wijk Soho in Londen

Meer in het centrum vind je de wijk Soho. Het is een populair uitgaansgebied met veel theaters, restaurants en plekken om te shoppen. Dat laatste kan op de twee bekendste straten in Soho: Carnaby Street en Regent Street. Tijdens kerst is Soho een van de leukste wijken om te bezoeken. Carnaby Street is dan helemaal versierd in een bepaald thema. Door dat de wijk in het centrum ligt, is het overigens wel iets duurder om te overnachen.

Opties om te overnachten in Soho

Ontdek de wijk Covent Garden in Londen

Ook in het centrum vind je Covent Garden. Een leuke wijk waar je goed uit eten kunt gaan en kunt shoppen. Dat kan onder andere in het Covent Garden winkelcentrum. In Covent Garden vind je vele restaurants, die een grote diversiteit aan keukens hebben. Een van de leukste plekken die je niet mag missen zijn de zeven straatjes – Seven Dials. Hier ligt onder andere Neal’s Yard, een kleurrijke binnenplaats met leuke winkels en cafés.

Opties om te overnachten in Covent Garden

Wijken in Londen

Ontdek de wijk Notting Hill in Londen

Wie kent de wijk niet? Notting Hill is mede door de film een van de bekendste wijken van Londen geworden. Het is daarbij ook echt een leuke wijk om te bezoeken of te overnachten in London. Er hangt een gezellige sfeer, de huizen zijn kleurrijk en er is iedere dag een leuke markt (Portobello Market) waar je antieke vondsten kunt doen. In Notting Hill zijn diverse leuke cafés en restaurants waar je goed kunt ontbijten of lunchen.

Opties om te overnachten in Notting Hill

Ontdek de wijk Southwark in Londen

Ten zuiden van de Thames ligt de wijk Southwark. Een minder bekende plek om te overnachten dan het noorden van Londen, maar toch een goede optie. Je zit vlak bij diverse populaire bezienswaardigheden en hebt vaak uitzicht over de Thames. Er hangt hier nog een rauwe en industriële sfeer door de pakhuizen en oude spoorbruggen. Vergeet Borough Market, de Tower Bridge, The Globe, Tate Modern en de Tower niet te bezoeken als je in Southwark bent.

Opties om te overnachten in Southwark

Reisgidsen Londen

Lees meer over Londen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on