Socials

Getest // Overnachten bij Karlamuiza Country Hotel in het Gauja National Park Letland

Karlamuiza Gauja National Park

Getest // Overnachten bij Karlamuiza Country Hotel in het Gauja National Park Letland

Omringd door bos en grasvelden prijkt daar het dak van een huisje. Een huisje midden in de natuur. Op een paar minuten verwijderd van het hotel en de sauna, maar toch afgesloten van de rest. Zo’n accommodatie waar je hart sneller van gaat kloppen. En dat deed bleef het ook doen gedurende de drie dagen dat we er verbleven. Een vos kwam even gedag zeggen en wilde je nog verder ontsnappen in de natuur, dan waren de wandelroutes vlakbij. Het Karlamuiza Country Hotel in het Gauja National Park in Letland is wat dat betreft een regelrecht pareltje, eentje waar je vaker en vooral langer wilt overnachten.

Cottage midden in de natuur

Bij toeval kwamen we bij het Karlamuiza uit. Onze eerdere accommodatie aan de Gauja rivier, overigens wel een toplocatie, viel anders uit dan verwacht. De eigenaresse raadde ons aan om Karlamuiza te proberen, hoewel ze achtte dat we weinig kans hadden omdat het altijd vol zit. Gelukkig kon ik online zien, lang leve internet in het buitenland, dat er nog twee mogelijkheden waren bij Karlamuiza; een drie persoons-kamer en een cottage. Via zandwegen arriveerden we bij Karlamuiza waar een hele vriendelijke eigenaresse ons opwachtte. Het ontvangst was er een om te onthouden, we mochten rustig alle kamers bekijken en een keuze maken. Het werd uiteindelijk de cottage, heerlijk afgezonderd en dus veel privacy.

Sfeer

Het hele complex ademt sfeer uit. Terwijl wij heerlijk afgezonderd zaten in onze cottage, kon je bij het hotel gebruik maken van het restaurant. Het was een mooie zomeravond en her en der in de tuin stonden tafels met tuinbanken waar mensen zaten te eten. Het zag er enorm gezellig uit. Omringd door bomen en grasvelden kreeg ik het idee dat we in Frankrijk waren. Dineren buiten op een patio en uitkijken over de bossen, zonnetje in je gezicht en vooral de rust vinden. Of na het eten nog even naar de Amatas rivier. Dingen die voor mij zorgen dat een verblijf geslaagd is. Even geen prikkels van een stad om je heen.

Locatie van de cottage

Niet alleen staat het huisje midden in de natuur, je bevindt je ook midden in het Gauja NP. Het huisje staat aan een wandelroute naar de Black Rock. Dorpen als Sigulda, Cecis en Ligatne zijn allemaal makkelijk te bereiken. En wil je de Gauja rivier bewonderen dan ben je daar binnen een half uur met de auto. Qua locatie kan het dus eigenlijk niet beter. Je moet nog wel over zandweg naar de accommodatie, maar dat geeft eigenlijk direct het gevoel dat je midden in de natuur bent.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf overnachten in het Karlamuiza Country Hotel?

Karlamuiza Gauja National Park

Meer lezen over de rondreis door Litouwen en Letland?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on