Socials

Bijzonder overnachten // Zee van tijd Holwerd

overnachten holwerd

Bijzonder overnachten // Zee van tijd Holwerd

Soms voel je het direct wanneer je een accommodatie binnenkomt, dit is een fijn plekje. Precies het gevoel dat je krijgt wanneer je bij Zee van Tijd binnenkomt. Waar ik vroeger vaak doorreisde om via Holwerd naar Ameland te gaan, ontdek ik nu hoe fijn het is om Holwerd als uitvalsbasis te nemen. Hier kom je om te onthaasten, te genieten van de natuur, de culinaire ervaring en de gastvrijheid. Stop eens in Holwerd om te overnachten bij Zee van Tijd.

Bijzonder overnachten Zee van tijd

Het dorpje Holwerd

Waar miljoenen mensen door Holwerd komen, stoppen maar weinig in het dorpje zelf. De eindbestemming is de Pier van Holwerd om vanaf daar de boot te pakken voor een dagje of weekend Ameland. Precies ook de reden waarom ik afgelopen jaren door Holwerd kwam. Nieuwsgierig naar het plekje aan de Friese Waddenkust, toch stopte ik er nooit. En stiekem voelde dat best logisch als je bedenkt dat er weinig te doen is in Holwerd zelf. Tot ik in gesprek raakte met Sytze, de eigenaar van Zee van Tijd. Hij liet mij inzien dat je Holwerd als perfecte uitvalsbasis kunt nemen voor het ontdekken van de regio. En daar heeft hij groot gelijk in.

overnachten holwerd

Zee van Tijd

De naam Zee van Tijd is niet nieuw, al jaren vind je deze accommodatie annex restaurant van dezelfde eigenaar op Ameland (gaat sluiten). Nieuw is hij wel in Holwerd, in juni 2021 werd het hotel-restaurant geopend in de historische dorpskern. In een prachtig statig pand vind je zeven hotelkamers en een fijn restaurant. Het interieur is hip en modern en volgens de laatste trends, je ziet dat er aandacht is besteed aan de details. Precies ook de reden waarom het direct goed voelt wanneer je binnenkomt bij Zee van Tijd. Het moet niet alleen de plek worden waar mensen komen om te overnachten, maar ook de locals kunnen hier gebruik maken van het restaurant. Overnachten bij Zee van Tijd kun je dus combineren met het ontdekken van de regio, maar ook wanneer je bijvoorbeeld de eerste of laatste boot neemt naar Ameland. De pier ligt op amper vijf minuten rijden. Of kom eten voor- of nadat je de boot wilt nemen.

De kamers van Zee van tijd

Op de eerste en tweede etage liggen de zeven verschillende kamers. Ze zijn opgedeeld in drie kamertypes: Tiny Suite, Junior Suite en de Loft Suite. Vanuit alle kamers heb je uitzicht over de weide omgeving. Je kunt het dorp zien, de weidevelden rondom Holwerd, de dijk en met mooi weer zelfs Ameland. De Tiny Suite is de kleinste van de drie, maar door de vele ramen oogt hij heerlijk ruim. Naast een fijn bed heb je nog faciliteiten als badproducten, en regendouche en de mogelijkheid om koffie of thee te zetten. Hetzelfde geldt voor de Junior Suite die net iets groter is. Wil je ultiem genieten, boek dan de Loft Suite.

Tijdens mijn verblijf mocht ik slapen in de Loft Suite. Wanneer je binnenkomt weet je direct dat je een fijn verblijf gaat krijgen. Aan alle details is gedacht. In de kamer staat een prachtig ligbad vanwaar je uitzicht hebt over Holwerd. In het interieur vind je precies wat je nodig hebt, heb je ruimte voor je spullen en wanneer je de gordijnen niet sluit kun je ’s nachts sterren kijken vanuit je bed. Vooral het heerlijke bed is mij goed bevallen.

Culinair genieten tijdens je verblijf

Naast de prachtige hotelkamers heeft Zee van Tijd een restaurant dat dagelijks geopend is om te ontbijten, te lunchen, te dineren of gewoon om een drankje te doen. Eigenlijk hoef je je hotel niet te verlaten tijdens je verblijf, de menukaart biedt voldoende opties om te kiezen. Slaap je niet in Zee van Tijd? Ook dan kun je gebruik maken van het ontbijt, de lunch of het diner.

Het ontbijt bestaat uit verschillende opties; verse broodjes, yoghurt, zoete dingen en beleg voor je broodjes. Voor de lunch heb je keuze uit verschillende gerechten; denk aan broodjes met kroketten, een broodje gezond of zalm. Ook warme opties behoren tot de mogelijkheden bij de lunch. Voor het diner kozen we uit een goede en diverse kaart uiteindelijk voor een burger van Amelander rund die verassend genoeg niet op een Italiaanse bol wordt geserveerd. In combinatie met friet en een salade een fijne combinatie voor avondeten. Heb je last van allergieën of volg je een dieet, ook dan kun je probleemloos eten bij Zee van Tijd.

Wat kun je doen in Holwerd en omgeving

Holwerd blijkt dus een goede uitvalsbasis te zijn voor het verkennen van de omgeving. In Holwerd zelf kun je een wandeling maken over de dijk en het Waddengebied bezoeken en vergeet daarbij ook niet kunstwerk Wachten op Hoogwater niet te bewonderen. Je kunt hier genieten van de rust en ruimte die je hebt in en rondom Holwerd.

Wil je meer van de omgeving zien? Dan kun je diverse dagtrips maken in de omgeving. Denk hierbij aan een bezoek aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog. Duik steden als Dokkum of Leeuwarden in, zelfs Groningen is nog wel te doen vanuit Holwerd. Boek excursies in de natuur, ga bijvoorbeeld wadlopen, met de boot naar de Engelsmanplaat of wanneer het kan een excursie naar Rottumeroog. Nationale parken als de Alde Feanen en Lauwersmeer liggen praktisch om de hoek. Ook wandelen bij Paesens- Moddergat is een goede optie om te doen. En natuurlijk kun je de provincies Friesland en Groningen ontdekken vanuit Holwerd. Met al deze opties kun je wel een week verblijven bij Zee van Tijd.

Nieuwsgierig geworden of wil je graag bij Zee van Tijd overnachten?

Meer lezen?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on