12 uur in // Wat te doen tijdens een dagje in Zagreb?

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

Een van de steden die je volgens de Lonely Planet moet bezoeken in Europa in 2017 is Zagreb in Kroatië. Kroatië wordt steeds populairder als vakantiebestemming omdat het goedkoop is om rond te reizen. De meeste vakantiegangers zullen dan ook richting de kust trekken. Jammer, want ook in de rest van Kroatië is genoeg te zien. De Plitvice meren worden steeds vaker bezocht en ik kan je zeggen dat Zagreb ook een aanrader is om mee te nemen tijdens je rondreis. Ik laat je zien wat je in 12 uur kunt doen in Zagreb.

Wat te doen in de ochtend?

Dolac Markt

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

Begin je ochtend op de plek waar alle inwoners bij elkaar komen: de Dolac Markt. Herkenbaar aan de rode luifels boven de kraampjes, zie je de markt waar alle lokale producten en verse groenten verkocht worden. De markt is een belangrijke plek voor locals. Wanneer je eenmaal een kraam hebt gekozen voor je producten, dan blijf je trouw aan de kraam. Koop je bij een andere kraam, dan zullen ze dat zien als verraad. Kraampjes worden hierdoor ook een soort van doorgegeven in de familie. Je gaat naar dezelfde kraam als je moeder, je oma, etc.

St. Mark’s church & Zagreb Kathedraal

Een kleurrijke kerk in Zagreb waar je niet om heen kunt is de st. Mark’s Church. Kleurrijke patroontjes vind je terug op het dak van de kerk. Rondom de kerk bevinden zich alle politieke leiders. De kathedraal van Zagreb is de Sagrada Familia van Zagreb. Ze zijn al jaren bezig met restaureren. Eigenlijk al langer dan dat de kerk er staat.

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

Lotrščak Toren 

Net voor de lunch ga je langs de Lotrščak Toren. Hier wordt namelijk iedere dag om 12.00 uur een kanon afgeschoten. Ga met het kabelbaantje omhoog en aanschouw vanaf hier hoe het kanon afgevuurd wordt. Je kunt de toren ook nog bekijken voor een spectaculair uitzicht over Zagreb.

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

Wat de toen in de middag?

Lunchen bij Rocket Burger

Voor de lunch kun je naar Rocket Burger gaan. Een leuke hippe plek in de Tkalčićeva Street, ook wel de bar street van Zagreb. Bij mooi weer kun je onder het genot van een burger en een friet met pesto saus mensen kijken.
Rocket Burger

Museum of Broken Relationships 

Een van de meest bizarre musea waar ik geweest ben. Allemaal voorwerpen in het museum herinneren aan verbroken relaties. Men kan een voorwerp insturen en dat kan tentoongesteld worden. Zo vind je bijvoorbeeld een bijl in het museum met het daarbij behorende verhaal. Zeker een must om te bezoeken, want waar vind je nou een museum met herinneringen aan verbroken relaties?
Museum of Broken Relations

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

The Cookie Factory

Na het museum is het tijd voor een smoothie of misschien wel een taartje van de Cookie Factory. Ook hier kun je op het terras de mensen bekijken in de bar street.

Lantarens

In Zagreb worden de lantarens nog aangestoken door de lantarenaanstekers in het oude gedeelte. Bij iedere lantaren vind je een nummer en zo kun je zien welke route ze lopen. Wij hadden helaas niet het geluk om ze te zien.

Wat te doen in de avond?

Bekijk de zonsondergang vanaf de Zagreb 360

Hoewel je vanaf de Lotrščak Toren al een mooi uitzicht hebt, is die van Zagreb 360 nog net iets hoger en daardoor zie je meer van de stad. Ga net voor zonsondergang omhoog en zie de zon achter de bergen zakken.
Zagreb 360

Travel Inspiratie // 12 uur in Zagreb

Dineren bij Pizzeria Zero Zero

Sluit je dag af bij een goedkope, maar prima pizzeria Zero Zero. Voor 30 euro kun je met zijn drieen een heerlijke pizza krijgen en misschien kun je na die tijd nog een dansje wagen in de bar street.
Pizzeria Zero Zero

Meer lezen over Kroatië of Slovenie?
– Welke highlights je niet mag missen in Kroatië en Slovenië?
– Cityguide van Zagreb met alle bezienswaardigheden en hotspots
– 11 opvallende dingen in Kroatië en Slovenië
– Bezoek de Plitvice Meren
Wat je allemaal kunt doen in Istrië
– 6 Redenen om Ljubljana te bezoeken
– Lake Bled bezoeken in Slovenië

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *