Socials

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Gastblog – Valencia mag dan misschien nog geen wereldstad zijn, maar deze heerlijke stad wordt steeds populairder onder de toeristen voor een stedentrip! De locals Sofie en Robin wonen al een aantal jaren in deze super veelzijdige stad en zijn vanaf het eerste moment helemaal verliefd geworden op Valencia. Ze delen tijdens fietstours en tapas tours de leukste weetjes en tips over Valencia. In deze gastblog lees je waar je moet zijn voor de allerleukste plekjes waar vooral de locals komen.

Het Turia Park. Neem je fiets mee!

Het Turia park is een van die plekjes in Valencia die voor ons, en veel andere locals de stad, zo ontzettend geweldig maken. De Valencianen wonen bijna allemaal in hoge appartementencomplexen. Dit prachtige stadspark wordt door veel locals daarom als een soort achtertuin gebruikt. Koop wat lekkere hammetjes of andere hapjes bij Mercado Central, de overdekte markthal in het historisch stadscentrum, en ga lekker picknicken op een kleedje. De Turia was vroeger een rivier en is na de drooglegging een van de grootste natuurlijke stadsparken van Spanje geworden. Deze groene strook door de stad maakt het perfect om Valencia in de natuur te ontdekken. Het Turia park is maar liefst 9 km lang en daardoor kun je het beste een fiets nemen om je door dit park naar de verschillende plekken in Valencia te verplaatsen.

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

De toffe street-art wijk El Carmen

El Carmen is het culturele historische centrum van Valencia! De locals komen ontzettend graag in deze creatieve wijk vol met smalle straatjes, prachtige oude gebouwen, toffe vintage winkeltjes en vooral heel veel Valenciaanse gezelligheid. 😊 In die smalle straatjes vind je op de muren veel street-art van Valenciaanse kunstenaars. David de Limon is hier een beroemdheid en heeft over de hele stad een zwart masker mannetje met een gekleurd hart in het midden verspreid. Ook de prachtige Japanse muurschilderingen van Julieta XLF zijn ware kunstwerken die de straten van Valencia veel kleur geven!

Vroeger was Valencia veel kleiner en bestond het alleen uit wat nu het historische stadscentrum is. Dit kun je nog herkennen aan de Torres de Serranos en Torres de Quart. Deze enige twee overgebleven stadspoorten geven aan waar vroeger de stad Valencia eindigde. Ondanks het historische karakter van deze wijk, vind je juist hier ook veel moderne musea zoals het centre del carme in een voormalig klooster of het bekendere IVAM-museum.

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Bonus tip: Als je van vintage shoppen houdt, dan kun je bij Santo Spirito in El Carmen helemaal los gaan 😊

De hippe wijk Ruzafa. Unieke winkeltjes en leuke koffietentjes! 

Over shoppen gesproken… voor unieke winkeltjes moet je zeker in de hippe wijk Ruzafa zijn! Bij de artistieke winkel Gnomo op de Calle de Cuba vind je echt van alles en nog wat. In deze kleurrijke winkel zit je wel goed als je nog op zoek bent naar een cadeautje voor iemand of decoratie voor in je huis. Ook bij Diseño 43 kun je allemaal leuke vintage spullen en hebbedingetjes kopen. Als je op zoek bent naar handgemaakte vintage kleding, dan is het een echte aanrader om een kijkje te nemen bij de winkel Petticoat!

Van al dat fietsen, cultuur ontdekken en shoppen heb je vast wel trek gekregen! In Ruzafa vind je genoeg hele lekkere koffietentjes en lunch plekjes waar je ontzettend goed kunt eten. Wij zijn helemaal fan van Artysana in Ruzafa. Hier kun je voor een tientje een uitgebreid brunch menu krijgen! Voor de allerbeste koffie moet je bij Bluebell zijn en in deze wijk mag je het taartjes walhalla Dulce de Leche echt niet overslaan.

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Bonus tip: wil je als een echte Spanjaard boodschappen doen? Ga dan naar de markthal Mercado Ruzafa waar de locals hun inkopen doen voor een traditionele paella Valenciana!

Playa la Malvarrosa: relaxen aan het strand met een traditionele paella

De locals kunnen enorm genieten van goed eten! De Spanjaarden hebben maar liefst vijf eetmomenten op een dag. De Comida tussen 14 uur en 15 uur ’s middags is de belangrijkste maaltijd. Tijdens de siësta waarin de Spanjaarden vrij hebben wordt er uitgebreid gegeten met familie en vrienden. Dit is het moment om op een terrasje neer te strijken voor een heerlijke vers gemaakte paella! Voor lekkere traditionele paella moet je aan het strand zijn. Met je voetjes in het zand en geluiden van de zee op de achtergrond kan het wachten op het serveren van de paella beginnen. Bij La Pepica en Casa Carmela aan de boulevard wordt de paella nog echt volgens authentiek recept gemaakt. Het typische Spaanse gerecht paella komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, dus tijdens je vakantie in Valencia moet je dit zeker een keer geproefd hebben!

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Bonus tip: om het oude Valencia van vroeger te bekijken bezoek je de aan het strand gelegen wijk El Cabanyal waar je vissershuisjes vindt met gekleurde mozaïek steentjes!

Gezellige pleintjes met tapas restaurantjes

Valencia barst van gezellige bekende en minder toeristische pleintjes. Veel toeristen gaan naar het prachtige Plaza de la Virgen, waar de kathedraal van Valencia, Torre de Miguelete en fontein te vinden zijn. Echter zijn er nog zo veel meer toffe pleintjes in de stad die bij veel toeristen nog minder bekend zijn. We delen een aantal van onze favorieten met je, zodat jij tijdens jouw reis naar Valencia tussen de locals kunt genieten van een drankje en heerlijke tapas op een rustig pleintje.

Plaza del Arbol is een van die gezellige kleine pleintjes waar je lekker kunt eten bij het tapas restaurant El Olivo. Bijzondere foto’s maken en het aanschaffen van een souvenir doe je vervolgens bij het grappige ronde plein: Plaza Redonda. Een stukje verderop vind je Mercado Tapineria, een concept van twee goede restaurantjes bij elkaar: Bar & Kitchen en La Bernarda. De decoratie op dit leuke plein verandert regelmatig, waardoor het sowieso leuk is om dit pleintje te bezoeken. 😊 De vele evenementen die op de pleinen in de stad gehouden worden zorgen ervoor dat er in Valencia altijd wel iets te beleven is!

Meer tips over wat te doen in Valencia?

Tips voor de leukste plekjes in Valencia volgens locals

Bonus tip: Ga op een zonnige zondagmiddag naar Plaza doctor Collado voor een live optreden van Lindy Hop dansers!

Wil je meer weten over fietsen in Valencia en de verhalen horen van locals? Ga dan met Sofie en Robin mee op een fietstour door de stad. Meer informatie en andere leuke tips over Valencia vind je op de website www.lokaalvalencia.com. Als je interesse hebt om gezellig mee te fietsen kun je een mailtje sturen naar info@lokaalvalencia.com.

Meer lezen over Spanje?
Barranco de Las Vacas op Gran Canaria
De mooiste plekken op Gran Canaria
– De mooiste dorpen op Gran Canaria
Highlights op Tenerife
Mini reisgids Barcelona
Palma de Mallorca
Ibiza Stad

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on