12 uur in // Een dag in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

De meest noordelijke hoofdstad ter wereld; Reykjavik. De stad met kleurrijke huisjes, street art en waar genoeg te doen is. Hoewel de meeste toeristen IJsland bezoeken voor de mooie natuur, kan een stop in Reykjavik niet ontbreken. Waarom? Omdat ongeveer de helft van de 330.000 inwoners van IJsland in Reykjavik woont. Wil je naast de natuur, iets van de IJslandse cultuur meekrijgen, dan is Reykjavik het bezoeken waard. Maar wat kun je nou doen in 12 uur in Reykjavik?

Voor mij was het een korte, maar aangename kennismaking met Reykjavik. Na een vlucht op Kevlavik Airport reden wij richting de hoofdstad die je vanaf de weg in een baai ziet liggen. Op zoek naar de Hallgrimskirkja, voor ons de enige mogelijkheid om de stad te overzien terwijl het nog licht is. Want ook in de stad, is het in de winter al vroeg donker. Regen en donkere wolken pakken samen boven de stad. Toch konden ze ons niet tegenhouden. Zo weinig tijd in de stad, die moesten we wel optimaal benutten.

Hallgrimskirkja

De Hallgrimskirkja zie je al van verre boven de stad uitsteken. Zowel van binnen, als van buiten een prachtige, maar wel absurde kerk. Een vorm die ik nog nooit eerder had gezien. Je kunt met een lift omhoog, jep een lift, om het 360 graden uitzicht te bekijken over Reykjavik. Je betaalt om boven te komen zo’n 7 euro, maar het is het uitzicht zeker waard.

12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

Sun Voyager

Een van de meest gefotografeerde plekken in Reykjavik. Een beeld van staal gemaakt door Jon Gunnar Arnason dat op het eerste gezicht een op Viking Schip lijkt, maar wat vooral een ode is aan de zon. Het beeld staat aan de zee en daarachter heb je uitzicht op Mount Esja, vandaar fotografisch gezien een mooie plek.

12 uur in Reykjavik

Harpa

Nog zo’n blikvanger in Reykjavik. Het belangrijkste gebouw in de culture en sociale sector. In Harpa vind je een conference centrum en worden de belangrijkste concerten gegeven. Het gebouw is fotografisch zeker een must om te bezoeken, zeker als het al wat donker wordt. De lichten op het gebouw veranderen steeds, waardoor het zeker de moeite waard is om ook in het donker naar Harpa te lopen.

12 uur in Reykjavik

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om te bezoeken in Reykjavik. Je kunt naar het enige en echte Penis museum in de stad, de stad bekijken van het Perlan of bijvoorbeeld het Hofdi huis bekijken. En ben je in de zomer in de stad, dan is een walvistocht een must.

Wij hadden maar beperkte tijd in Reykjavik, wat achteraf jammer was. Ik had nog wel langer de stad willen ontdekken, maar de regen en het donker hielden ons tegen. Daarentegen is het wel leuk om een kroegje of een café in te duiken in deze tijd. Deze zaten in het weekend gezellig vol.
12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

12 uur in Reykjavik

Meer blogs lezen over IJsland?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wat een handig en leuk artikel! Ik ga in april naar IJsland voor een rondreis en ik ben ook maar kort in Reykjavik. Handig om dan te weten wat je kan doen in beperkte tijd!

    1. Dank je Esther. Misschien heb jij nog wel meer tijd, aangezien het langer licht is. Binnenkort komen er nog twee leuke eetetentjes online in Reykjavik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *