Pak de Banff Gondola de Sulphur Mountain op

Banff Gondola

Pak de Banff Gondola de Sulphur Mountain op

Boven op de Sulphur Mountain kijk ik om mij heen, overal bergtoppen en eindeloze vergezichten van Canada’s eerste nationale park: Banff National Park. De Sulphur Mountain is de juiste plek om kennis te maken met Banff National Park, te zien hoe mooi en hoe groot het nationale park is. Om er te komen heb je twee opties; wandelend de Sulphur Mountain op of met de Banff Gondola. Ik koos voor de laatste en zag eind september de wereld al langzaam wit worden op de top. Benieuwd naar mijn ervaringen met de Banff Gondola?

Met de gondola naar de Sulphur Mountain

Stap in een vier persoons gondola en laat je omhoog brengen naar 2281 meter. Een overbrugging van bijna 700 meter in de gondola. In amper acht minuten sta je boven aan de top van de Sulphur Mountain. Vanaf hier heb je uitzicht over ‘six stunning mountain ranges’ zoals ze dat zo mooi zeggen. En inderdaad, waar je ook kijkt, overal bergtoppen om je heen. De een nog imposanter dan de andere, maar allemaal indrukwekkend. Niet alleen genieten van het uitzicht kun je boven op de Sulphur Mountain, je kunt er ook nog veel informatie krijgen over Banff National Park. Eigenlijk allerlei faciliteiten zodat je je ruim een dagdeel bovenop de Sulphur Mountain kunt vermaken:

  • Twee gift shops
  • Twee restaurants
  • Starbucks
  • Snack bar
  • Banff Skywalk – 1km lange wandeling naar Sanson’s Peak
  • Observatie dek
  • Groot kompas
  • Interpretive Center & Theatre

Wandelen op de Sulphur Mountain

Iets meer behoefte aan uitdaging? Je kunt de Sulphur Mountain ook wandelend beklimmen. Een redelijke activiteit, de wandeling heen en terug is ongeveer tien kilometer. Geklommen worden moet er zeker, vooral in het eerste deel van de wandeling maak je direct meters. De wandeling wordt gekenmerkt als ‘moderate’ (gemiddeld), maar waarschuwingen worden er wel gegeven. Zorg dat je zeker weet dat je zowel omhoog als naar beneden kunt wandelen, de gondola heeft niet altijd one-way tickets meer beschikbaar.

Je start bij de Banff Upper Hot Springs parkeerplaats en kunt vanaf daar de markeringen volgen omhoog. Je wandelt door ‘bear area’, dus een ontmoeting met wilde dieren kan gebeuren. Zorg voor bear spray wanneer je gaat wandelen. Neem daarnaast voldoende eten en drinken mee en draag laagjes qua kleding. Zorg dat je voorbereid gaat wandelen.

Banff Gondola

Hoe kom je bij de Banff Gondola?

De Banff Gondola ligt enkele minuten buiten Banff zelf. Op Mountain Avenue aan het einde vind je de parkeerplaats. In sommige periodes is het er druk, dus is het aan te raden om te kiezen voor andere opties. In de zomermaanden rijdt er vanaf Elk + Avenue Hotel en vanaf het Fairmont Banff Springs hotel een gratis shuttle. Een andere mogelijkheid zijn de bussen van Roam Transit. Zij rijden bepaalde routes door Banff en omgeving en voor twee dollar kun je instappen. Neem route 1 voor de Banff Gondola.

Tickets Banff Gondola

De Banff Gondola is een unieke ervaring waar helaas wel een redelijk prijskaartje aan verbonden zit. Het goedkoopste ticket is vanaf 55 dollar te verkrijgen. Het loont vaak al wel om online een ticket aan te schaffen in plaats van bij de ticketoffice in Banff.

Mijn ervaring met de Banff Gondola

Op de dag van aankomst besloot ik dat de Banff Gondola een leuke kennismaking kon zijn met Banff en Banff National Park, een ideale activiteit voor een eerste middag in Banff. Toch schrok ik in eerste instantie van de prijzen van de gondola. Het is wel een grote hap uit je budget voor een reis. Uiteindelijk besloot ik de gondola te nemen, iets met je bent er nu en wie weet wanneer je weer een mogelijkheid hebt.

Het ritje met de gondola verliep in alle rust, je hebt een 360 graden uitzicht om je heen terwijl je ondertussen klimt. Eenmaal boven kwamen de eerste sneeuwvlokken uit de lucht (eind september), een magisch gezicht wanneer je omringd bent met bergtoppen. Ik genoot van de indrukwekkende bergtoppen en het uitzicht over Banff en de Bow Valley. Uiteindelijk vond ik het echt heel tof om zo hoog in de bergen te staan en op deze manier kennis te maken met Banff National Park.

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on