Socials

Bowen Island – een ideale dagtrip vanuit Vancouver

Bowen Island

Bowen Island – een ideale dagtrip vanuit Vancouver

Vancouver, voor velen de start van een roadtrip in het westen van Canada. Voor mij het eindpunt mijn reis. Een reis waar ik nog steeds warme herinneringen aan heb. Eigenlijk was mijn gehele reis een grote droomreis. Van wildlife, prachtige natuur, sneeuwval, goede accommodaties en fijne steden, Canada leent zich perfect voor een rondreis. Ook Vancouver is een stad die niet mag ontbreken tijdens deze reis. Er hangt een fijne sfeer in de stad en mocht je toch terug willen naar de natuur, dan ben je in een oogwenk in prachtige natuurgebieden. Zo ook Bowen Island – een ideale dagtrip vanuit Vancouver

Tips voor Bowen Island – een ideale dagtrip vanuit Vancouver

Net voor de kust van Vancouver vind je vele eilanden. De bekendste is natuurlijk Vancouver Island, maar voor een dagtrip eigenlijk te groot. Bowen Island daarentegen is een stuk kleiner en ideaal om voor een dag naar af te reizen. Het eiland is het hele jaar toegankelijk met de ferry vanuit Horsehoe Bay. In een kleine twintig minuten waan je je in een andere wereld zoals wel vaker het geval is bij eilanden. De natuur staat centraal op Bowen Island. Vele wandelmogelijkheden en outdoor activiteiten zijn er mogelijk. Het eiland is ongeveer zes kilometer wijd en twaalf kilometer lang. Op Bowen Island wonen ongeveer 3500 mensen en jaarlijks komen er zo’n 1500 toeristen. 

Tijd voor de natuur van Bowen Island

Met de bus reis ik richting Horsehoe Bay. Vanaf hier vertrekken onder andere de veerboten naar Vancouver Island, een gebied wat ik bewust oversla tijdens mijn reis. Want hoe kun je in korte tijd een eiland zo groot als Nederland helemaal bekijken. Niet, naar mijn idee. Ik ben bijna een week in Vancouver en kies ervoor om daar de omgeving te verkennen. Daaronder valt ook mijn dagtrip naar Bowen Island. Vanuit dezelfde haven vertrekt ook de boot naar Bowen Island. Ik plof op een stoel met uitzicht over zee. Overal kleine eilandjes rondom de kust, bergen op de achtergrond, de twintig minuten op de ferry vervelen geen moment. Al speurend probeer ik wildlife te ontdekken op de kustlijn, helaas. Na twintig minuten meert de veerboot aan op Bowen Island. Direct het rustige gevoel van een eiland valt over je heen. Geen tijdsdruk, nostalgie en ruimte voor actieve ontspanning. Ook mijn redenen om Bowen Island te verkennen. 

Wandelend Bowen Island verkennen

Al wandelend begin ik aan de eerste hike die ik graag wil lopen. Vanuit de haven wandel ik richting Dorman Point. Een korte wandeling van 1,5 kilometer vanaf de ferry. Een kleine klim brengt je naar een uitzichtpunt over de baai rondom het eiland. Na een korte stop om even te weg te mijmeren bij het uitzicht, vervolg ik mijn weg richting Snug Café. Een idyllisch café dicht bij de haven. Hier haal ik mijn lunch voor die dag. Het café zit vol met wandelaars en locals die genieten van de fijne gerechten in Snug Café.  Het zonnetje schijnt heerlijk en dat terwijl het al oktober is, beter kan niet tijdens een dag in de natuur. Ik loop door naar Killarney Lake, een wandeling van 4,5 kilometer. Ondertussen passeer ik de lagoon waar ik nog wat andere wandelaars tref. Verder is het rustig op de wandelpaden van Bowen Island. Aangekomen bij Killarney Lake besluit ik niet helemaal om het meer te gaan. Een redelijke verkoudheid zorgt ervoor dat ik het wat rustiger aan moet doen. Toch kan ik enorm genieten van de herfst die er al aankomt. Ik lunch bij het meer en besluit weer via een andere route terug te wandelen. Ik zie nog de twee stranden aan de oostkant van Bowen Island en daarna besluit ik in Snug Cove op een bankje te gaan zitten met een goed boek. Ook dat is tot rust komen in de natuur.

Wandelingen op Bowen Island

  • Dorman point:  1,5 km vanaf de ferry, ongeveer 1 uur
  • Bridal veil:  1,5 km, ongeveer 45 min
  • Killarney lake: 4,5 kilometer, ongeveer 2 uur
  • Killarney lake loop: 8,5 km, ongeveer 4 uur
  • Terminal Creek Meadows: 3km, ongeveer 1,5 uur
  • Mount Gardner: 10-17 km, ongeveer een hele dag
  • Bowen Walk: 1,5 km, ongeveer 1 uur. 

Praktische informatie Bowen Island

Hoe er te komen

De ferry vertrekt vanuit Horseshoe Bay. Er zijn vijftien afvaarten per dag en de ferry doet er ongeveer twintig minuten over. Je kunt wandelend of met de auto aan boord. Voor een dagje zou ik ervoor kiezen om zonder auto te gaan. Omdat ik geen auto had, nam ik de bus vanuit Downtown Vancouver. Lijnen 257 en 250 rijden naar de haven. Het ritje duurde ongeveer 50 minuten. Een kaartje voor de ferry koste ongeveer 10 euro. 

Rondreizen op Bowen Island

Voor een dag is de benenwagen de beste optie. Je kunt al een goede indruk krijgen van het eiland. Er rijdt een bus op het eiland mocht je meer willen zien. 

Wat te doen op Bowen Island

Er is genoeg te doen op het eiland, zeker voor een dagtrip, maar ook wanneer je besluit langer te blijven. Van outdooractiviteiten als kayjakken, wandelen, golven, yoga, klimmen of fietsen, genoeg mogelijkheden op het eiland. 

Eten en drinken op Bowen Island

Wanneer je lopend naar Bowen Island gaat dan kom je als eerste Snug Cafe tegen. Een prima mogelijkheid tot een goede maaltijd. Verder zijn er nog genoeg andere opties op het eiland o.a.: Barcelona Tapas & Wine bar, Bowen Pub, Branch & Butter. 

Overnachten kan ook op Bowen Island. Bekijk hier de accommodaties op het eiland.

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on