Vancouver in Canada, de stad waar prachtige natuur om de hoek is

Vancouver

Vancouver in Canada, de stad waar prachtige natuur om de hoek is

Vanuit Jasper reed ik met de trein Vancouver binnen. Iets verlaat, maar dat mocht de pret niet drukken. Waar ik onderweg al temperaturen rond het vriespunt heb gehad tijdens mijn roadtrip, is het hier heerlijk najaarsweer. De bladeren kleuren al oranje en de herfst komt er aan. Ook dan is het genieten in Vancouver want mogelijkheden tot activiteiten en bezienswaardigheden genoeg. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Vancouver die de moeite waard zijn dat prima een week in de stad kunt verblijven.

Wat te doen in Vancouver?

Wandelen in Stanley park

Het Central Park van Vancouver, of eigenlijk niet helemaal. Want Stanley Park is zelfs groter dan Central Park. Het is een van de meest bezochte plekken in Vancouver. En logisch, want het park is omringd door water en via de seawall kun je helemaal rondlopen. Onderweg heb je uitzicht over de skyline van Vancouver, ook de noordkant en kijk je uit over de wateren rondom de stad. In Stanley Park valt ook genoeg te bezichtigen. De beroemde totempalen van Vancouver staan in het park, het aquarium van de stad bevindt zich midden in Stanley Park en daarnaast heb je genoeg mogelijkheden om door de natuur te wandelen. Officieel ben je rond in ongeveer negen kilometer. Ik ging het park nog in om de Beaver Trail te lopen, daardoor liep ik meer dan elf kilometer. Je kunt naast wandelen, ook fietsen huren om de Seawall te verkennen, je mag dan één kant op. Overigens is het ook prachtig om tijdens zonsopkomst een wandeling te maken.

Wil je een georganiseerde fietstour door Stanly Park? Dat kan, bekijk hier de mogelijkheden!

Capilano Suspension Bridge Park

Nog zo’n publiekstrekker in Vancouver. Enorm populair zijn de hangbruggen van Capilano geworden, dat het soms te druk is in het park en dat het misschien zijn charme wel verloren heeft. Wil je toch een bezoek brengen? Ga dan ’s ochtends vroeg voordat de grote touringcars er zijn. Ik ging met de shuttle vanaf Vancouver en vond het gelukkig meevallen qua drukte. Doordat het zo populair is, ziet het park er verzorgd uit. Op de Suspension Bridge stond ik helaas niet alleen, maar dat deerde niet. Het was een leuke ervaring om een keer mee te maken. Verder loop je tussen de toppen van de bomen van Capilano. Ik liep de Nature Edge wandeling en de Cliff Walk. In totaal ben ik ongeveer 1,5 tot 2 uur in het park geweest.
Capilano Suspension Bridge

Of boek hier direct je ticket voor de Capilano Suspension Bridge

Grouse mountain

Een van de dingen die ik graag wilde doen tijdens mijn bezoek aan Vancouver was het beklimmen van Grouse Mountain. Ik stelde een bezoek uit tot de laatste dag voor mijn vertrek en helaas zat ik die ochtend bij de dokter en moest dit plan gecanceld worden. Uit eigen ervaring kan ik helaas niet spreken, maar Grouse Mountain is zeker een aanrader om te bezoeken. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht over Vancouver en de omringende natuur. Diehards kunnen naar boven lopen, andere kunnen met de kabelbaan omhoog. Voor mij helaas nog op het lijstje voor een volgend bezoek.
Boek hier je ticket voor Grouse Mountain

Granville Island

Granville Island staat vooral bekend om de leuke foodmarket die zich in de wijk bevind. In de vroege jaren zaten hier nog allemaal fabrieken en in een van deze fabriekshallen is een foodmarket ontstaan. De Public Market trekt een leuke mix aan toeristen en locals. Je kunt er je boodschappen doen, maar ook gerust een hapje eten. Natuurlijk zijn er ook kraampjes met souvenirs. Wanneer je vanaf Downtown komt, is de mini ferry een leuke optie om de oversteek te maken naar Granville Island.
Granville Island

Gastown Vancouver

Een buurt in Vancouver die vooral wordt aangedaan vanwege de beroemde Steam Clock die in de wijk staat. Het is de oudste buurt van Vancouver, de ouderwetse ‘cobble stones’ vind je nog in de wijk. Tegenwoordig een levendige buurt met veel leuke restaurants, shops, de Steam Clock en de Vancouver Look out, vanwaar je een 360 graden uitzicht hebt over de stad. Er hangt een leuke sfeer in de buurt, dus wandel zeker even door Gastown.

Wil je Gastown verkennen aan de hand van een gids? Dan is deze Walking Food Tour een leuke optie.

Lynn Canyon Suspension Bridge

De gratis variant van de Capilano Suspension Bridge in Vancouver. Een stuk minder bekend, maar ik vond hem misschien wel leuker dan de Capilano. Juist doordat het minder druk was, het park er minder af uit zag (qua routes ed) en je genoeg mogelijkheden had om de natuur te verkennen rondom Lynn Canyon. Ik liep de suspension brug over en wandelde nog een stukje langs de rivier. Mensen die rustig zaten te picknicken in het park, af en toe wat geklim op rotsen, de sfeer voelde hier anders. Voor mensen met minder budget en die graag een suspension bridge ervaring willen, ga vooral naar Lynn Canyon.
Lynn Canyon Suspension Bridge

Stranden Vancouver

Een fijne bijkomstigheid met mooi weer is dat Vancouver aan zee ligt. Aan het einde van mijn wandeling door Stanley Park kwam ik dan ook een aantal leuke stranden tegen. In Stanley Park kom je Third and Second Beach tegen en iets verderop ligt Sunset Beach Park. Andere goede stadsstranden van Vancouver zijn Kitsilano Beach, Locarno Beach en Spanish Banks Beach.

Vancouver

Lonsdale Quay Market North Shore

Aan de noordkant van Vancouver vind je de Lonsdale Quay Market. De variant op de Granville Market, maar dan in de North Shore. Meer dan tachtig winkels en restaurants zitten onder het dak van de Lonsdale Quay Market. Met de ferry vertrok ik richting de North Shore en struinde er wat rond. Voor de markt heb je een klein pleintje met bankjes vanwaar je naar de overkant van Vancouver en Stanley Park kunt kijken.
Lonsdale Quay Market

Vanuit Vancouver kun je ook een dagtrip maken naar Bowen Island, een klein eiland voor de kust van Vancouver.

Walvissen spotten vanuit Vancouver

Hoewel de meesten een walvis tour vanuit Vancouver Island boeken, is het ook mogelijk om dit vanuit Vancouver te doen. Vanaf Granville Island vertrekken regelmatig tours de zee op in een poging tot spotten van onder andere walvissen, maar soms ook orka’s, zeehonden en bald eagles. Een hele leuke ervaring om een keer mee te maken wanneer je in het westen van Canada bent. Ik spotte een aantal walvissen onderweg en vond het echt top om deze enorme beesten in hun natuurlijke habitat te spotten.
Walvissen spotten Vancouver

Overnachten in Vancouver

Opties genoeg in een stad als Vancouver. Je kunt in verschillende wijken overnacht, ook afhankelijk van wat je wil bezoeken. Zelf koos ik voor een hotel op Robson straat, voor mij een centrale plek om alles te ontdekken. Ik kon lopend naar Stanley Park, Gastown en het openbaar vervoer stopte vlakbij. Het Barclay Hotel was voor mij een prima uitvalsbasis.

Handige reisgids voor Vancouver

Meer lezen over West Canada?

Natuur in Canada

Vancouver & Edmonton

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on