Socials

Review // Wel of geen CityPass in New York aanschaffen?

Review // Wel of geen CityPass in New York aanschaffen?

Een CityPass tijdens een bezoek in de stad, velen twijfelen vaak over de aankoop. Is het daadwerkelijk goedkoper of kun je toch beter losse tickets voor attracties kopen? Ik bezocht New York meerdere keren waaronder een aantal keren waarbij ik losse tickets kocht en één keer met een CityPass. Is het daadwerkelijk makkelijker en goedkoper om een CityPass aan te schaffen in New York? Een review van de New York CityPass.

Wat is een New York CityPass?

Wanneer je een CityPass koopt voor je bezoek in New York kun je gebruik maken van zes verschillende attracties. Bij sommigen heb je de keuze tussen twee opties, bij anderen hoef je geen keuze te maken.

Zo kun je met de CityPass de volgende zes attracties bezoeken

 • American Museum of Natural History
 • The Empire State Building
 • The Metropolitan Museum of Art
 • Top of Rock OF Guggenheim Museum
 • Statue of Liberty & Ellis Island OF Circle Line Sightseeing Cruises
 • 9/11 Memorial & Museum OF Intrepid Sea, Air, Space Museum

Kosten New York CityPass

De pas kost voor volwassenen 136 euro (juni 2021). Je krijgt een boekje met allemaal bonnen erin die je bij de bezienswaardigheden kunt inleveren. Je moet het bonnetje wel in het boekje laten zitten, ze scheuren hem er zelf uit op dat moment. De CityPass is negen dagen geldig nadat je hem voor het eerst hebt gebruikt. Je kunt dus zes verschillende attracties bezoeken met de CityPass.

Wel of geen New York CityPass aanschaffen?

Tijdens mijn eerste twee bezoeken aan de stad heb ik er bewust voor gekozen om het niet te doen. Ik bezocht niet alle attracties die meedoen aan de CityPass en was zo voordeliger uit.

Wel een CityPass aanschaffen:

 • Het allergrootste voordeel is, dat je niet in de rij hoeft staan bij de bezienswaardigheden. Er is een aparte rij voor de mensen met een CityPass.
 • Wanneer je alle attracties wilt bezoeken (en dan kiest voor Top of Rock, Statue of Liberty & Ellis Island en 9/11 Museum & Memorial) ben je in totaal rond de $150 kwijt.
 • Als je voor het eerst in New York bent en je het grootste deel van de bezienswaardigheden die meedoen aan de CityPass toch wel wilt bezoeken.
 • Wanneer er slecht weer is voorspeld of in de winter. De musea verlenen zich uitermate voor een lang bezoek. Overigens kan dit natuurlijk ook met enorme warmte in de zomer 😉
 • Wanneer je vaker in de stad bent geweest en destijds niet de tijd had, omdat er natuurlijk veel te zien is in de stad, om in alle rust de musea te bekijken.

Niet een CityPass aanschaffen:

 • Als je maar een paar bezienswaardigheden wilt zien. Je hoeft niet per se het uitzicht van het Empire en Top of Rock te zien.
 • Wanneer je voor een korte tijd in New York bent, anders heb je het gevoel dat je per se de bezienswaardigheden moet bezoeken.
 • Je wachtrijen niet erg vindt. Overigens als je ’s ochtends vroeg naar de bezienswaardigheden gaat staat er vaak niet zo’n lange rij. Voor Top of Rock kun je bijvoorbeeld ’s ochtends langs gaan om de lift voor de zonsondergang te reserveren. Overigens heb je dan alsnog wel kans om in de rij te staan voor de reservering.

Mijn ervaringen met de New York CityPass

Ik had tijdens mijn eerdere bezoeken natuurlijk al het een en ander bezocht. De eerste keer ging ik naar het Empire State Building en Top of Rock. Beide bezienswaardigheden heb ik deze keer ook bezocht. Ik kan lastig een oordeel geven over de wachttijden. De eerste keer waren die echt wel lang, maar bezocht ik ze ook midden op de ochtend en aan het einde van de middag. Dan is het sowieso al drukker. Nu was ik ’s ochtends vroeg bij Top of Rock om de lift vast te leggen voor zonsondergang en ging ik daarna direct door naar het Empire. Doordat ik zo vroeg was, stonden er praktisch nog geen rijen.

Tijdens mijn tweede bezoek ging ik naar de Statue of Liberty en Ellis Island. Doordat ik er twee jaar geleden nog was geweest, besloot ik deze keer een Liberty Cruise te maken. Het was heerlijk zonnig en een boottochtje was een welkome verkoeling. Ik hoefde inderdaad niet in de rij te staan voor de Liberty Cruise met Circle Line Cruises en kon zo aan boord. Daarnaast vond ik het erg leuk om wat feitjes te horen over wat we allemaal zagen in de skyline van Manhattan en New Jersey. Het was een heerlijk boottochtje, dat nog wel langer had mogen duren.

In 2013 waren ze nog druk bezig rondom het 9/11 memorial en was er nog geen museum. Twee jaar later wel en kon een bezoek dan ook niet ontbreken. Destijds viel het mee met de wachttijd, maar ik heb nu wel serieuze rijen gezien voor het museum. Deze keer ben ik naar het American Museum of Natural History geweest en heb ik vijf minuten in de rij gestaan. Het is en blijft een momentopname. Reis je buiten het hoogseizoen, dan is het zelfs in New York minder druk bij de bezienswaardigheden.

Advies over de New York CityPass

Twijfel je nog over de aanschaf van de CityPass? Maak van te voren een lijstje met wat je wilt zien in New York. Staan daar meer dan vier attracties op die ook tot de CityPass behoren? Dan is het zeker voordelig om een aan te schaffen. Wil je de vrijheid hebben tijdens je verblijf om toch nog meer te bezoeken, dan ben je niet ineens extra geld kwijt. Ga je in een periode waarin het druk is in de stad? Rondom feestdagen etc? Dan is een CityPass ook een aanrader. Het is dan vaak drukker bij de bezienswaardigheden en hiermee kun je de rijen omzeilen. Nog een reden om een CityPass aan te schaffen is, als je een aantal attracties wilt bezoeken, je niet van wachtrijen houdt en geen vroege vogel bent. In de vroege uren hoef je vaak niet te wachten, maar later op de dag wel.

Andere opties voor CityPassen in New York

Naast de New York CityPass zijn er nog een tweetal passen die misschien de moeite waard zijn. Zo kun je kiezen voor de New York Sightseeing Day of Flex pass. Bij een Day Pass kies je voor een aantal dagen waarop je alles kunt bezoeken wat tot deze pas hoort, met een Flex Pass kies je voor een bepaald aantal attracties die je wil bezoeken, de dagen maken dan niets meer uit. Je kunt hiermee onder andere Top of Rock, One World Observatory, Empire State Building en de nieuwste aanwinst The Edge bezoeken. The Day Pass heb je vanaf $129, de Flex Pass vanaf $74.

Een andere optie is de Go New York Explorer Pass, een voorbeeld van een attractiepas. Je koopt een pas voor 2, 3, 4, 5, 6, 7, of 10 attracties en kunt deze in een tijdsbestek van 60 dagen bezoeken. Vele musea, The Edge en tal van attracties behoren tot de Go New York Explorer Pass. Je kunt hem aanschaffen vanaf $73.

Wil je een CityPass voor New York aanschaffen?

Meer lezen over New York?

Eten en drinken

Tips voor je bezoek

Bezienswaardigheden New York

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on